Andrzej Kaminski Napisano 7 lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 Czy ten tv w jakiś sposób można skonfigurować aby leciał pełny amtos w połączeniu z tym aplitunerem? Planuje zakup amplitunera i oby się nie okazało że zaraz trzeba nowy tv kupić dodatkowo masz ten dekoder enki 4k i tam czasem też bym chciał obejrzeć korzystając z zewnętrznego audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 7 lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 (edytowany) Z tego co widziałem na stronie Sony to nie obsługuje Atmos, a zatem nici z tego. Pozostaje wymiana TV albo zakup jakiejś przystawki co obłsuguje Atmosa. No chyba,że ten dekoder obsłuży Netlfixa z Atmosem Edytowano 7 lutego 2022 przez Iron Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 7 lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 Przystawka i będzie atmos tylko streaming to niepełny atmos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 lutego 2022 To Atmos w DD+ Ale czy on jest z przystawki czy z aplikacji na TV to jest taki sam. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Kaminski Napisano 8 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2022 Czy jak połączę wszystko przez przewód optyczny to nadal będzie bez atmos? nie muszę korzystać z hdmi. Nawet nie wiem po co te hdmi robią Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 8 lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 lutego 2022 18 minut temu, Andrzej Kaminski napisał: Czy jak połączę wszystko przez przewód optyczny to nadal będzie bez atmos? nie muszę korzystać z hdmi. Nawet nie wiem po co te hdmi robią Poczytaj, uzupełnij swoją wiedzę: https://rms.pl/baza-wiedzy/3017-zlacze-optyczne-koaksjalne-czy-hdmi-ktore-zapewni-najlepsze-polaczenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 8 lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 lutego 2022 8 godzin temu, Andrzej Kaminski napisał: Czy jak połączę wszystko przez przewód optyczny to nadal będzie bez atmos? nie muszę korzystać z hdmi. Nawet nie wiem po co te hdmi robią Z tego co mi się wydaje to po optyku idzie tylko 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Kaminski Napisano 8 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2022 Dziękuję za informację. P rzyszłościowo zakupie z atmos. Czy może też ktoś się wypowiedzieć czy warto kupić coś taki zestaw SIB EVO 5.1.2 Atmos? Budżet max jaki mam na cały zestaw to 4k wraz z okablowaniem i za tyle mogę ten zestaw jako nowy. Może warto coś innego w to miejsce kupić? Głównie do kina, ale czasem i do muzyki (do 10%) Nie musi być wcale takie małe, mogą być normalne duże Kolumny i nie musi być atmos, ale z możliwością łatwego rozszerzenia TV na wprost. Salon około 23m2. Do kanapy od ściany tv 1.6m. Za kanapą z tyłu odległość od ucha od 20 do 25 cm wolnego miejsca. Nie ma przeszkód pomiędzy oglądającym a tv. Z góry dziękuję za informację i mile widziane są propozycje. Dobrze też jakby zestaw był w kolorze białym lub czarnym. Wysokość pomieszczenia 2.3 z podwiesznym sufitem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 lutego 2022 9 godzin temu, Andrzej Kaminski napisał: Czy może też ktoś się wypowiedzieć czy warto kupić coś taki zestaw SIB EVO 5.1.2 Atmos? To typowy system 5.1 grający na mkro satelitach. Bardzo przyzwoity. W podobnym budzecie i jakości są jeszcze KEFy oraz Dali Fazon. Wszystko typowe systemy 5.1 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts