Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Na wstępie chciałbym zaznaczyć że jestem laikiem jeżeli chodzi o temat audio, ale do sedna :). Powoli przymierzam się do zakupu gramofonu. Chciałbym podłączyć go do karty dźwiękowej w komputerze (karta to Sound Blaster X AE-5). I tu moje pytanie, czy jak kupię gramofon z wbudowanym przedwzmacniaczem oraz wyjsciem liniowym to da radę to podłączyć kablem "jack-jack" pod wejście liniowe w karcie dźwiękowej? Karta ma wbudowany DAC ale czy będzie to grało? Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

Napisano (edytowany)

Idea to brak miejsca na wzmacniacz plus jakieś sensowne kolumny.Po prostu tymczasowe rozwiązanie żeby wykorzystać głosniki któych używam w PC :)

Edytowano przez Ursus164
Napisano (edytowany)
17 minut temu, Fafniak napisał:

A ta karta ma wejście analogowe?

Z wejść jakie ma to tylko Liniowe/Mikrofonowe. Przynajmniej tyle pisze w instrukcji...

Edytowano przez Ursus164
Napisano (edytowany)
10 minut temu, Fafniak napisał:

Interesuje cię tylko wejście liniowe/analogowe 

A gramofon musisz kupić z przedwzmacniaczem wbudowanym lub z osobnym przedwzmacniaczem.

Nie widzę sensu tej operacji

Tak jak wspominałem, gramofon mam zamiar kupić już z wbudowanym przedwzmacniaczem. Tyle że nie znam się zbytnio i nie wiem czy dobrze myślę jeżeli chodzi o podłaczenie tego całego ustrojstwa :)

Edytowano przez Ursus164
Napisano
1 godzinę temu, Ursus164 napisał:

Tak jak wspominałem, gramofon mam zamiar kupić już z wbudowanym przedwzmacniaczem.

Odpuść , pisze poważnie. Szkoda kasy tak na gramofon jak i wkładki i płyty. Efekt będzie tragiczny. Za tą forsę kup jakieś płyty na plikach i będzie duużo lepiej. Po za tym ta karta ma wejścia na mały jack mikrofonowe , nie podłączysz tam gramofonu.