Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

Posiadam cuś takiego

Amplituner Onkyo TX-NR686 

Kolumna głośnikowa QUADRAL Rhodium 500 cztery sztuki jako (przód, tył)

Quadral CHROMIUM STYLE 1 BASE jedna sztuka jako (centralny)

QUADRAL PHASE 16 dwie sztuki jako (sufitowe)

Chciałbym dołożyć końcówkę mocy lub wzmacniacz co polecacie 

Napisano

Zone 2 nic nie da bo to dalej gra 686. Znacznie lepsze stereo ma seria rz. 

Sprawdź wyższe modele amplitunerów i dowiesz się czy taka poprawa Ci wystarcza. Chociaż łatwo nie będzie z obecną dostępnością sprzętu. 

Na temat Twoich kolumn się nie wypowiem bo kompletnie ich nie znam. 

Inna opcja to zakup wzmacniacza i przepinanie kabli. Jest też jakiś switch co umożliwia przełączanie kolumn pomiędzy ampli a wzmacniaczem ale nie wiem jak to się sprawdza.

Napisano

Tak

A jeżeli nie mogę bo nie ma takiej możliwości podpięcia czy to wzmacniacza czy końcówki mocy a chce do maximum wykorzystać możliwości amplitunera to może ma ktoś pomysł jak uruchomić głośniki zone 2 jednocześnie z pozostałymi głośnikami  w tym samym pomieszczeniu i z tym samym dźwiękiem udaje mi się to tylko gdy odtwarzany jest materiał z USB lub gdy słucham radia internetowego. A nie mogę uruchomić  jak wyżej gdy sygnał idzie np z tv lub dekodera telewizji cyfrowej 

Napisano
23 godziny temu, tkwiecien napisał:

jak uruchomić głośniki zone 2 jednocześnie z pozostałymi głośnikami  w tym samym pomieszczeniu i z tym samym dźwiękiem udaje mi się to tylko gdy odtwarzany jest materiał z USB lub gdy słucham radia internetowego. A nie mogę uruchomić  jak wyżej gdy sygnał idzie np z tv lub dekodera telewizji cyfrowej 

w instrukcji obsługi tego amplitunera jest napisane, że ja masz system 7.1 lub 5.1.2 to nie możesz korzystać z Zone2.

Musiałbyś zrezygnować z 7.1 albo 5.1.2 i wtedy na Zone2 spokojnie możesz sobie na pre-out podpiąć wzmacniacz.