PiotrNiB Napisano 22 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2022 Witam Mam zamiar poskładać zestaw stereo. Na początek myślałem o kupnie odtwarzacza strumieniowego i głośników. Na początek podpiął bym to pod amplituner kina Yamaha, a w późniejszym terminie dokupiłbym wzmacniacz stereo. Myślałem nad kolumnami Kef Q350 (za kolumny tak do 3tyś) i odtwarzacz strumieniowy Denon DNP800NE (odtwarzacz też do 3tyś). Proszę o poradę czy to dobre rozwiązanie i polecenie jeszcze wzmacniacza. Całość chciałbym jeszcze podłączyć pod TV. Pokój 21m2. Zależy mi na naturalnym dźwięku, muzyka różna, chociaż osobiście słucham metalu :). Kolumny podstawkowe bo brak możliwości podłogowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 22 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2022 Witaj, Jakim dysponujesz amplitunerem do kina domowego? Spośród głośników wybór Kefa Q350 nie jest złym rozwiązaniem. Aczkolwiek bardziej uniwersalnym byłyby wybór B&W 606 s2 Anniversary https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/bowers-wilkins-606-s2-anniversary-edition.html Z odtwarzaczy sieciowych, król jest tylko jeden (do około 3000 zł) -co może niemal każdy potwierdzić, czyli Bluesound Node wersja 3 - https://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-sieciowe/bluesound-node-2021.html Zapraszam Cię na prezentację, do jednego z naszych salonów Tophifi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrNiB Napisano 22 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 stycznia 2022 Yamaha 5.1 starszy model, który będzie docelowo zastąpiony wzmacniaczem stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrNiB Napisano 22 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 stycznia 2022 Jeśli chodzi o głośniki to czy warto dopłacić do Pylon Audio Diamond Monitor 15 lub Polk Audio Reserve R200? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2022 Cześć, Wszystko zależy jakiego brzmienia oczekujesz. Jeśli chciałbyś postawić na neutralność to KEF Q350 byłyby dobrym kierunkiem. Mocniejszą podstawę basową uzyskać na Pylonach Diamond Monitor 15 lub 18. Polk Audio Reserve 200 zapewnią lepszą dynamikę ale zagrają węższą sceną dźwiękową. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrNiB Napisano 25 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2022 Dzięki za podpowiedzi, ale już kupiłem u Państwa Kef 350 i Audiolab 6000A Play. Jutro mają dojechać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erevelka Napisano 25 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2022 @PiotrNiB Koniecznie daj znać, jakie pierwsze wrażenia. Zastanawiałam się przez chwilę nad tym samym zestawem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 Musisz sprawdzić na swój słuch. Raz że prawdziwa opinie kolega może napisać za miesiąc , dwa. A dwa e jego wybór to nie koniecznie Twój wybór. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts