Dominik Poślednik Napisano 31 grudnia 2021 Napisano 31 grudnia 2021 Dnia 27.12.2021 o 19:42, Rafał S napisał: Dzięki. Podstawowe parametry zdecydowanie trafiają w obszar, który nakreśliłem. Dodaję do listy kandydatów. Tylko czy Spliffy nie będą miały za mało basu (dużo mniej niż moje Silvery)? Pisałeś, dzwoniłeś w sprawie tych monitorów AudioPhase SPLIFF 10 minut temu, S4Home napisał: Przecież wypożyczysz Goldy od nas nie musisz ich kupowac A posłuchać musisz. Warto rozważyć posłuchanie tych monitorów. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 31 grudnia 2021 Autor Napisano 31 grudnia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, Dominik Poślednik napisał: Pisałeś, dzwoniłeś w sprawie tych monitorów AudioPhase SPLIFF Tak, rozmawiałem z p. Tomkiem. Bardzo sympatyczny i konkretny człowiek. Szybko ustaliliśmy, że Spliffy (chociaż świetne) będą miały dla mnie za mało basu. Rekomendował mi Gato FM-15, wspomniane wyżej Studio 16 Hertz (które już wypożyczyłem, ale lokalnie), oraz - jako rezerwę - Goldy. Po rozmowie z nim (i lekturze forum ) niesamowicie nakręciłem się na Gato. Byłem bliski zakupu w ciemno. Dojrzałe, miękkie granie, obudowa redukująca efekt trudnej akustyki pomieszczenia i wreszcie: możliwość korekcji brzmienia za pomocą ustawień zwrotnicy. Oczywiście, na dzień dobry mogłyby być za ciemne do mojego systemu, ale myślę, że ogarnąłbym to kablami. Wymieniłbym Cello na, powiedzmy, Chorda Odyssey i zaraz otworzyłbym trochę górę i wzmocnił basowe uderzenie. To mogłoby wypalić, prawda? Ale czy z każdą płytą? Co z mocniejszym rockiem? Mogłoby się też skończyć na tym, że uzyskałbym poprawę w muzyce, która w zasadzie zawsze brzmi u mnie dobrze (jazz i blues), a stracił w rocku. Gdybym miał warunki na dwa zestawy, to w jednym z nich umieściłbym Gato, niczym limuzynę z przyciemnionymi szybami. Ale realia są takie, że muszę mieć jedno uniwersalne auto rodzinne z pojemnym bagażnikiem. Konsultowałem się jeszcze w sprawie Gato z ich forumowym posiadaczem (MarcKrawczyk - dzięki ) i tylko utwierdziłem się w przekonaniu, że Gato na razie pozostaną w strefie moich marzeń. 1 godzinę temu, S4Home napisał: Przecież wypożyczysz Goldy od nas nie musisz ich kupowac A posłuchać musisz. Goldy już do mnie jadą. Będą najpóźniej w poniedziałek. Może jeszcze dziś po południu. Ale to niewygrzane fabryczne nówki, więc dam im trochę czasu, zanim wyrobię sobie zdanie. Edytowano 31 grudnia 2021 przez Rafał S Odpisz, cytując
Dominik Poślednik Napisano 31 grudnia 2021 Napisano 31 grudnia 2021 Czyli monitory Studio 16 Hertz, AudioPhase SPLIFF, Gato FM-15 odpadają 🙂 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 31 grudnia 2021 Autor Napisano 31 grudnia 2021 1 godzinę temu, Dominik Poślednik napisał: Studio 16 Hertz, AudioPhase SPLIFF, Gato FM-15 odpadają 🙂 Canto Grand New Premium ze Studia 16 Hertz staną w szranki z Goldami. Jeśli je pokonają, to może zostaną u mnie na dobre. Odpisz, cytując
Dominik Poślednik Napisano 31 grudnia 2021 Napisano 31 grudnia 2021 29 minut temu, Rafał S napisał: Canto Grand New Premium ze Studia 16 Hertz staną w szranki z Goldami. Jeśli je pokonają, to może zostaną u mnie na dobre. OK A myślałeś o tych CHARIO DELPHINUS MKII. Są łatwe do napędzenia przez wzmacniacz. https://dystrybucja.nautilus.net.pl/produkt/delphinus-mkii/ Odpisz, cytując
lysy Napisano 31 grudnia 2021 Napisano 31 grudnia 2021 21 godzin temu, Rafał S napisał: Nastraszyłeś mnie. Jeszcze nie kupiłem Goldów, ale mocno się na nie nastawiłem i teraz niepokoję się, co będzie, jak nie zagrają. Spokojnie, nie miałem takiego zamiaru, a wyjdzie w praniu. Zresztą, jak sam już wiesz, u mnie mocy nigdy za wiele. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 31 grudnia 2021 Autor Napisano 31 grudnia 2021 (edytowany) 44 minuty temu, Dominik Poślednik napisał: A myślałeś o tych CHARIO DELPHINUS MKII. Są łatwe do napędzenia przez wzmacniacz. Dzięki - znów proponujesz ciekawy model. Ledwo kojarzyłem markę Chario. Recenzje zachęcające, Stryjecki wręcz pieje na ich temat - zwykle bywa bardziej wstrzemięźliwy. Pomyślę. Faktycznie parametry obiecujące, chociaż bas gaśnie dość wysoko. Ale oczywiście pytanie, jak mierzą. Gdyby tak dało się wszystko pożyczać lokalnie z jednego źródła... Edytowano 31 grudnia 2021 przez Rafał S Odpisz, cytując
Dominik Poślednik Napisano 31 grudnia 2021 Napisano 31 grudnia 2021 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Dzięki - znów proponujesz ciekawy model. Ledwo kojarzyłem markę Chario. Tutaj też recenzja: https://www.audiostereo.pl/magazyn/recenzje/recenzje-kolumny/chario-delphinus-mkii-r1165/ Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 31 grudnia 2021 Autor Napisano 31 grudnia 2021 5 godzin temu, Dominik Poślednik napisał: Tutaj też recenzja: https://www.audiostereo.pl/magazyn/recenzje/recenzje-kolumny/chario-delphinus-mkii-r1165/ Recenzja znów bardzo pochlebna, ale pod spodem ludzie piszą, że zwrotnica z kiepskich materiałów. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 31 grudnia 2021 Napisano 31 grudnia 2021 32 minuty temu, Rafał S napisał: Recenzja znów bardzo pochlebna Znajdź niepochlebną, widzimy się za 3 lata 😁 Odpisz, cytując
Dominik Poślednik Napisano 8 stycznia 2022 Napisano 8 stycznia 2022 Dnia 31.12.2021 o 09:55, Rafał S napisał: Goldy już do mnie jadą. Będą najpóźniej w poniedziałek. Może jeszcze dziś po południu. Ale to niewygrzane fabryczne nówki, więc dam im trochę czasu, zanim wyrobię sobie zdanie. Jak tam poszukiwania monitorów. Goldy już słuchałeś ? Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 8 stycznia 2022 Autor Napisano 8 stycznia 2022 (edytowany) 16 minut temu, Dominik Poślednik napisał: Jak tam poszukiwania monitorów. Goldy już słuchałeś ? Słuchałem, napiszę więcej, jak już podejmę ostateczną decyzję. Już teraz postanowiłem pozbyć się Silverów, bo wiem, że z tym wzmacniaczem można lepiej. Jednocześnie podtrzymuję zdanie, że Silvery w swojej cenie były naprawdę dobre. Edytowano 8 stycznia 2022 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts