Darek Narozny Napisano 17 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2022 Kino Domowe - Co myslicie o sprzecie firm : Teufel , Taga Harmony , Dynavoice i Quadral Czytałem o nich wszystkich , ale potrzebuje Waszych opini i uwag . bede powoli wymieniac kolumny itp. ale nie kupuje gotowego zestawu , bede kupował sektorami - Fronty , Surroundy itd - z Góry Wszystkim Dziekuje Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Narozny Napisano 17 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2022 Jeszcze dokładam co myslicie o - Numan Retrospective 1977 MKII Tower Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 17 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2022 1 godzinę temu, Darek Narozny napisał: Kino Domowe - Co myslicie o sprzecie firm : Teufel , Taga Harmony , Dynavoice i Quadral To że 2 pierwsze to porażka, 3 ponoć nie najgorsze a Quadral miałem kino mam do tej pory w stereo i ciężko mi sobie wyobrazić leosze granie w takich pieniądzach. Miałem podobny zestaw jak ten - może warto ponegocjować i całość kupić 🙃 https://m.olx.pl/d/oferta/quadral-signo-avantgarde-5-2set-alternatywa-dla-monitor-audio-dali-kef-CID99-IDNmach.html?reason=observed_ad Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2022 nie możesz pytać o same firmy. Bo to kompletnie nic nie daje. Co myślicie o Toyota, Ford, Seat? No nic to nie daje. Moim zdaniem: - Teufel - produkt na który nakłada się nacisk marketingowo. Olbrzymi. Ograniczono koszty dystrybutora i salonów. Jesteś przy wyborze? trafisz na nie chociaż nie chcesz. Mi całkowicie nie podeszły. - Taga - maja produkty które baronią się ceną. Są po prostu fajnie wycenione i dobrze brzmią. Zalezy tu od konkretnego typu. - Dynavoice - podobnie jak wyzej. Sa droższe wiec produktów ciekawszych jest więcej. Na prawdę bardzo ok. -- Tu dopisał bym jeszcze kolumny Emotiva oraz grupe Magnat/Heco - quadral - To najbardziej zaawansowany konstruktor z tych ktore Ty wymieniłeś. Ma modele drogie i tanie. Nie wiem o których myslałeś. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Narozny Napisano 18 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2022 3 godziny temu, S4Home napisał: nie możesz pytać o same firmy. Bo to kompletnie nic nie daje. Co myślicie o Toyota, Ford, Seat? No nic to nie daje. Moim zdaniem: - Teufel - produkt na który nakłada się nacisk marketingowo. Olbrzymi. Ograniczono koszty dystrybutora i salonów. Jesteś przy wyborze? trafisz na nie chociaż nie chcesz. Mi całkowicie nie podeszły. - Taga - maja produkty które baronią się ceną. Są po prostu fajnie wycenione i dobrze brzmią. Zalezy tu od konkretnego typu. - Dynavoice - podobnie jak wyzej. Sa droższe wiec produktów ciekawszych jest więcej. Na prawdę bardzo ok. -- Tu dopisał bym jeszcze kolumny Emotiva oraz grupe Magnat/Heco - quadral - To najbardziej zaawansowany konstruktor z tych ktore Ty wymieniłeś. Ma modele drogie i tanie. Nie wiem o których myslałeś. Piotr Dziekuje Piotrze , bardzo dobre i ścisłe informacje sprecyzuje dokładniej które modele mnie interesuja i napewno sie odezwe - Jeszcze raz Dziekuje - Pozdrawiam Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Narozny Napisano 18 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2022 9 godzin temu, S4Home napisał: nie możesz pytać o same firmy. Bo to kompletnie nic nie daje. Co myślicie o Toyota, Ford, Seat? No nic to nie daje. Moim zdaniem: - Teufel - produkt na który nakłada się nacisk marketingowo. Olbrzymi. Ograniczono koszty dystrybutora i salonów. Jesteś przy wyborze? trafisz na nie chociaż nie chcesz. Mi całkowicie nie podeszły. - Taga - maja produkty które baronią