tomek4446 Napisano 2 kwietnia 2022 Napisano 2 kwietnia 2022 3 minuty temu, soberowy napisał: Kominek? Serio? Ja myślałem, że to jakaś atrapa. Zacytuje kolegę " Człowiek uczy się całe życie " 1 godzinę temu, nazghul napisał: Ja wczoraj nauczyłem się z 60 sekundowego filmu o tym że istnieją klasy jakości imbryków do zaparzania herbaty nie gadaj ? Ale ja zacofany jestem ....... Odpisz, cytując
soberowy Napisano 2 kwietnia 2022 Napisano 2 kwietnia 2022 5 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Juz dwie osoby zdezorientowane (ikonki reakcji). 🙂 nie dziwię sie w sumie. To nieco burzy pogląd "wielkosci pomieszczenia vs ilość przetworników". Czyli że Nawet absolutne minimum czyli 2 głośniki w stereo, minimalnej możliwej powierzchni membrany umieszczone w drzwiach pojazdu, to przerost formy nad treścią porównując do pomieszczeń, majac na mysli powierzchnię membrany do nagłośnienia w " m³ "? A może jednak nie jest tak? Bawiłem się kiedyś w car audio. Byłem na zlotach, słuchałem tych lepszych "aut". Na postoju fajnie, podczas jazdy czar zwyczaj pryska. Z perspektywy czasu uważam to za głupotę. Odpisz, cytując
nazghul Napisano 2 kwietnia 2022 Napisano 2 kwietnia 2022 (edytowany) Ale widzicie, jest to biokominek a nie elektryczna atrapa. Generuje ciepło = wysusza powietrze dookoła. Izolacja może co najwyżej elektronikę ochronić, nie drewno. Gdyby gitara nie była dekoracją to mój komentarz może by komuś uratował instrument. Teraz to jest na 99.9% dekoracja z zwijchrowanym gryfem a odsprzedaż tego jako instrumentu może skończyć się nieporozumieniami Edytowano 2 kwietnia 2022 przez nazghul Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 2 kwietnia 2022 Napisano 2 kwietnia 2022 5 godzin temu, soberowy napisał: Na postoju fajnie, podczas jazdy czar zwyczaj pryska. Z perspektywy czasu uważam to za głupotę Podczas jazdy tworzą się niestety "przeszkadzajki" - to fakt ale by od razu uważać za głupotę? 🤔 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 2 kwietnia 2022 Napisano 2 kwietnia 2022 2 minuty temu, J4Z napisał: ale wykreujesz scenę w samochodzie? W samochodzie to mi sie sceny zmieniaja samoczynnie podczas jazdy... ale za szybą 🤪 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 3 kwietnia 2022 Napisano 3 kwietnia 2022 1 godzinę temu, J4Z napisał: Mogę się mylić, ale szybkiego konturowego basu to też chyba w puszce nie uświadczymy? To prawda.... możesz sie mylić Odpisz, cytując
soberowy Napisano 3 kwietnia 2022 Napisano 3 kwietnia 2022 7 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Podczas jazdy tworzą się niestety "przeszkadzajki" - to fakt ale by od razu uważać za głupotę? 🤔 Miałem na myśli mój przypadek, że to była głupota. Sporo pieniędzy włożyłem w poprawę car audio po czym zmienilem auto. Zauważ że większość ludzi którzy poprawia nagłośnienie w swoich autach jeździ starymi samochodami, w których fabrycznie fatalnie jest to zrealizowane. W obecnych czasach producenci aut tworzą dedykowane systemy, które w zupełności wystarczą. Jak sobie przypomnę jak przed sprzedażą auta wyciągałem to wszystko... głupota. Bas i scena w aucie mogą być super, ale to nie jest łatwe do zrealizowania. Pamiętam ze zlotów VW Sharan z Lublina gdzie bez suba była petarda. Niestety większość pakuje do bagażnika przewymiarowane suby do masażu pleców. Sorry za off topic. Posłuchałbym tej kapliczki 1 1 Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 3 kwietnia 2022 Napisano 3 kwietnia 2022 B&W dał propozycję markom premium bmw , ktoś tam , volvo , przy projektowaniu modelu B&W miał brać czynny udział w ustawieniu wnętrza pod audio , zgodziła się tylko 1 marka , dopłata za to nagłośnienie to bodajże 30tys , ale robi wrażenie Odpisz, cytując
Robert Pawliszko Napisano 21 maja 2022 Autor Napisano 21 maja 2022 Dnia 2.04.2022 o 20:10, nazghul napisał: Ale widzicie, jest to biokominek a nie elektryczna atrapa. Generuje ciepło = wysusza powietrze dookoła. Izolacja może co najwyżej elektronikę ochronić, nie drewno. Gdyby gitara nie była dekoracją to mój komentarz może by komuś uratował instrument. Teraz to jest na 99.9% dekoracja z zwijchrowanym gryfem a odsprzedaż tego jako instrumentu może skończyć się nieporozumieniami Dokładnie tak! 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts