Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

https://m.olx.pl/d/oferta/kolumny-podstawkowe-dali-zensor-3-CID99-IDMitya.html

https://m.olx.pl/d/oferta/kolumny-podstawkowe-monitory-kef-q350-czarne-CID99-IDMXjZ7.html

Pierwsze pewnie do wyrwania za 1200, drugie za 1500. Polki, o których piszesz, kosztują 1600 zł. Wg mnie zarówno kefy jak i zensory to jednak troszkę lepsze brzmienie niż amerykanskie monitory. Polki to mocna góra i dół, wycofana średnica. Natomiast Kefy i Dali oferują dużo przyjemniejszą średnicę. Wszystko więc zależy od tego, jakiego dźwięku oczekujesz. 

Edytowano przez seba3002
Napisano
43 minuty temu, seba3002 napisał:

Kolego @grzegorz8370 a jakich kolumn słuchałeś do tej pory? 

Właściwie to kiedyś Altusów a wcześniej miałem Zodiaka DSS 402 kupionego razem z kolumnami. Nie pamiętam jakimi. Później skusiłem się na kino domowe Sony z zestawem kolumn. Dwa lata temu wymieniłem je na Onkyo tx-8150 z Heco MS 1000. Wiosną tego roku kupiłem Yamahe r-n 803d, która gra u mnie ze wspomnianymi Heco. Onkyo chce postawic w pokoju córki, która slucha głównie rocka. Jak widać nie mam wielu doświadczeń. Za wyjątkiem słuchania innych zestawów u znajomych. 

• 11 months later...
Napisano

One miały 87 dB skuteczności o ile dobrze pamiętam (jeżeli było inaczej, to pewnie ktoś mnie tutaj poprawi), ale jest to jeszcze wartość, która nie powinna stanowić problemu w napędzeniu tych paczek. Jak szukasz brzmienia z mocniejszym dołem, to na pewno będziesz zadowolony.

Napisano
Dnia 24.12.2021 o 15:09, grzegorz8370 napisał:

Witam. Jakie monitory polecalibyście do Onkyo TX 8150. Pokój 16m2. Budżet 1000zł.

Moje ogłoszenie w dziale giełda, spokojnie w budżecie 👍
Dostałem je w rozliczeniu sprzedając swój poprzedni sprzęt i uznałem, że za taki pieniądz szybko znajdą nowy dom ;)

Napisano
Dnia 23.12.2022 o 11:44, S4Home napisał:

One miały 87 dB skuteczności o ile dobrze pamiętam (jeżeli było inaczej, to pewnie ktoś mnie tutaj poprawi)

W opisach, które znalazłem podana jest rzeczywiście wartość 87 dB. Jednak na samych kolumnach podana jest wartość 91 dB. Nastapiła jakaś zmiana w trakcie produkcji tej serii?