się ceną. Są po prostu fajnie wycenione i dobrze brzmią. Zalezy tu od konkretnego typu. - Dynavoice - podobnie jak wyzej. Sa droższe wiec produktów ciekawszych jest więcej. Na prawdę bardzo ok. -- Tu dopisał bym jeszcze kolumny Emotiva oraz grupe Magnat/Heco - quadral - To najbardziej zaawansowany konstruktor z tych ktore Ty wymieniłeś. Ma modele drogie i tanie. Nie wiem o których myslałeś. Piotr Popatrzyłem tez troche dzisiaj na kolumny fronty i powiem , że jest duzo nowych firm i nazw ,ceny tez nie najgorsze , bo wiem ,ze droższe lepsze ale nie zawsze przeciez , Podobaja mi sie tez takie : monitor audio bronze 500 Q Acoustics Q3050i TAGA HARMONY Fyne Audio F302 Floorstanders KLIPSH Dali SPEKTOR 6 Floor Ten *Quadral Signo* swietny , ale powiem prawde , że troche narazie cenowo sie osiagalne , ale pomyśle Oprocz tych quadrali , masz jeszcze jakies ulubione i sprawdzone modele ktore napędzi moj Denon avx2700H z Gory Dziekuje - Pozdrawiam Serdecznie - Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2022 No to do Denona x2700 z tych wymienionych: QAcustic 3050i monitor Audio Silver500 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Narozny Napisano 19 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2022 10 godzin temu, S4Home napisał: No to do Denona x2700 z tych wymienionych: QAcustic 3050i monitor Audio Silver500 Piotr Dziekuje i zarazem Witam ponownie - mam teraz czas wiec zaczalem szukac tam ,gdzie sie rzadko wchodzi - i bardzo fajne glosniczki mnie zainteresowały - OPINIE ? Q Acoustics Q3050i Q Acoustics Concept 40 Floorstanding Speakers Black Dynavoice M-105 DYNAVOICE DEFINITION DF-8 Dynavoice Challenger M-65 Monitor Audio Bronze 5 Quadral Platinum M40 Quadral Aurum 9 Quadral Aurum Rodan 9 High-End QUADRAL Argentum 570 QUADRAL Argentum 6000 F QUADRAL RHODIUM 400 Quadral Rhodium 500 no i te ktore najcześciej wystepuja w roznych ogłoszeniach : TAGA HARMONY Fyne Audio F302 Floorstanders Klipsch R-620F Dali SPEKTOR 6 Floor Standing Speakers Magnat Monitor Supreme 1002 YAMAHA FLOOR SPEAKERS BLACK | NSF51 BLK Magnat Monitor Supreme 2002 Z tych wszystkich musze wybrać sobie kilka takich ,którym przyjze sie szczegółowiej - ale bez Was i Waszych opiniach bedzie cięzej Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2022 Przepraszam ale wklejasz wszystko co znajdziesz? Jaki jest tego sens? Quadral Aurum Rodan 9 - 22 000 zl Yamaha NS51 - od 300 do 700 zł No to jak? 13 godzin temu, Darek Narozny napisał: Z tych wszystkich musze wybrać sobie kilka takich ,którym przyjze sie szczegółowiej - ale bez Was i Waszych opiniach bedzie cięzej Odwrotnie. Sam musisz odsiać do 3 może 5 par a nie wysyłać listę wszystkiego co znajdziesz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 20 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2022 Witam Mr. Darek. Pytałeś na sąsiednim forum o surround i atmos i dostałeś różne propozycje. Jakieś ruchy poczyniłeś w tym kierunku? Jeśli tak to napisz co kupiłeś to się coś dopasuje. Określ budżet, bo podałeś taki rozstrzał że głowa boli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 20 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2022 Dnia 18.01.2022 o 08:20, S4Home napisał: nie możesz pytać o same firmy. Bo to kompletnie nic nie daje. Co myślicie o Toyota, Ford, Seat? No nic to nie daje Dla mnie daje, jak ktoś jest w branży to ma pojęcie o producentach i co oferują za dane pieniądze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2022 21 godzin temu, Sqter83 napisał: Dla mnie daje, jak ktoś jest w branży to ma pojęcie o producentach i co oferują za dane pieniądze. Ale u danego producenta są modele które są lepiej i gorzej udane. Więc dlatego ocenianie marki ma po prostu mniejsze znaczenie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Narozny Napisano 21 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2022 Dnia 20.01.2022 o 07:27, Butler napisał: Witam Mr. Darek. Pytałeś na sąsiednim forum o surround i atmos i dostałeś różne propozycje. Jakieś ruchy poczyniłeś w tym kierunku? Jeśli tak to napisz co kupiłeś to się coś dopasuje. Określ budżet, bo podałeś taki rozstrzał że głowa boli. Witam Panowie Piotr i Butler . Tak wiem , rozrzut głosników podałem masakrycznie duży , ale nie zeby było cieżko , tylko po to , żebyscie Panowie powiedzieli mi w którą strone iśc. Dlaczego pytam : bo rozbieżności cen są wielkie , ale czy zawsze cena idzie razem z jakością ? wskazcie mi swoich faworytów własnie w tak duzej rozbiezności marek i cen Dodam dla jasności ze interesuja mnie np. Kolumny Frontowe max.€1000 Dziekuje Panom za Wasz czas Pozdrawiam Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2022 https://www.facebook.com/S4Home/posts/1372005592911417/ Do jakiego amplitunera? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 21 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2022 Z tego co wiem kolega ma Denon AVR X2700H Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2022 No to z Denonem dobrze zagrają Quadrale, QAcustic czy Monitor audio. Z tym że nadal uwazam że ta lista jest mocno nie trafna. 32 minuty temu, Darek Narozny napisał: Dodam dla jasności ze interesuja mnie np. Kolumny Frontowe max.€1000 Dnia 19.01.2022 o 19:06, Darek Narozny napisał: Quadral Aurum Rodan 9 High-End Podeślij linka może sam kupię. Bronze 5 są też małe. Czego my w ogóle szukamy? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Narozny Napisano 21 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2022 9 minut temu, S4Home napisał: No to z Denonem dobrze zagrają Quadrale, QAcustic czy Monitor audio. Z tym że nadal uwazam że ta lista jest mocno nie trafna. Podeślij linka może sam kupię. Bronze 5 są też małe. Czego my w ogóle szukamy? Piotr Wiem ze sam może robie zamieszanie , ale jak dziecko we mgle nie wiem czy zbierać mnóstwo kasy i tylko drogie sa dobre , czy znacie i polecacie jakieś firmy ktore tez oferuja bardzo dobry sprzet i nie biora domu pod zastaw (haha). np .link do Quadral Rubin : https://www.ebay.ie/itm/254987369924?_trksid=p2380057.m570.l5999&_trkparms=gh1g%3DI254987369924.N36.S1.typeWATCH_ITEM_ENDING_SOON.R1.TR1 Dziekuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 21 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2022 Dałem Ci link do zestawu który można pewnie kupić koło 6k, a jako nowy kosztował 15-16 i się raczej nie zużył. Raczej trudno będzie o lepszy stosunek ceny do jakości, z tym że do takiego zestawu przynajmniej coś takiego jak Onkyo tx-rz800 (miałem go z prawie identycznym zestawem), bo zabawkowym ampli nie wykorzystasz potencjału Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Narozny Napisano 30 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Dzień dobry po długiej przerwie Prosze o opinie : ktore z tych marek najlepiej beda grały z Denonem 2700 -w wiekszosci beda to filmy : Monitor Audio Bronze 300 Monitor Audio Bronze 500 Heco Aurora 700 Canton GLE 490 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 marca 2022 Udostępnij Napisano 31 marca 2022 Moim zdaniem Bronze 500. Chodź pamiętamy że to budowanie kina tak? Więc zestaw z subem może być przy Bronze 200. nie ma 300tek. chyba że myslisz o Monitor Audio Monitor 300 Czy od stycznia czegoś odsłuchałeś? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts