doman911 Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 Dzień dobry, Jestem posiadaczem kolumn JBL LX2005. Szukam wzmacniacza, który dobrze napędzi te już dosyć leciwe kolumny. Miałem możliwość przetestowania ich na: 1.Pioneer SX20. Wyszło naprawdę słabo. Basu praktycznie w ogóle nie było słychać. Dopiero jak się go rozkręciło to było coś słychać. Sprzedałem. 2. Denon PMA800. Grało co całkiem dobrze. Bass zdecydowanie lepszy, głębszy. Nawet przy cicho odtwarzane muzyce. Niestety nie da się już takowego kupić. 3. Magnat MA700. Gra całkiem dobrze, ale denerwujące jest długie uruchamianie, ponieważ lampy muszą się rozgrzać. Czy przesiadka na CX61A spowoduje, że bass będzie głęboki podobnie jak w Denonie? Potrzebuję wzmacniacz przynajmniej z wejściem optycznym, żeby móc się również podłączyć do TV. Słucham przede wszystkim muzyki elektronicznej, oraz rapu, trochę rocka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 (edytowany) Denon PMA-800NE jest jeszcze dostępny na Allegro. Moim zdaniem przesiadka na CA CXA61 nie da Ci basu, którego szukasz. Dodam dwa wzmacniacze, które warto sprawdzić: Xindak A-06 SVS Prime Wireless SoundBase Basu z obydwoma nie powinno brakować. Edytowano 15 czerwca 2022 przez lysyrafal 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebik_85 Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 (edytowany) Ja jako posiadacz bardzo leciwego już modelu Denona PMA 725R, mając możliwość słuchania Emotivy TA1 teoretycznie nowszego dużo lepszego sprzętu mogę napisać śmiało, że Denon w stosunku do tamtego wzmacniacza dał mi dobrą podstawę basową zarówno w podłogówkach jak i monitorach, model który mam dysponuje akurat mocą 2 x 100W 4ohm, 2 x trafo tzn. dual mono, dla fanów basu w filmach akurat jeszcze jest loudness . Tak jak kolega wyżej napisał jeśli pasowała Ci ta "800"-tka to ja bym atakował w ten deseń Nie wiem też jak cambridge gra teraz bo wszystkich modeli nie da się "pakować do 1 worka" trzeba by zapytać kolegów o ten model, ale wiem że znajomy kiedyś kupywał azura pod jbl do rocka i mu to nie zagrało, ale czynników mogło być wiele i to był całkiem inny model:) Edytowano 15 czerwca 2022 przez sebik_85 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebik_85 Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 Wybierając model bez optyka można zainwestować też w zewnętrzny dac 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doman911 Napisano 15 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 59 minut temu, sebik_85 napisał: Tak jak kolega wyżej napisał jeśli pasowała Ci ta "800"-tka to ja bym atakował w ten deseń . Czyli w co? 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebik_85 Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 Pisaleś że sluchałeś PMA 800 i ci odpowiadał dźwięk, a kolega napisał ze te modele są jeszcze dostępne i rzeczywiscie na allegro mozna kupić jeszcze nowe, ja swoj głos stawiam na denona jeśli miał bym polecać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 Jeżeli pasowała Ci charakterystyka Denona, to idź w tą markę, ale najpierw sobie sprawdź dostępność przed kliknięciem kup teraz, bo różnie to bywa. Jest to na tyle popularny model, że ktoś musiał się mocno starać, żeby go jeszcze nie sprzedać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doman911 Napisano 17 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 7 minut temu, S4Home napisał: Jeżeli pasowała Ci charakterystyka Denona, to idź w tą markę, ale najpierw sobie sprawdź dostępność przed kliknięciem kup teraz, bo różnie to bywa. Jest to na tyle popularny model, że ktoś musiał się mocno starać, żeby go jeszcze nie sprzedać A może Wy macie go jeszcze u siebie?😜 Pozostaje mi jeszcze do rozpatrzenia polecany w kilku miejscach Audiolab 6000A? Brać? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 Cambridge Audio CXA61 zapewni zdecydowanie lepszą kontrolę oraz zróżnicowanie basu ale nie będzie tak obszerny jak w przypadku Denona. Jeśli brzmienie Denona Ci się podobało to szedłbym w tę markę lub rozważyłbym Audiolaba 6000a lub Xinadak A-06 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doman911 Napisano 17 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 2 godziny temu, Q21 napisał: Cambridge Audio CXA61 zapewni zdecydowanie lepszą kontrolę oraz zróżnicowanie basu ale nie będzie tak obszerny jak w przypadku Denona. Jeśli brzmienie Denona Ci się podobało to szedłbym w tę markę lub rozważyłbym Audiolaba 6000a lub Xinadak A-06 Pracujecie dzisiaj? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 1 godzinę temu, doman911 napisał: Pracujecie dzisiaj? Pracujemy, proszę dzwonić lub jeśli byłaby taka możliwość to zapraszam do naszego salonu. Jeśli chodzi o odsłuchy w dniu dzisiejszym to został jeden wolny termin na godzinę 16 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doman911 Napisano 17 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 6 minut temu, Q21 napisał: Pracujemy, proszę dzwonić lub jeśli byłaby taka możliwość to zapraszam do naszego salonu. Jeśli chodzi o odsłuchy w dniu dzisiejszym to został jeden wolny termin na godzinę 16 Wysłałem maila przed 10, ale pozostaje bez odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 @doman911 Na Ceneo jest jeszcze dostępny wzmacniacz Denon PMA-800NE w kolorze srebrnym lub czarnym. Musiałbyś zadzwonić do tych sklepów i zapytać czy są rzeczywiście dostępne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doman911 Napisano 20 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 czerwca 2022 Jestem chyba najbliżej wyboru Audiolaba 6000A. Ten Xindak A-06 za mną nie przemawiam. Może pochopna dectzja. Zainteresował mnie jeszcze Rotel A12, ale w wersji MK I. Można go dostać też w dobrych pieniądzach. Co o tym myślicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 20 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2022 Rotel moim zdaniem nie da Ci basu, którego szukasz. Będzie go lepiej kontrolował i różnicował, ale będzie go mniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doman911 Napisano 20 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 czerwca 2022 No to w takim razie pozostaje ten Audiolab 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2022 Rotel będzie szczuplejszy, Audiolab zapewni solidniejszą podstawę basową. Zapraszam po wycenę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doman911 Napisano 21 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 czerwca 2022 29 minut temu, Q21 napisał: Rotel będzie szczuplejszy, Audiolab zapewni solidniejszą podstawę basową. Zapraszam po wycenę NAD C368 -> Ciekawy model z możliwością rozbudowy. Wiem cena wyższa o ok. 1000 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doman911 Napisano 25 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 Co o nim myślicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alden1224 Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 Bardzo fajny neutralny grajek z dobrym basem, do tego karta bardzo rozszerza jego możliwości. Na pewno dynamiczniejsze granie od rotela, Rotel co prawda fajnie odrywa vocale od głośnika ale traci na niskich względem c368. Do tego c368 sporo mocy w tej cenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doman911 Napisano 11 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 A w porównaniu do Audiolaba czy chociażby Denon DRA-800H? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 Zupełnie inny wzmacniacz, ale też cena inna U nas niestety na chwilę obecną został wyłącznie nowy PMA-900HNE, ale to też pułap bardziej NAD C368 niż DRA800. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doman911 Napisano 16 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 września 2022 Po długich przemyśleniach zdecydowałem się w końcu na Audiolab 6000A. Pierwsze wrażenia po jego włączeniu są takie, że brakuje mi w nim niskich tonów. Dopiero jak zaczyna stosunkowo głośno grać to czuć brzmienie. Mam go od wczoraj. Nie wiem czy musi pograć kilka dni i będzie lepiej czy po prostu nie jest w stanie dobrze zagrać z moimi JBLami LX2005. Brakuje mi trochę w nim możliwości regulacji tonów - szczególnie niskich. Doczytałem w instrukcji, że jest możliwość uruchomienia MENU pilotem, ale mi się to nie udało. Nie ma żadnej reakcji w momencie wciśnięcia przycisku "menu" na pilocie. Nie wiem. Może robię coś nie tak. Szkoda, że nie jest już dostępny do kupienia Denon PMA-800 (czarny). Miałem możliwość przetestowania takiego i jak na moje ucho zagrał najlepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts