AudioTube Napisano 10 stycznia 2023 Napisano 10 stycznia 2023 Grzesiek, także mam problem z wstawieniem zdjęć. Czytałem, jest opcja jak to zrobić, ale poczekam, gdy już informatycy się z tym uporają. Z adaptacją zatem do przodu. Zbierasz doświadczenia, obserwacje i to jest bezcenne. Wspomniałeś mnie. Moja córeczka gra na skrzypcach. Życzliwy proboszcz polskiej parafii w Hadze pozwolił jej/nam na kilka małych koncertów. Brzmienie nie do uzyskania w moim salonie. W Krakowie przy rynku jest taki sklepik/kawiarnia muzyczna. I znowu życzliwy ktoś tam pracujący, w rozmowie podał mi kilka CD, gdzie nagrania między innymi fortepianu odbywały się w budynkach sakralnych. Mam je i występujące w nich naturalne echo/pogłos pozwala mi się w salonie nimi cieszyć. W Tyńcu u Benedyktynów w sierpniu koncerty i oprócz gry na organach jest i wiolonczela. No niezwykłe brzmienie. Dziś kolega w dziale akustyka pokazał wystrój salonu. Taka pozytywna zazdrość mnie ogarnęła. Spójrzcie na wysokość salonu/lekki skos. Co dla jednych przekleństwem, dla innych…😊 Kościółki a salony mieszkalne to różnica, zdaję sobie sprawę. Dość dużo przeczytałem i się dowiedziałem, skąd takie fascynujące dla mnie brzmienie powstaje. Pozostaje mi pozytywnie zazdrościć i wyszukiwać „odpowiednie” realizacji do mojego hifi. Grzegorz, dziel się swoimi doświadczeniami z adaptacją. Z „dnia na dzień” rośnie świadomość i niech „nowi” koledzy mają okazję, by o tych doświadczeniach przeczytać. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 10 stycznia 2023 Autor Napisano 10 stycznia 2023 (edytowany) 27 minut temu, AudioTube napisał: Pozostaje mi pozytywnie zazdrościć i wyszukiwać „odpowiednie” realizacji do mojego hifi. Jeśli lubisz muzykę sakralną, lub po prostu muzykę gdzie słychać przestrzeń miejsca nagrania, to sprawdź to (dostępne w serwisach). Dla mnie to po prostu wzruszająca muzyka. I płyty "Graduał Wiślicki" oraz "Kazania świętokrzyskie" Płyty nagrywane w Bazylice w Kielcach i klasztorze na Świętym Krzyżu. A realizatorem nagrań jest kierownik mojego ulubionego salonu audio. Edytowano 10 stycznia 2023 przez Grzesiek202 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts