Mateooo Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 Witam. Posiadam kino Logitech z906 aktualnie podłączone pod komputer kablem optycznym. Z racji tego że muszę sprzedać komputer , a szkoda mi tego kina stwierdziłem że podłączę je pod telewizor. Telewizor ma wyjście optycznie OUT. Czy jeśli podłączę Logitecha kablem optycznym pod TV to będzie działać ? Zależy mi również na tym żeby kino włączało się samo wraz z telewizorem I szło sterować jednym pilotem ponieważ subwoofer będzie oddalony od TV i panel sterujący głośnikami schowany. Proszę o pomoc i sugestię jak to uruchomić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 1 minutę temu, Mateooo napisał: Telewizor ma wyjście optycznie OUT. Czy jeśli podłączę Logitecha kablem optycznym pod TV to będzie działać ? powinno. Możliwe, że będziesz musiał przestawić ustawienia dźwięku w TV ale nic więcej. 2 minuty temu, Mateooo napisał: Zależy mi również na tym żeby kino włączało się samo wraz z telewizorem I szło sterować jednym pilotem ponieważ subwoofer będzie oddalony od TV i panel sterujący głośnikami schowany. Proszę o pomoc i sugestię jak to uruchomić No to jedyne co można zrobić to kupić ekstraktor sygnału HDMI z obsługę CEC. Nie wiem ile coś takiego obecnie kosztuje. Wtedy podepniesz to do TV pod hdmi opisane jako ARC a do tego urządzenia podepniesz te głośniki tylko włączania i tak w ten sposób nie zrealizujesz. Do tego przydałby się wyłącznik master/slave gdzie do jednego gniazda zasilającego wpinasz telewizor a do drugiego wpinasz głośniki. Ale chyba lepiej byłoby kupić używany amplituner za kilkaset złotych i do tego jakieś kolumny. Sterowanie lepsze, dźwięk lepszy, kasa niestety też większa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2022 Po optyku działać będzie. Ale włączać się samo nie będzie. Nie pamiętam jak jest w Z906 czy tam masz opcje wyboru dzwieku 5.1 recznie? Bo trzeba będzie zmienić tryb / sygnał w wyjściu TV Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alden1224 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Będzie działać bez problemu, zmieniasz tylko w tv ustawienia dźwięku aby tez dekodowało dts i dolby, ale jednym pilotem nie będzie można sterować, osobno uruchamiasz i sterujesz głośnikami i osobno tv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gosia.kwa93 Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego Witam, nowo zakupione głośniki Logitech z906 po podłączeniu do telewizora wgl nie reagują. Nic się nie załącza, nic nie świeci. Dodam, że wejście angielskie (przejściówkę posiadam). Co może być nie tak? Proszę o wyrozumiałość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts