Piotr Sonido Napisano 6 lipca 2022 Udostępnij Napisano 6 lipca 2022 Bo UniFi początkowo były dość drogie. Być może dlatego nie były polecane częściej. W moich postach się pojawiały. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 10 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2022 Dnia 6.07.2022 o 16:41, Piotr Sonido napisał: Bo UniFi początkowo były dość drogie. Być może dlatego nie były polecane częściej. W moich postach się pojawiały. Piotr Możliwe , nie zwróciłem uwagi pewnie przez cenę bo byly pewnie po 3-4 k za parę... Obecnie do dostania za 1.4 k. Fakt faktem ze to naprawdę dobre kolumny . Ciekawi mnie opinia które bys wybrał kef q350 , rp-600m czy ub52 gdyby tylko jeden jedyny wybór był. Patrząc na YouTube to są zachwalane w kategorii 500,usd ... Co na nasze to ponad 600 usd z vat . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 lipca 2022 1 godzinę temu, robotnik napisał: Możliwe , nie zwróciłem uwagi pewnie przez cenę bo byly pewnie po 3-4 k za parę... Obecnie do dostania za 1.4 k. Fakt faktem ze to naprawdę dobre kolumny . Ciekawi mnie opinia które bys wybrał kef q350 , rp-600m czy ub52 gdyby tylko jeden jedyny wybór był. Patrząc na YouTube to są zachwalane w kategorii 500,usd ... Co na nasze to ponad 600 usd z vat . Piszesz o UniFi podłogowych za 1400 zł za parę? - ale mówisz o rynku używanych rzeczy czy gdzieś w komisie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 10 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2022 4 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Piszesz o UniFi podłogowych za 1400 zł za parę? - ale mówisz o rynku używanych rzeczy czy gdzieś w komisie? ub 52 - 1400 za pare. nowe . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 16 godzin temu, robotnik napisał: Możliwe , nie zwróciłem uwagi pewnie przez cenę bo byly pewnie po 3-4 k za parę... Obecnie do dostania za 1.4 k. Fakt faktem ze to naprawdę dobre kolumny . Ciekawi mnie opinia które bys wybrał kef q350 , rp-600m czy ub52 gdyby tylko jeden jedyny wybór był. Patrząc na YouTube to są zachwalane w kategorii 500,usd ... Co na nasze to ponad 600 usd z vat . Każde to inne brzmienie. RP 600 to jasniejsze, zywe kolumny o twardszym basem. Q350 z kolei łagodniejsze, o miększym głębszym basie. Bardziej odczuwalnym. UB52 są po środku. Para UB 52 teraz jet do dostania za 1400 zł. UB to monitory panowie, FS to podłogowe. Z tym że widze że chyba promocja się już skończyła. Może od jutra coś będzie więcej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 11 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Każde to inne brzmienie. RP 600 to jasniejsze, zywe kolumny o twardszym basem. Q350 z kolei łagodniejsze, o miększym głębszym basie. Bardziej odczuwalnym. UB52 są po środku. Para UB 52 teraz jet do dostania za 1400 zł. UB to monitory panowie, FS to podłogowe. Z tym że widze że chyba promocja się już skończyła. Może od jutra coś będzie więcej. Piotr tak wiem ze kazde to inne brzmienie bo wszystkie kolumny mialem kolo siebie ustawione i sluchalem - gdzies tam dalem wlasnie wrazenia , zreszta bardzo podobne. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 lipca 2022 W piątek zapoznam się z tymi głośnikami Kupiłem przez internet od tophifi za 1800 Odbiór osobisty i płatność na miejscu. Z tego co wyczytałem to nadal jest zakup internetowy. Więc będę miał w razie czego możliwość zwrotu. Mam nadzieję że nie mylę się co do tych zasad 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 lipca 2022 Dnia 10.07.2022 o 22:10, robotnik napisał: ub 52 - 1400 za pare. nowe . Bardzo dobra oferta, to jest dużo niższa cena a niż za nowe Debut Reference B6,2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 14 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 lipca 2022 17 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Bardzo dobra oferta, to jest dużo niższa cena a niż za nowe Debut Reference B6,2 Oczywiście ze bardzo dobra w tej cenie to fenomenalne kolumny, a w PL sklepach normalna cena to x2... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pep22 Napisano 14 lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 lipca 2022 (edytowany) 8 godzin temu, robotnik napisał: Oczywiście ze bardzo dobra w tej cenie to fenomenalne kolumny, a w PL sklepach normalna cena to x2... 1800 w tophifi, raczej nie jest to x2. z olxa nie masz zwrotu, jak nie przypasują, to walcz dalej sam. Dnia 13.07.2022 o 18:42, Fafniak napisał: W piątek zapoznam się z tymi głośnikami Kupiłem przez internet od tophifi za 1800 Odbiór osobisty i płatność na miejscu. Z tego co wyczytałem to nadal jest zakup internetowy. Więc będę miał w razie czego możliwość zwrotu. Mam nadzieję że nie mylę się co do tych zasad oczywiście, że tak właśnie jest. magia eleganckiego salonu, milsza od dpd pod drzwi? Edytowano 14 lipca 2022 przez pep22 jedna odpowiedź pyk zniknęła Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 5 godzin temu, pep22 napisał: 1800 w tophifi, raczej nie jest to x2 Bo teraz obniżyli cenę o 1000zł, były po 2800. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 6 godzin temu, pep22 napisał: oczywiście, że tak właśnie jest. magia eleganckiego salonu, milsza od dpd pod drzwi? Nie. Prosta kalkulacja. Kupno przez internet to 14 dni na ew. zwrot. To także obejście potencjalnego problemu z zachowaniem kuriera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 1 godzinę temu, tchocky napisał: Bo teraz obniżyli cenę o 1000zł, były po 2800. Reagują na ceny ELACa na Amazonie. 53 minuty temu, Fafniak napisał: Nie. Prosta kalkulacja. Kupno przez internet to 14 dni na ew. zwrot. To także obejście potencjalnego problemu z zachowaniem kuriera. Tak. To działa. Masz prawo zwrotu. Piotr 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 A dwa... bardzo mnie ciekawią te pomiary (UUUUAAA BUUUUU!!!!! HU! HU!) ciiii ... (Amira) Chcę puścić te częstotliwości i piosenkę o której pisze. Miałem kupić Elaci Vera, ale jak kolejny raz przemyślałem gdzie będą stały te kolumny na co dzień - to palnąłem się w łeb. Nie pomogło to się rozpędziłem i bykiem załatwiłem ścianę - pomogło 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 Ehhh te pomiary oderwane od ludzkich potrzeb Ale zaciekawiłeś mnie tematem. Bedę śledził! Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 1 minutę temu, Piotr Sonido napisał: Ehhh te pomiary oderwane od ludzkich potrzeb Nie przesadzaj. Gdyby nie one to nie byłbyś w stanie określić tych potrzeb, zamknąć w pewnych ramach. Podam przykład przejaskrawiony (specjalnie) - wyobraź sobie że kolumnę tworzy gość który ma "dziurę" w słyszeniu powyżej 6kHz. 🤣 Wiem absurdalne ale... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 Ale chwila Bedzie fajna dyskusja Ja też dziury nie mam, chyba więc bym je wyłapał i bym ich nie kupił, zgadza się? O Pomiarach Amira dowiedziałem się kilka lat temu kiedy przewaliłem już tony kolumn wzmacniaczy i miałem juz wyrobiony swój dzwięk oraz opinie co jest dobre, co w maire a co nie. nie jestem przeciwko pomiarom, jeśli one występują po odsłuchu a nie zamiast. Co innego jak Wariant 1. Słucham kolumn , coś mi w nich nie pasuje. no nie maja rozdzielczości. Detalu. No nie podobają mi się . Patrze na pomiar o faktycznie projektant zrobił dziure w kolumnach powyzej 6kHZ Warint 2. Oglądam wykres. O jaka dziura. Zwariował! Kto to projektował? Głuchy? Słucham, i cały czas myślę, to ten talerz to jest ta dziuera czy ta gitarka. Bo w sumie to nie źle brzmią, łagodnie. Ale nie, no jest dziura...... wiesz o co mi chodzi? Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 4 minuty temu, Piotr Sonido napisał: wiesz o co mi chodzi? Pewnie że tak. Jednocześnie zdaję sobie właśnie sprawę "że ta wada Amirowa "będzie mi w głowie krążyła 🤪 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 Odebrałem Efektu o którym pisał Amir - brak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pep22 Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 9 minut temu, Fafniak napisał: Odebrałem Efektu o którym pisał Amir - brak no i super! daj znać jak odsłuchy bez "efektu" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 Na pierwsze "ucho" to są dość podobne do RLS Oberon II, tyle że ZNACZNIE twardsze (konturowe?) z bardziej wyrazistym wokalem /wysokimi Maanam - agresywność głosu oddana jest według mnie świetnie Szkoda że mają taka słaba skuteczność - co aż słychać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 @Fafniak u mnie też jak sprawdzałem nie było tego efektu. Może jakaś wadliwa partia. Skuteczność niby niska ale w sumie mi to nie przeszkadza bardzo skoro słabiutki Topping MX5 daje radę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 15 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 3 godziny temu, Fafniak napisał: Na pierwsze "ucho" to są dość podobne do RLS Oberon II, tyle że ZNACZNIE twardsze (konturowe?) z bardziej wyrazistym wokalem /wysokimi Maanam - agresywność głosu oddana jest według mnie świetnie Szkoda że mają taka słaba skuteczność - co aż słychać daj im czas , ociepla sie , natomiast wokale jak pisalem dla mnie brzmia krystalicznie i wyraziscie . Z sktecznoscia niestety masz racje , u mnie na aiyima d03 graja dobrze , ale znajomy ma jakis stary wzmacniacz ponad 100W realnie na kanal i musze przyznac ze to czuc ze graja jakby lzej .. 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Reagują na ceny ELACa na Amazonie. Tak. To działa. Masz prawo zwrotu. Piotr to pokazuje kosmiczne marze na sprzecie audio i ze tu dziala pozycjonowanie produktow nie majace duzo wspolnego z realnym kosztem produkcji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 One naprawdę są brzydkie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 Najpiękniejsze nie są ale tragedii też nie ma 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts