Chris1 Napisano 5 maja 2022 Udostępnij Napisano 5 maja 2022 Witam Niedawno zmieniłem wzmacniacz na atoll in200 signature. Gra to z kolumnami audiovector qr5. W tej chwili jako streamer używamy RPI 3B+ raspdac mini od audiophonics z DAC ES9038Q2M. Myślę że dac wbudowany w Atollu jest lepszy od tego który jest w raspdac więc zastanawiam się czy warto zmienić nakładkę na allo digione albo kupić PRI 4 i podłączyć przez usb. Czy takie zmiany polepszą dźwięk czy nie ma to sensu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 maja 2022 Udostępnij Napisano 5 maja 2022 Cześć, Jeśli DAC w Atollu bardziej Ci odpowiada to warto byłoby wykorzystać połączenie USB i wykorzystać malinkę jako czysty transport po USB. Niestety nie bawiłem się dawno malinką i ciężko jest mi powiedzieć jakich zmian się spodziewać po nakładce lub 4. DAC w Atollu stawia bardziej na muzykalność i być może tego właśnie oczekujesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris1 Napisano 5 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 maja 2022 Nie wiem czy bardziej podoba mi się dźwięk z dac w atoll bo nie mam za bardzo jak to sprawdzić. Podłączyłem telewizor przez kabel optyczny ale od takiego połączenia chyba nie można za dużo oczekiwać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Nie kupuj 4 ki bo i tak jej nie dostaniesz. Dokup nakładkę Allo. Najlepiej bezkompromisowa Signature. I masz transport lepszy od wielu audiofilskich za znacznie wiekszy $$ Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris1 Napisano 6 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Czyli do dac w atollu lepiej podłączyć coś przez spdif niż przez usb tak? A gdybym chciał zmienić transport na coś innego niż malinę to co by to mogło być żeby miało to sens? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 2 godziny temu, Chris1 napisał: Czyli do dac w atollu lepiej podłączyć coś przez spdif niż przez usb tak? A gdybym chciał zmienić transport na coś innego niż malinę to co by to mogło być żeby miało to sens? W mojej ocenie zdecydowanie lepsze brzmienie uzyskasz wykorzystując połączenie USB. Jeśli chciałbyś postawić na lepszy transport niż malinka to polecałbym przetestować iFi Audio Zen Stream oraz muzykalniejszego Silent Angel M1T. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts