mnemysone Napisano 2 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 (edytowany) Dzień dobry. Jestem w trakcie budowy domu. W pokoju dziennym chciałabym zorganizować kino domowe. Przestrzeń jest jednak bardzo trudna. Gdzie byście zamontowali ekran i projektor? Mi na razie przychodzi tylko do głowy ekran wiszący na środku sufitu pomiędzy salonem a kuchnią... Układ mebli nie musi być taki jak na wizualizacji/projekcie. Edytowano 2 stycznia 2022 przez mnemysone Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 2 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 Szukaj innego , prostego pomieszczenia w domu , w piwnicy . Pierwszy problem , to akustyka . A , drugi odcięcie od światła. Po pomysłach w projekcie widzę , że jesteś osobą z $$$ , postaw obok mały domek , tylko pod kino . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnemysone Napisano 2 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 8 godzin temu, maciek72 napisał: Szukaj innego , prostego pomieszczenia w domu , w piwnicy . Pierwszy problem , to akustyka . A , drugi odcięcie od światła. Po pomysłach w projekcie widzę , że jesteś osobą z $$$ , postaw obok mały domek , tylko pod kino . Niestety nie mam aż tak dużo $, by budować oddzielny domek;) . A i ten nie jest za duży, wiec o specjalnym pomieszczeniu na kino nie ma mowy muszę jakoś to tu rozmieścić... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 2 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 (edytowany) Trochę ciężki temat. Otwarta przestrzeń, bardzo oszklona... Akustyczne może być ciężko zrobić żeby to grało fajnie a nie wkurzało dudnieniem i pogłosem. Tak bym kombinował... Jasnozielone pole to wełna minralna 200mm przykryta np. płytą gipsową perforowaną (brązowy) lub innym materiałem przepuszczającym dźwięk... Nawet aksamit by zdał radę. Różowy to Twój ekran. Mógłbyś dać ewentualnie transparentny akustycznie, wóczas mógłby być szeroki na całą wnękę a głośniki instalacyjne (czerwony) by się schowało za nim. Pomarańczowy surround na standach, ciemnozielony to Atmos w suficie. Subwoofer też konieczny, na końcu by się określiło gdzie ma stać. Tak by to wyglądało jako 5.1.4 Edytowano 2 stycznia 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 2 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 Jakaś masakra z tym projektowaniem otwartych przestrzeni . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 8 godzin temu, Butler napisał: Tak by to wyglądało jako 5.1.4 Jesli w tym 5.1.4 to "te" x.x.4 są sufitowe, to warto zauważyć ze mamy duży skos (roznica wysokosci) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 Tu będzie problem z umiejscowieniem kolumn: - czy kolumny Atmosowe będą wisieć z góry jak lampa? Tak jak czasem w galeriach handlowych? No innej opcji nie ma. Problem z zaciemnieniem - jakieś rolety, grube zaslony? Problem z akustyką - Echo, pogłosy czy uciekający dzwiek Projektor chyba tu nie wchodzi w gre. Chyba że coś pokroju XIAOMI Mi Laser 150 które ustawisz bliżej? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts