Klahapl Napisano 18 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 Witam potrzebuj pomocy od kogoś kto zna się na sprzęcie stereo. Chcę kupić wzmacniacz albo amplituner do 2000 urzywany,nie mam na razie kolumn. Zastanawiam se nad starym sprzętem z lat 80 90 albo kilku letnim z bajerami typu spotyfay radio internetowe. Zależy mi najbardziej na jak najlepszym dźwięku wyraźnym i z szczegulami miałem kiedyś onkyo Integra i zależy mi na osiągnięciu lepszego dźwięku. Pomorze ktos Miałem onkio Integra 6850 z głośnikami Polaris 200, fajnie grało z Spotify i dac fio ale brakowało wyrazistości i szczegółów tak mi się wydaje i chciał bym osiągnąć lepszą jakosc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 18 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 Robisz sobie jaja, czy o co chodzi ? Może i się czapiam, ale jak na dzień dobry, pierwszy temat i prośbę o pomoc to lekceważąco do tematu podszedłeś. Każdemu zdarzają się błędy, ale to jest forum, ludzie to czytają, listości !!! 5 godzin temu, Klahapl napisał: urzywany 5 godzin temu, Klahapl napisał: szczegulami 5 godzin temu, Klahapl napisał: Pomorze ktos Tak, ja jestem z Pomorza, a nawet Wybrzeża. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klahapl Napisano 18 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 Ok sorki za błędy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 17 minut temu, terracan1929 napisał: czapiam 17 minut temu, terracan1929 napisał: listości Nie, żebym się czapiał, ale... Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 18 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 heh...faktycznie walnąłem literówki.....czasami i mnie przytrafiają się babole....i jest mi później wstyd........także kolego Klahapl....zwracam honor.....pisz jak chcesz, ja już nie będę Cię strofował......coraz gorzej ze mną..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klahapl Napisano 18 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 Ważne że obeszło się bez obrażania i kłótni 😆 No ok to jak towarzysze pomożecie ? ✌️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 18 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 Musisz podać - metraż na którym będzie to grało, rodzaj muzyki której słuchasz, jakie kolumny planujesz do tego zakupić. Zakup czystego wzmacniacza wiąże się z dodatkowym zakupem streamera (dodatkowy koszt ). Więc powinieneś określić maksymalny budżet dla wzmacniacza +streamera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klahapl Napisano 18 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 Streamer kupię osobno i z głośnikami też bym potrzebował pomocy żeby pasowały do siebie. Salon 56 m + aneks kuchenny oddzielony barkiem i wyjście z tego salonu bez dźwięk także otwarty salon. A muzykę jaką słucham to różnie wokal, techno i wszystkiego po trochu Chcę złożyć sprzęt w trzech ratach najpierw amplituner do 2 tyś za głośniki to też nie więcej jak 2 tyś a streamer to nie wiem jaki w sumę Nie będę słuchał tego na całą parę Chodzi mi żeby maksymalnie szczegulowo grało i wiadomo bass ładny soczysty Miałem onkyo Integra A-6850 i sprzedałem bo wkurzało mnie że pilota nie było. Teraz mam soundbar harman kardon sb26 i szczerze żałuję bo gra gorzej od tej integry 😭 Rozumieci są piosenki w których główną rolę gra bass i sopran ale zawsze jest coś po między inne detale której czasem są mało słyszalne przez ten bass i sopra. I o to mi chodzi o szczeguly żeby to wszystko się zgrywało ładnie 😆chyba zrozumiecie mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klahapl Napisano 18 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 Żeby ta muzyka też nie była za sztywna musi mieć charakter Wydaje mi się że lepszą opcją byl by starszy wzmacniacz i do tego streamer z nowymi kolumnami, co myślicie znacie jakieś fajne modele I pytanie jeszcze czy ten streamer podłącze do amplitunera w którym nie ma ani optyka ani hdmi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 18 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 Podłączysz. Ze streamera normalnymi przewodami RCA do wejścia we wzmacniaczu np. w gniazda Line. Jaka wielkośc pokoju ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klahapl Napisano 18 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 56 i wejście do korytarza otwarte bez drzwi A może być Dac jakiś i podłączyć do tvczy lepszy streamer? Sam salon ma 56 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 W Tej cenie Denon PMA 1500 w różnych odmianach AE oraz R Roksan K2 Harman HK 690 Jest na prawdę spory wybór w śród używanych klocków w tej cenie. Może zacznij od kolumn. Będzie łatwiej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 56 M2 ? 🙄 Jeśli chcesz nagłośnić takie pomieszczenie potrzebujesz potężnych kolumn, do tego skutecznych, i mocnego wzmacniacza. Tak jak sugeruje S4home, powineneś zacząć od kolumn, a później dobrać do nich wzmacniacz. 12 godzin temu, Klahapl napisał: A może być Dac jakiś i podłączyć do tvczy lepszy streamer? Lepiej streamer. Tym bardziej,że wiele z nich posiada wejścia cyfrowe i może służyć także jako DAC (np.przy oglądaniu filmu możesz dźwięk emitować przez wzmacniacz). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klahapl Napisano 19 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 To jakie kolumny polecacie bo macie pewnie pojęcie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 Może takie : https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-magnat-transpuls-1000-na-gwarancji-jak-nowe-CID99-IDOwsmu.html#6f287b2cf9 Dobra cena, spora wydajność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klahapl Napisano 19 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 No piękne poczytam o nich trochę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klahapl Napisano 19 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 Dziękuję za pomoc tylko pytanie jeszcze jedno jakieś inne kolumny znacie fajne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 Musisz podać kwotę jaką chcesz na kolumny przeznaczyć, bo propozycji może być sporo, ale mogą przekraczać Twój budżet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klahapl Napisano 19 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 No 2000 złotych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts