Dedal Napisano 6 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 Czy Denon AVR-x2700 ma pełnoprawne wyjście pre out na fronty by połączyć z końcówka mocy we wzmacniaczu , czy to pic na wodę 2 strefa i tyle . Albo co zamiast tego Denona w podobnych pieniądzach z pre out ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 6 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 31 minut temu, Dedal75 napisał: Czy Denon AVR-x2700 ma pełnoprawne wyjście pre out na fronty nie, nie ma. Widać to na zdjęciach oraz w instrukcji obsługi. Dopiero model serii 3 ma. 31 minut temu, Dedal75 napisał: Albo co zamiast tego Denona w podobnych pieniądzach z pre out ? Chyba nic. Marantz będzie droższy. Yamahy nie dostaniesz i będzie droższa. W sumie może Onkyo? Zależy Ci na hdmi 2.1? Wtedy można poszukać czegoś starszego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 6 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 +1. Pewnym wyjściem z tej sytuacji może być zapolowanie na x3600 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 Hm 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 6 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 (edytowany) Napisz z czego będziesz korzystać to coś się wykombinuje. Tylko filmy? A może jeszcze gry z PC/konsoli? Gdzie to wszystko masz podłączone? Pod TV czy pod amplituner? Tu ostatnio opisałem nowe amplitunery. Jak Ci Pasuje X2700H to może Marantz SR5015 gdzieś dorwiesz. Edytowano 6 czerwca 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 (edytowany) Musi mieć Pre out , dwa wyjścia HDMI też bym się przydały nie mam wymagań wolę stereo ,dzieci mają starego Xboxa ,dekoder wpięty też do tv . Jak na warunki domowe kino było ok. Więc myślę że ampituner za 4 tys gorszy nie będzie w tej materii od HK Mój leciwy już HK 255 w 2009 był słabo wyposażony ale mi służył a ostatnio raz w tyg do bajek na projektorze dla dzieci i tyle . Kilka rzeczy już w nim nie działa np. pilot . Przydałby mi się grat którego odpalam nie mieszam kablami oglądam sobie czasem film i takie tam , to tyle 😋 Edytowano 6 czerwca 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 6 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 14 minut temu, Dedal75 napisał: Przydałby mi się grat którego odpalam nie mieszam kablami oglądam sobie czasem film i takie tam , to tyle 😋 to biorąc pod uwagę, że masz starszy sprzęt to z używek: - Denon 3400, 3500 bez problemu - Marantzu od modelu 5010 w górę czyli np 5011, 5012 - Onkyo dopiero modele serii 7 miały pre-out poza modelem TX-Nr696 który jest najnowszy. - Yamaha RX-V685 miała pre-out na fronty oraz RX-A880 na wszystko ale tam są słabe sygnały na pre-out zatem musisz sprawdzić czy Twój wzmacniacz się z tym dogada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 6 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 3 minuty temu, lolekdrugi napisał: RX-V685 Miałem, baaardzo słabiutkie pre-outy tu były Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 6 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 2 minuty temu, TomekN napisał: Miałem, baaardzo słabiutkie pre-outy tu były bo są według specyfikacji nawet. Trzeba odpowiedni wzmacniacz podpiąć. p.s. jak Ci się ten amplituner widzi w porównaniu z tym co masz teraz (chyba 3700 jak dobrze pamiętam)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 6 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 2 minuty temu, lolekdrugi napisał: bo są według specyfikacji nawet. Trzeba odpowiedni wzmacniacz podpiąć. p.s. jak Ci się ten amplituner widzi w porównaniu z tym co masz teraz (chyba 3700 jak dobrze pamiętam)? Tak. Denon zabrzmiał dużo lepiej z pre-outów na tej samej końcówce mocy, więc coś musi być na rzeczy z tymi pre-outami. Ale największą różnicę wg mnie wnosi Audyssey XT32 używany z [płatną] apką na smartfona/tablet. W stosunku do tego YPAO co był w V685 różnica w możliwościach korekcji jest ogromna. Poza tym teraz mam dwa suby, w V685 z tego co pamiętam nawet nie mogłbym ich niezależnie skorygować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 A może Marantz Sr 5015 ? Jak tam system jest korekcji .? Do branży trzeba uderzyć . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 6 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 9 minut temu, Dedal75 napisał: Jak tam system jest korekcji .? Przeczytaj post z linku Butlera, on wszystko co istotne tam napisał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 6 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 (edytowany) Tu masz porównanie Denon X2700H vs Marantz SR5015 https://www.zkelectronics.com/compare/denon-avr-x2700h/marantz-sr5015/. oba mają Audyssey MultEQ XT Audyssey MultEQ XT32 ma wyższy Denon AVR-X3700H https://www.zkelectronics.com/compare/denon-avr-x3700h/usa/marantz-sr5015/uk/ no i oczywiście jego braciszek Marantz SR6015 Edytowano 6 czerwca 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 Marantz ma mocniejszy zasilacz i preout 👍 a system Audyssey jest lepszy niż gówniany EzsetEQ 😏 w HK , więc nie koniecznie musi być XT32 wybór raczej oczywisty dla mnie . Tym bardziej że chce nowy może pogra kilkanaście lat . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 6 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 Niby dostępny, ale miej jednak umiarkowany optymizm https://www.salonydenon.pl/amplitunery-kina-domowego/amplituner-kina-domowego-sr5015-z-8k.html?gclid=CjwKCAjwy_aUBhACEiwA2IHHQEgWZScdVaYvlNeaJEGQG-6d9Z1Dzv6lbSU4v12XKPV8qQXQ1VnGERoCGwQQAvD_BwE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 Dlaczego . Szkoda mi kasy na Denona 3700 a 2700 nie ma pre out co przy oddzielnym zestawie stereo jest kluczowe . No chyba że dźwięk ma dużo gorszy w kinie ten Marantz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 6 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 Chodzi wyłączne o dostępność. Podaż jest tragiczna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 Aha no tak 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts