S4Home Napisano 21 kwietnia 2022 Napisano 21 kwietnia 2022 13 godzin temu, wojoo napisał: Podpowiedzcie mi proszę, w jaki sposób dobiera się głośnik centralny do kina? czy to zawsze musi być z tej samej serii czy nie ma to znaczenia? Ja dobieram inni. I to w zasadzie w 90% kin które miałem ja. Klineci wybierają do kompletu głównie ze względu na ........ design. Tak powodem nie jest spójna jakośc dzwieku a wygląd. Niektóre firmy nie maja jakis fajnych centralnych wtedy wybieram inne. Mówie to otwarcie. Piotr Odpisz, cytując
wojoo Napisano 3 maja 2022 Autor Napisano 3 maja 2022 Czy jest możliwość podpięcia subwoofera w taki sposób, żeby był jednocześnie LFE oraz przez zwykle głośnikowe? Próbuje ustawić w swoim Arcamie tak, żeby podczas muzyki również działał subwoofer lecz niestety jak to włączę w menu to i tak nie chce działać... Jaki Sub byście polecili do muzyki jak i do kina? tak do max 4000zł. Docelowo chce 2 podłączyć Odpisz, cytując
Butler Napisano 3 maja 2022 Napisano 3 maja 2022 (edytowany) Co do grania stereo z subem to może @tomw coś Ci doradzi bo od lat jest fanem Arcama. Co do subów do Twoich 35m2, a docelowo 50m2... We wrześniu dorwałem 2x SVS SB3000 za 4310zł sztuka. Myślę że to dobry kierunek dla Ciebie, ale ceny wzrosły... Może Magnat Cinema Ultra SUB 300-THX? Słuchałem i prawie ich nie kupiłem, z tego co widzę w ofertach na Allegro może nawet zmieścisz się w budżecie. Edytowano 3 maja 2022 przez Butler 1 Odpisz, cytując
tomw Napisano 3 maja 2022 Napisano 3 maja 2022 3 godziny temu, wojoo napisał: Czy jest możliwość podpięcia subwoofera w taki sposób, żeby był jednocześnie LFE oraz przez zwykle głośnikowe? Próbuje ustawić w swoim Arcamie tak, żeby podczas muzyki również działał subwoofer lecz niestety jak to włączę w menu to i tak nie chce działać... Jaki Sub byście polecili do muzyki jak i do kina? tak do max 4000zł. Docelowo chce 2 podłączyć Nie wiem ktory masz model Arcama, ale w wiekszosci jest tak ze musisz ustawic w ustawieniach zrodla typ kolumn do stereo. Tam masz opcje czy chcesz zeby graly same kolumny, czy z subem. Oczywiscie sub musi byc tez i wlaczony w ustawieniach kolumn. Co do subow, definitywnie polecam SVSy. Jesli do kina i do muzyki to minimum PB2000PRO ktore mozesz zatkac i przelaczac w tryb zamkniety do muzyki - ten lepiej sie sprawdzi w kinie i dobrze w muzyce. Albo zamkniety SVS SB3000, ten sie lepiej sprawdzi w muzyce i dobrze w kinie 🙂 Napisalem Ci wiadomosc prywatna takze 🙂 Odpisz, cytując
S4Home Napisano 4 maja 2022 Napisano 4 maja 2022 Możesz ustawić tak aby sub grał także w stereo podłączając tylko przez RCA. Nie dublowac podłączeń. To jest kwestia ustawień jedynie. Świetny uniwersalny sub to REL HT 1205. Rewelacja z kinie i w stereo w swoim budżecie. Piotr Odpisz, cytując
Recommended Posts