Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

OK proszę się nie śmiać 🙃 mam kolumny Pylon Pearl 25 oraz Denon AVR-2113. Wystarczy mi do stereo. Chciałbym do tego entry-level gramofon, oczywiście musiałby mieć już przedwzmacniacz - tylko interkonekty i gniazdko do prądu pls. Coś się znajdzie żeby dla klimatu posłuchać płyt? Jakiś budżetowy Denon jest...

Skoro ampli ma pre-out, czemu nie skorzystać?

Dodatkowe info:

Oprócz super filmów/seriali w 5.1, bardzo lubię słuchać w stereo muzyki (lub "Dolby Atmos" którego nie ma mój ampli, ale fajnie wrzuca w odpowiednie kanały i niektóre tracki spoko), czasem Pure Direct.

Zazwyczaj AirPlay/kabel USB do iPhone, CD jeszcze nigdy nie słuchałem, ale mam do tego stare Playstation 2 (ponoć niezłe CD) i Xbox Series X (Bluray, w przeciwieństwie do PSa nie odwrócił się od CD).

Napisano
2 godziny temu, LBX Systemy Audio napisał:

@Gumowe Ucho w jakim budżecie szukasz?

Piotr

Zasadniczo ten tysiąc zł, chyba że 1500 to byłby jakiś skok. Jak kolega powyżej zauważył, elektronika nie jest czymś niesamowitym (chociaż w porządku gra), więc to raczej fajna ciekawostka.

Tak jak wspominałem musi już raczej mieć końcówkę mocy/wszystko, co potrzebne żeby wpiąć do phono i prądu i odtwarzać.

Napisano
Dnia 20.06.2022 o 18:07, Gumowe Ucho napisał:

OK proszę się nie śmiać 🙃 mam kolumny Pylon Pearl 25 oraz Denon AVR-2113. Wystarczy mi do stereo. Chciałbym do tego entry-level gramofon, oczywiście musiałby mieć już przedwzmacniacz - tylko interkonekty i gniazdko do prądu pls. Coś się znajdzie żeby dla klimatu posłuchać płyt? Jakiś budżetowy Denon jest...

Skoro ampli ma pre-out, czemu nie skorzystać?

Dodatkowe info:

Oprócz super filmów/seriali w 5.1, bardzo lubię słuchać w stereo muzyki (lub "Dolby Atmos" którego nie ma mój ampli, ale fajnie wrzuca w odpowiednie kanały i niektóre tracki spoko), czasem Pure Direct.

Zazwyczaj AirPlay/kabel USB do iPhone, CD jeszcze nigdy nie słuchałem, ale mam do tego stare Playstation 2 (ponoć niezłe CD) i Xbox Series X (Bluray, w przeciwieństwie do PSa nie odwrócił się od CD).

Cześć, 

Jeżeli szukasz niedrogiego gramofonu z wbudowanym przedwzmacniaczem, w budżecie ok 1500zł możemy zaproponować Pro-Ject'a Essential III Phono. Uważam, że w tej cenie będzie to jedna z najlepszych propozycji. W zestawie jest wkładka Ortofon OM-10 oraz przezroczysta akrylowa pokrywa. W tej cenie naprawdę nie ma uwag! Polecam! :) 

Pozdrawiam,

Q21