Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry wszystkim 

Mam pytanie do amplitunera Marantz Sr 7008 szukam wzmacniacza stereo z wejściem main in tak by go podłączyć jako końcówkę mocy do w/w Ampli. Kolumny monitor audio gs60 . Na wzmacniacz mam kwotę w przedziale 2500-3000 zł głównie myślę o rynku wtórnym. Wzmacniacz stereo będzie pracował też normalnie w stereo np z CD stąd też nie brałem pod uwagę koncowki mocy choć jestem otwarty na wszystkie sugestie z góry dziękuję za pomoc .

Napisano

Atoll IN100 fajnie się sprawdzi jako końcówka mocy. Jeśli będziesz z niego korzystał jako z końcówki i wzmacniacza, to ma ten ogromny plus, że włączenie bypassa odbywa się tylko pilotem/na przednim panelu, a nie za pomocą przełącznika ukrytego na tylnym panelu.

Napisano
55 minut temu, Tomaszbac napisał:

Dzień dobry wszystkim 

Mam pytanie do amplitunera Marantz Sr 7008 szukam wzmacniacza stereo z wejściem main in tak by go podłączyć jako końcówkę mocy do w/w Ampli. Kolumny monitor audio gs60 . Na wzmacniacz mam kwotę w przedziale 2500-3000 zł głównie myślę o rynku wtórnym. Wzmacniacz stereo będzie pracował też normalnie w stereo np z CD stąd też nie brałem pod uwagę koncowki mocy choć jestem otwarty na wszystkie sugestie z góry dziękuję za pomoc .

Tu masz dość aktualną listę. Wybierz sobie coś:

http://www.audiophile.no/nb-no/resurssenter/forsterkere-med-ht-bypass/item/208-oversikt-over-forsterkere-med-prosessorinngang

Napisano

Mam jeszcze pytanie wcześniej wybrałem wzmacniacz sony TA-F707ES ma on wejście direct in które jednak niestety nie jest tożsame z main in ponieważ omija tory regulacji tonów ale pozostawia tor głośności  czy jeżeli podłącze go do amplitunera to jedynym problemem będzie odpowiednie ustawień głośności w amplitunerze i wzmacniaczu tak by była równomierna z pozostałymi głosikami czy podłączeni może być ryzykowne dla któregoś z urządzeń ? Z listy zastanawiam sie nad yamahą as 1000 lub 1100 ewentualnie denonem pma 1500 ewentualnie Marantz PM 8003 ale sony zagra chyba lepiej 

Napisano
27 minut temu, ULV napisał:

Main in= direct in= bypass= ht=SSP i Bóg wie co jeszcze. 

Co firma to inna nazwa, ale zasada ta sama.

tak ale w sony to nie działa w pełni tak jak main in niestety dokładnie to direct input 

Napisano
1 godzinę temu, Tomaszbac napisał:

tak ale w sony to nie działa w pełni tak jak main in niestety dokładnie to direct input 

Działa tak samo. W innych przypadkach też nie będziesz miał regulacji  basu, sopranu i volume. Wzmacniacz działa wtedy w trybie końcówki mocy i nic nie działa. Tak ma być.

Napisano
13 minut temu, ULV napisał:

Działa tak samo. W innych przypadkach też nie będziesz miał regulacji  basu, sopranu i volume. Wzmacniacz działa wtedy w trybie końcówki mocy i nic nie działa. Tak ma być.

No władnie nie w sony działa niestety regulacja volume ;(