tkwiecien Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 Witam Posiadam cuś takiego Amplituner Onkyo TX-NR686 Kolumna głośnikowa QUADRAL Rhodium 500 cztery sztuki jako (przód, tył) Quadral CHROMIUM STYLE 1 BASE jedna sztuka jako (centralny) QUADRAL PHASE 16 dwie sztuki jako (sufitowe) Chciałbym dołożyć końcówkę mocy lub wzmacniacz co polecacie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 Niestety nic. 686 nie ma wyjścia na końcówkę mocy czy wzmacniacz. Dopiero nowszy 696 ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkwiecien Napisano 17 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 Dzięki to po zabawie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 @tkwiecien w jakim celu chcesz tę końcówkę mocy dołożyć? Co chciałbyś dzięki temu zyskać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 Zawsze zamiast końcówki/ wzmacniacza możesz coś poprawić zmianą kolumn lub ampli. Co Ci obecnie przeszkadza? Co chcesz uzyskać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkwiecien Napisano 17 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 Wzmocnić, wydobyć stereo A może jakiś pomysł na uruchomienie zone 2 nie tracąc możliwości odsłuchu 5.1.2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 Zone 2 nic nie da bo to dalej gra 686. Znacznie lepsze stereo ma seria rz. Sprawdź wyższe modele amplitunerów i dowiesz się czy taka poprawa Ci wystarcza. Chociaż łatwo nie będzie z obecną dostępnością sprzętu. Na temat Twoich kolumn się nie wypowiem bo kompletnie ich nie znam. Inna opcja to zakup wzmacniacza i przepinanie kabli. Jest też jakiś switch co umożliwia przełączanie kolumn pomiędzy ampli a wzmacniaczem ale nie wiem jak to się sprawdza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkwiecien Napisano 17 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 Spk dzięki Jak będziesz miał chwilę obejrzyj to co koleś wyprawia z zone 2 https://youtu.be/bvJcNLr51wM Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 13 godzin temu, tkwiecien napisał: Wzmocnić, wydobyć stereo a próbowałeś używać trybu pure direct? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkwiecien Napisano 19 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2022 Tak A jeżeli nie mogę bo nie ma takiej możliwości podpięcia czy to wzmacniacza czy końcówki mocy a chce do maximum wykorzystać możliwości amplitunera to może ma ktoś pomysł jak uruchomić głośniki zone 2 jednocześnie z pozostałymi głośnikami w tym samym pomieszczeniu i z tym samym dźwiękiem udaje mi się to tylko gdy odtwarzany jest materiał z USB lub gdy słucham radia internetowego. A nie mogę uruchomić jak wyżej gdy sygnał idzie np z tv lub dekodera telewizji cyfrowej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 20 lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 lutego 2022 23 godziny temu, tkwiecien napisał: jak uruchomić głośniki zone 2 jednocześnie z pozostałymi głośnikami w tym samym pomieszczeniu i z tym samym dźwiękiem udaje mi się to tylko gdy odtwarzany jest materiał z USB lub gdy słucham radia internetowego. A nie mogę uruchomić jak wyżej gdy sygnał idzie np z tv lub dekodera telewizji cyfrowej w instrukcji obsługi tego amplitunera jest napisane, że ja masz system 7.1 lub 5.1.2 to nie możesz korzystać z Zone2. Musiałbyś zrezygnować z 7.1 albo 5.1.2 i wtedy na Zone2 spokojnie możesz sobie na pre-out podpiąć wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 To jest jedna rzecz a druga to także w instrukcji masz napisane, które źrodła moga być odtwarzane jednocześnie na Zone 1 i 2 bo nie wszystkie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkwiecien Napisano 24 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Dzięki 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts