Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej. W promocyjnej cenie z outletu udało mi się zakupić kolumny podstawkowe (mało miejsca w pokoju dlatego takie) Dali oberon 3.  Jaki wzmacniacz dobrać do tych głośników żeby dobrze i przyjemnie grało? Ma on służyć jako nagłośnienie do Tv gdzie w większości będzie puszczana rożna muzyka no i do filmów. Nie lubię dźwięku z soundbarow dlatego właśnie zdecydowałem się na stereo. Budżet jaki mogę przeznaczyć to do 3 tys zł 

Napisano

Hej,
Unikałbym na pewno cieplejszych wzmacniaczy, ponieważ kolumny same w sobie oferują muzykalne brzmienie i należałoby im dodać nieco werwy. Tutaj bardzo dobrze sprawdziłby się przestrzennie grający Quad Vena II lub Marantz PM6007. 

Do połączenia wzmacniacza z TV potrzebujesz jedynie przewód optyczny. Zarówno Quad jak i Marantz posiadają wbudowanego DACa także nic dodatkowego nie potrzebujesz. 

Napisano
Dnia 27.06.2022 o 22:56, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Cześć,

Sprawdź koniecznie te głośniczki ze wzmacniaczem Rotela A11 Tribute. Zacny wzmacniaczyk, z wielkim sercem, przypominający najlepsze konstrukcje tej marki za 2-3 tysiące złotych. Fajna barwa i łagodny charakter tego wzmacniacza powinny ładnie się uzupełnić z Dali.

Dziś kurier dostarczył mi ten Rotel i powiem ze to jest to! Wcześniej testowałem różne soundbary, Audio Pro A36 po którym się zawiodłem także nic nie dorównuje poziomem muzyki z tego wzmacniacza z tymi sprzętami. Spełnia moje oczekiwania, Dzięki  

Napisano
Dnia 30.06.2022 o 23:42, Sokol96 napisał:

Dziś kurier dostarczył mi ten Rotel i powiem ze to jest to! Wcześniej testowałem różne soundbary, Audio Pro A36 po którym się zawiodłem także nic nie dorównuje poziomem muzyki z tego wzmacniacza z tymi sprzętami. Spełnia moje oczekiwania, Dzięki  

Świetnie! Przeczucia okazały się być trafione :)

Teraz tylko, wygrzać i jeszcze raz wygrzać. Z biegiem czasu powinno być jeszcze trochę lepiej. Miłych odsłuchów !:)