zubrzysta Napisano 20 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2022 Cześć wszystkim Szukam małego wzmacniacza na biurko który zasili kolumny Inidiana Line tesi 261 i DACa jeżeli będzie niezbędny. Źródła to PC i w przyszłości Raspbery jako streamer. Bluetooth jest mi kompletnie zbędny. Słuchać będę w odległości niecałego metra od kolumn, więc wysoka moc nie jest niezbędna. Bużet to 1500 zł z DACiem 💰 SMSL Q5 PRO niestety nie jest już w produkcji Opcje które znalazłem do tej pory (w kolejności mojej skłonności): S.M.S.L. A300 - od razu z DACiem wydaje się w sam raz, ale boję się że ekranik się zepsuje po jakimś czasie TAGA HTA-25B - bez DACa, co prawda bez pilota i nie da się wyłączyć tone controls ale złego słowa o nim nie znalazłem. S.M.S.L DA8S - bez DACa, mało recenzji niestety SABAJ A10A - DAC potrzebny, tylko jedno wejście (ale jak będzie DAC z dwoma wejściami to chyba dalej będę mógł podłączyć dwa urządzenia, prawda?) ARGON AUDIO SA1 - z DACiem, biały NAD AMP1, ale ponad budżet, więc to taka ostateczna ostateczność Dzięki za pomoc Jest jeszcze Loxije A30, ale z opinii na Amazonie wynika że jest mocno awaryjny, więc mam mieszane uczucia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 20 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2022 (edytowany) Większość nowych małych wzmacniaczy opartych o klasę D to konstrukcje oparte o ten sam MERUS MA12070. Jest on na tyle dobry i tak brzmiący ,że praktycznie zdominował rynek. Jeżeli Loxjie A30 Ci nie odpowiada chociaż moim zdaniem to najbardziej opłacalne urządzenie na rynku to możesz wybrać S.M.S.L DA-9 czy Sabaj A20a, wtedy zamiast jednego MA12070 dostajesz 2 i za pozostałe pieniądze dokupujesz DAC. Topping MX5 od q21 w przedsprzedaży z kodem ma bardzo fajną cenę https://www.q21.pl/topping-mx5-czarny.html Praktycznie jedyną obecną dobrą alternatywą w niskiej cenie do wzmacniaczy opartych o 12070 są wzmacniacze oparte o texas instrument jak np AIYIMA A07 tylko tam musisz sobie dobrać zasilacz i to goły wzmacniacz czyli oddzielnie dac czy sterowanie pilotem możesz sobie ogarnąć Edytowano 20 stycznia 2022 przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 20 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2022 Tu masz wątek o kompaktowych wzmakach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2022 Cześć, Czekamy z niecierpliwością na dostawę Topping MX5. Dostawa powinna dojechać w okolicach połowy lutego. Akcja przedsprzedażowa jest na naszej stronie. Jeśli będzie to udoskonalona wersja MX3 to może być to killer w tym przedziale cenowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowi999 Napisano 20 lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 lutego 2022 witam, dołącze do tematu, z jakimi kolumnami można spiąć TAGA HTA-25B ? jakieś podłogowe da rade czy tylko podstawkowe. Jestem zielony jeszcze w tych tematach. poczytałem trochę na forach i przewinęło się kilka nazw Polk Audio Monitor XT 60, Bowers & Wilkins 685 s2, Taga Harmony Platinum F-100 V.3, TAGA Harmony TAV-607F powierzchnia to jakies 14m2, budżet 2000-2500 zł, muzyka głównie rock lata 80/90 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 20 lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 lutego 2022 aiYIMA D03 - coprawda mam porownanie tylko loxije a30 ... i szczerze nie slyszalem zbyt wielkiej roznicy - a po bluetooth aiymia byla lepsza . cena aiyma to 400zl ... w jakis promocjach na ali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 Znajomy zakupił ostatnio teaca al301 może nie gra z indiana line a z elacem natomiast jest zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts