lolekdrugi Napisano 4 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2022 (edytowany) 2 minuty temu, kornel.n napisał: A teraz jeśli już wyjaśniony jest wątek impedancji, to subwoofer musi też mieć 4 ohm jak mam głośniki? Czy to już bez znaczenia bo będzie miał swój wzmacniacz i tylko odbierze sygnał z amplitunera? subwoofer kupujesz aktywny czyli z własnym wbudowanym wzmacniaczem który podpinasz do gniazda w amplitunerze zazwyczaj opisanego jak sub pre-out. Tym samym jak dobrze zauważyłeś nie musisz szukać impedancji, nawet jej nie znajdziesz. Wyjątkiem mogą być subwoofery pasywne ale te Ciebie nie interesują. Edytowano 4 kwietnia 2022 przez lolekdrugi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2022 Ale ustalmy amplituner to jedno. Ale nie do tych plastikowych kolumn tak? To już wiemy? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornel.n Napisano 5 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2022 Kolego Piotr z S4Home, widzę u was sprzęt Yamaha MusicCast RX-S602. Czy w tym urządzeniu mogę zmienić impedancję głośników? Czy jest to sprzęt porównywalny z Onkyo TX-NR676, czy lepszy jeśli chodzi o porównanie? Dla zainteresowanych dostałem odpowiedź od Onkyo i według odpowiedzi zmiana impedancji jest w większości ich sprzętu, lecz przed zakupem proszą o wiadomość w celu weryfikacji czy dana zmiana w danym urządzeniu jest możliwa. Zmiany dokonuje się w ustawieniach po uruchomieniu amplitunera jak wyjaśnił Lolek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2022 Tego amplitunera nie ma już długo. Szczerze nie pamiętam. Znajdziesz na pewno odpowiedź w instrukcji. Na bank Ale nie ma się tym co aż tak przejmować. Yamaha wspiera takie kolumny. Sprawdzone. I nie, nie porównasz tych sprzętów. Slim grają inaczej, łagodniej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts