Mikelas76 Napisano 8 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2023 Przed chwilą, Rega napisał: Tego lampowca nie słuchałem u siebie. Pomieszczenie było częsciowo zaadaptowane akustycznie. Może za mało. No ja właśnie chyba wychodzę z lamp. Po ostatnich odsłuchach lampy straciły troszkę urok. A lampy Shanlinga nie słuchałem., więc się nie wypowiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2023 (edytowany) 13 minut temu, Maciek12325 napisał: Czyli bez sensu kupiłem tak mocny wzmak ? Czy ja gdzieś to napisałem? Twój wzmak, Twoje kolumny, Twój system. Twój gust muzyczny. Jeśli Tobie odpowiada to połączenie to wszystko jest ok. A może przyjdzie Ci do głowy wymiana kolumn i wtedy będzie ,,jak znalazł,,😉 9 minut temu, Mikelas76 napisał: No ja właśnie chyba wychodzę z lamp Są lampy i lampy. U mnie też lampa (SE klA) nie jest jedynym wzmakiem. Oprócz niej mam jeszcze trzy tranzystory. I..... nie ma uniwersalnego do każdego rodzaju muzyki. No, ale to już dyskusja na odrębny temat. Edytowano 8 grudnia 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek12325 Napisano 8 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2023 Przed chwilą, Rega napisał: Czy ja gdzieś to napisałem? Twój wzmak, Twoje kolumny, Twój system. Twój gust muzyczny. Jeśli Tobie odpowiada to połączenie to wszystko jest ok. A może przyjdzie Ci do głowy wymiana kolumn i wtedy będzie ,,jak znalazł,,😉 W tym pomieszczeniu, które mam nawet przez chwilę nie pomyślałem o zmianie. Jeśli salon w przyszłości się powiększy będę myślał (w perspektywie 10 lat raczej mało prawdopodobne mnie ten zestaw bardzo satysfakcjonuje. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 8 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2023 9 minut temu, Maciek12325 napisał: W tym pomieszczeniu, które mam nawet przez chwilę nie pomyślałem o zmianie. Możesz skrobnąć parę słów na temat tych monitorów (wymiary obudowy, przetworniki, brzmienie), albo chociaż wrzucić jakiś link do ich opisu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek12325 Napisano 8 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2023 2 minuty temu, Rafał S napisał: Możesz skrobnąć parę słów na temat tych monitorów (wymiary obudowy, przetworniki, brzmienie), albo chociaż wrzucić jakiś link do ich opisu? http://yb-audio.pl/realizacje/m2/ jak będzie kiedyś przelotem w Poznaniu to zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2023 @Maciek12325 Napisałeś , że wychodzisz z lampy. Jeśli lampa była u Ciebie podłączona do tych minitorów , to się nie dziwie. One nie są do lampy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek12325 Napisano 8 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2023 (edytowany) 16 minut temu, Maciek12325 napisał: http://yb-audio.pl/realizacje/m2/ jak będzie kiedyś przelotem w Poznaniu to zapraszam Kolumny miałem okazję słuchać w znakomitych warunkach akustycznych. Chętnie bym posłuchał ich z Normą 😁😁😁 12 minut temu, Rega napisał: @Maciek12325 Napisałeś , że wychodzisz z lampy. Jeśli lampa była u Ciebie podłączona do tych minitorów , to się nie dziwie. One nie są do lampy. Ja ich nie miałem z lampą Michał wychodzi. Edytowano 8 grudnia 2023 przez Maciek12325 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2023 Przepraszam , pomyliłem nicki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek12325 Napisano 8 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2023 Spoko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciszyn11 Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 14 godzin temu, Mikelas76 napisał: Mowich o moich? O widzę, że zmieniłeś kolumny. Jak wrażenia w porównaniu do BMN? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 4 godziny temu, ciszyn11 napisał: widzę, że zmieniłeś kolumny. Jak wrażenia w porównaniu do BMN? Bardzo równo graja, więcej slychac wszystkiego i nie wybija się w końcu srednica. BMNy strojone są trochę na srednice żeby tym czarować. YB są równe i przez to prawdziwe. Zresztą tak dużo zależy od pokoju... Mega zadowolony jestem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 14 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2023 Dnia 8.12.2023 o 22:03, Maciek12325 napisał: jak będzie kiedyś przelotem w Poznaniu to zapraszam Dzięki, wzajemnie. Gdybyś bawił w Trójmieście i chciał posłuchać moich Dynek, to również zapraszam (z Shanlingiem lub bez). Chociaż u mnie akustyka słaba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kw202 Napisano 17 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2023 Dnia 8.12.2023 o 21:38, Maciek12325 napisał: Czyli bez sensu kupiłem tak mocny wzmak ? Mocy nigdy za dużo 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek12325 Napisano 17 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2023 2 godziny temu, Kw202 napisał: Mocy nigdy za dużo 😉 Zgadzam się 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imryk82 Napisano 22 stycznia Udostępnij Napisano 22 stycznia Bardzo mocno interesuje mnie ten Shanling. Czy ktoś miał okazję słuchać go z BMN (beszele3)? Grałby jeszcze z Gustardem X26Pro i Silent Angel M1T Czy ktoś zamawiał go bezpośrednio z Chin? Jest spora różnica między cenami u nas a cenami w Chinach. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kaczmarczyk Napisano 8 marca Udostępnij Napisano 8 marca Dnia 22.01.2024 o 09:00, imryk82 napisał: Bardzo mocno interesuje mnie ten Shanling. Czy ktoś miał okazję słuchać go z BMN (beszele3)? Grałby jeszcze z Gustardem X26Pro i Silent Angel M1T Czy ktoś zamawiał go bezpośrednio z Chin? Jest spora różnica między cenami u nas a cenami w Chinach. Zdecydowałeś się na niego ? Udało Ci sie kupić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imryk82 Napisano 11 marca Udostępnij Napisano 11 marca Dnia 8.03.2024 o 17:40, Rafał Kaczmarczyk napisał: Zdecydowałeś się na niego ? Udało Ci sie kupić ? Wciąż się zastanawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojciechMuniak Napisano 6 kwietnia Udostępnij Napisano 6 kwietnia Czy miał ktoś z Was kontakt z zestawem shanling + dali opticon 6. Jeśli tak to jakie wrażenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 6 kwietnia Udostępnij Napisano 6 kwietnia Dnia 11.03.2024 o 07:41, imryk82 napisał: Wciąż się zastanawiam Nie ma co sie zastanawiac. Kiedys mialem BMNy i mysle ze ten wzmak dobrze sie zgra z nimi. BMNy graja raczej srednica, a Shanling ma wszystko co trzeba a gora i dol jest naprawde swietna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghotti Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Dnia 11.03.2024 o 07:41, imryk82 napisał: Wciąż się zastanawiam Rozumiem iż decyzja negatywa ? 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts