Czikibom Napisano 3 maja 2022 Napisano 3 maja 2022 Cześć, Poszukuję słuchawek nausznych do słuchania muzyki z telefonu do 300 PLN, chyba że znacie jakiś model który jest warty zainwestowania trochę więcej. Ze swoich poprzednich korzystałem jedynie w podróżach do pracy, domu, sklepu rzadziej na dłuższe niż 1 godzina wypady. Zależy mi na dobrej jakości dźwięku, tłumieniu dźwięków z zewnątrz ale i też na tym żeby otoczenie nie słuchało muzyki razem ze mną. Gatunki muzyczne które słucham w głównej mierze to rock, metal, ale również rap. Czy możecie polecić coś sprawdzonego? Szukałem po sklepach w moim mieście i niestety wybór jest niewielki. Praktycznie w każdym sklepie są te same modele, które uważam jednak za przeciętne. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 3 maja 2022 Napisano 3 maja 2022 Myślę ze dobrze do tego nadały by się Meizu HD60 bez ANC https://pl.aliexpress.com/item/1005004001870063.html Zapewniają dobrą izolację pasywną. Są wykonane jak znacznie droższe słuchawki i tak też grają. Bo zanim weszła do sprzedaży ich odmiana z ANC były sporo droższe. Odpisz, cytując
Czikibom Napisano 3 maja 2022 Autor Napisano 3 maja 2022 (edytowany) Poczytałem trochę na temat tych słuchawek i opinie ma raczej dobre. Odtrąca mnie jednak fakt zamawiania z AliExpress. Potrzebuję słuchawek jak najszybciej, a dostawa w przeciągu miesiąca mi nie odpowiada. Czy mogę prosić o inne bardziej dostępne możliwości? Sam jestem zielony w tych tematach i z opcji które brałem pod uwagę to: Marshall Major III lub IV - tutaj opinie bardzo skrajne. Jedni kochają a inni krytykują. Sam obawiam się opinii, że cicho grają. Sennheiser HD 350BT - z tą firmą mam dobre wspomnienia, opinie też pozytywne. Boje się jedynie tego że mogą być niewygodne. Edytowano 3 maja 2022 przez Czikibom Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 4 maja 2022 Napisano 4 maja 2022 Przesyłki AliExpress Standard Shipping dochodzą zwykle w około 2 tygodnie z dostawą do domu kurierem Pocztexu lub jeśli jest taka opcja do paczkomatu InPost. Wczoraj ktoś się nimi interesował i znalazł je również na OLX, ale wygląda ze chyba kupi je ze sklepu na Aliexpress. Słuchawki Marshall z zasady są dość kontrowersyjne. Zwykle oferują brzmienie o charakterze dźwięku koncertów rockowych z dużą ilością basu i niezbyt wyrafinowane. Są do tego dość stylowe. Sennheiser HD 350BT są znane z kolei ze swego braku charakteru . Grają dość liniowo i wielu ludzi zarzuca brak emocji w ich przekazie. Nie należą również do zbyt luksusowo wykonanych. Meizu HD60 są gdzieś po środku. Energiczny i zróżnicowany bas z naturalnie brzmiącą resztą pasma dobrze nasyconą szczegółami. Wykonanie bardzo dobre, choć kabelki w które je wyposażono są dość przeciętnej jakości. Widziałem na Youtube że zdarzały się egzemplarze z niezbyt równo przeszytym paskiem naturalnej skóry na pałąku. Bardzo je lubię, choć ich muszle mogły by mieć nieco większe rozmiary, jeśli chodzi o otwór w padach, bo są dość głębokie. Mogły by mieć też trochę dalej wysuwające się prowadnice, bo nadają się tylko na niezbyt duże głowy ( bez ingerencji w kształt pałąka ). Starsze nauszne i przewodowe HD50 nadawały się bardziej na większe głowy dla odmiany. Co do głośności grania słuchawek bt, to zwykle jest z tym pewien problem, bo wbudowane w nie wzmacniacze zwykle nie mają zbyt dużo mocy, dla zaoszczędzenia energii, po to aby dłużej grały. HD60 grają dość głośno bezprzewodowo i są bardzo skuteczne przy podłączeniu przewodowym. Odpisz, cytując
rms.pl Napisano 4 maja 2022 Napisano 4 maja 2022 Polecam sprawdzenie MOZOS True ANC, granie równe, w tej cenie bardzo dobra jakość dźwięku i skuteczny ANC. Wygodne i dosyć lekkie. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 maja 2022 Napisano 10 maja 2022 Witaj, Aktualnie mamy w promocji Audio Technica ANC700 https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-z-redukcja-szumow/audio-technica-ath-anc700bt-czarny.html Bardzo dobra jakość za te pieniądze! z ANC i możliwością wpięcia przewodu. Odpisz, cytując
Recommended Posts