Włodi192 Napisano 20 marca 2022 Udostępnij Napisano 20 marca 2022 Witam szanowne grono:) czytając wszelkiego rodzaju fora porady (im więcej czytając coraz mniej wiedząc) postanowiłem zwrócić się do profesjonalistów , a więc do rzeczy. Nabyłem kolumny elipson planet L : impedancja: 6 Ohm ,czułość: 90 dB/1 W/1 m, zakres częstotliwości 48 Hz - 20 kHz, zalecany wzmacniacz przez producenta 30 - 80 W moje pytanie brzmi jaki wzmacniacz polecili byś cię do takiego tematu? odsłuch w pomieszczeniu ok 4x5 preferowane gatunki muzyki delikatny rock, chillout, czasem odrobina mainstreamu. Z góry dziękuję i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 Jaki masz do tego sub? Jaki budżet? Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Włodi192 Napisano 21 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2022 suba też jeszcze nie posiadam i w sumie też bym prosił o polecenie czegoś fajnego budżet na suba do 2500zł z kolei na wzmacniacz gdzieś do 4500zl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 Cześć, posłuchaj czegoś co zagra trochę cieplejszym dźwiękiem, Magnat, Audiolab, Musical Fidelity, Cyrus. Jest sporo możliwości. Elipsony grają bardziej rozdzielczo, jasno. Co będzie źródłem? Co do suba to w tym budżecie zapewne najlepiej polować na SVS SB1000Pro. Do takiego pomieszczenia będzie jak znalazł. Pozdrawiam, Michał 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 Cześć, Proponowałbym iść w kierunku muzykalnego wzmacniacza. Tutaj bardzo dobrym rozwiązaniem byłby Magnat MA900, Audiolab 6000a lub 6000a Play. Warto byłoby także rozważyć wzmacniacz hybrydowy Taga Harmony HTA2000b. Jeśli chodzi o subwoofer to miałbyś 2 opcje typowo do stereo czyli SVS SB1000 Pro lub Rel T5x. SVS zapewni mocniejszy i dynamiczniejszy dół natomiast REL będzie dobrym dopełnieniem całości, jest to subwoofer, który może grać jako tło co jest bardzo dużym atutem. Zapraszam na odsłuch i po wycenę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts