Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 6.07.2022 o 16:41, Piotr Sonido napisał:

Bo UniFi początkowo były dość drogie.

Być może dlatego nie były polecane częściej.

W moich postach się pojawiały.

Piotr

Możliwe , nie zwróciłem uwagi pewnie przez cenę bo byly pewnie po 3-4 k za parę... Obecnie do dostania za 1.4 k.  Fakt faktem ze to naprawdę dobre kolumny . Ciekawi mnie opinia które bys wybrał kef q350 , rp-600m czy ub52 gdyby tylko jeden jedyny wybór był.  Patrząc na YouTube to są zachwalane w kategorii 500,usd ... Co na nasze to ponad 600 usd z vat .

Napisano
1 godzinę temu, robotnik napisał:

Możliwe , nie zwróciłem uwagi pewnie przez cenę bo byly pewnie po 3-4 k za parę... Obecnie do dostania za 1.4 k.  Fakt faktem ze to naprawdę dobre kolumny . Ciekawi mnie opinia które bys wybrał kef q350 , rp-600m czy ub52 gdyby tylko jeden jedyny wybór był.  Patrząc na YouTube to są zachwalane w kategorii 500,usd ... Co na nasze to ponad 600 usd z vat .

Piszesz o UniFi podłogowych za 1400 zł za parę? - ale mówisz o rynku używanych rzeczy czy gdzieś w komisie?

Napisano
16 godzin temu, robotnik napisał:

Każde to inne brzmienie.

RP 600 to jasniejsze, zywe kolumny o twardszym basem. Q350 z kolei łagodniejsze, o miększym głębszym basie. Bardziej odczuwalnym. UB52 są po środku.

Para UB 52 teraz jet do dostania za 1400 zł.

UB to monitory panowie, FS to podłogowe.

Z tym że widze że chyba promocja się już skończyła. Może od jutra coś będzie więcej.

Piotr

Napisano
3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Każde to inne brzmienie.

RP 600 to jasniejsze, zywe kolumny o twardszym basem. Q350 z kolei łagodniejsze, o miększym głębszym basie. Bardziej odczuwalnym. UB52 są po środku.

Para UB 52 teraz jet do dostania za 1400 zł.

UB to monitory panowie, FS to podłogowe.

Z tym że widze że chyba promocja się już skończyła. Może od jutra coś będzie więcej.

Piotr

tak wiem ze kazde to inne brzmienie :)  bo wszystkie kolumny mialem kolo siebie ustawione i sluchalem - gdzies tam dalem wlasnie wrazenia , zreszta bardzo podobne.

Napisano

W piątek zapoznam się z tymi głośnikami 

Kupiłem przez internet od tophifi za 1800

Odbiór osobisty i płatność na miejscu. Z tego co wyczytałem to nadal jest zakup internetowy. Więc będę miał w razie czego możliwość zwrotu. Mam nadzieję że nie mylę się co do tych zasad

Napisano
17 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Bardzo dobra oferta, to jest dużo niższa cena a niż za nowe Debut Reference B6,2

Oczywiście ze bardzo dobra  w tej cenie to fenomenalne kolumny, a w PL sklepach normalna cena to x2...

Napisano (edytowany)
8 godzin temu, robotnik napisał:

Oczywiście ze bardzo dobra  w tej cenie to fenomenalne kolumny, a w PL sklepach normalna cena to x2...

1800 w tophifi, raczej nie jest to x2. z olxa nie masz zwrotu, jak nie przypasują, to walcz dalej sam.

Dnia 13.07.2022 o 18:42, Fafniak napisał:

W piątek zapoznam się z tymi głośnikami 

Kupiłem przez internet od tophifi za 1800

Odbiór osobisty i płatność na miejscu. Z tego co wyczytałem to nadal jest zakup internetowy. Więc będę miał w razie czego możliwość zwrotu. Mam nadzieję że nie mylę się co do tych zasad

oczywiście, że tak właśnie jest. magia eleganckiego salonu, milsza od dpd pod drzwi? :)

Edytowano przez pep22
jedna odpowiedź pyk zniknęła
Napisano
6 godzin temu, pep22 napisał:

oczywiście, że tak właśnie jest. magia eleganckiego salonu, milsza od dpd pod drzwi? :)

Nie. Prosta kalkulacja. Kupno przez internet to 14 dni na ew. zwrot.

To także obejście potencjalnego problemu z zachowaniem kuriera. 

Napisano
1 godzinę temu, tchocky napisał:

Bo teraz obniżyli cenę o 1000zł, były po 2800.

Reagują na ceny ELACa na Amazonie.

53 minuty temu, Fafniak napisał:

Nie. Prosta kalkulacja. Kupno przez internet to 14 dni na ew. zwrot.

To także obejście potencjalnego problemu z zachowaniem kuriera. 

Tak. To działa. Masz prawo zwrotu.

Piotr

Napisano

A dwa... bardzo mnie ciekawią te pomiary (UUUUAAA BUUUUU!!!!! HU! HU!) ciiii ... (Amira)

Chcę puścić te częstotliwości i piosenkę o której pisze.

Miałem kupić Elaci Vera, ale jak kolejny raz przemyślałem gdzie będą stały te kolumny na co dzień - to palnąłem się w łeb. Nie pomogło to się rozpędziłem i bykiem załatwiłem ścianę ;) - pomogło

Napisano
1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Ehhh te pomiary oderwane od ludzkich potrzeb

Nie przesadzaj. Gdyby nie one to nie byłbyś w stanie określić tych potrzeb, zamknąć w pewnych ramach.

Podam przykład przejaskrawiony (specjalnie) - wyobraź sobie że kolumnę tworzy gość który ma "dziurę" w słyszeniu powyżej 6kHz. 🤣

Wiem absurdalne :) ale...

Napisano

Ale chwila :) Bedzie fajna dyskusja :)

Ja też dziury nie mam, chyba :) więc bym je wyłapał i bym ich nie kupił, zgadza się?

O Pomiarach Amira dowiedziałem się kilka lat temu kiedy przewaliłem już tony kolumn wzmacniaczy i miałem juz wyrobiony swój dzwięk oraz opinie co jest dobre, co w maire a co nie.

nie jestem przeciwko pomiarom, jeśli one występują po odsłuchu a nie zamiast.

Co innego jak

Wariant 1. Słucham kolumn , coś mi w nich nie pasuje. no nie maja rozdzielczości. Detalu. No nie podobają mi się . Patrze na pomiar o faktycznie projektant zrobił dziure w kolumnach powyzej 6kHZ

Warint 2. Oglądam wykres. O jaka dziura. Zwariował! Kto to projektował? Głuchy? Słucham, i cały czas myślę, to ten talerz to jest ta dziuera czy ta gitarka. Bo w sumie to nie źle brzmią, łagodnie. Ale nie, no jest dziura...... :P

wiesz o co mi chodzi?

Piotr

Napisano

Na pierwsze "ucho" to są dość podobne do RLS Oberon II, tyle że ZNACZNIE twardsze (konturowe?) z bardziej wyrazistym wokalem /wysokimi

Maanam - agresywność głosu oddana jest według mnie świetnie

Szkoda że mają taka słaba skuteczność - co aż słychać :(

Napisano
3 godziny temu, Fafniak napisał:

Na pierwsze "ucho" to są dość podobne do RLS Oberon II, tyle że ZNACZNIE twardsze (konturowe?) z bardziej wyrazistym wokalem /wysokimi

Maanam - agresywność głosu oddana jest według mnie świetnie

Szkoda że mają taka słaba skuteczność - co aż słychać :(

daj im czas , ociepla sie , natomiast wokale jak pisalem dla mnie brzmia krystalicznie i wyraziscie .  Z sktecznoscia niestety masz racje , u mnie na aiyima d03 graja dobrze , ale znajomy ma jakis stary wzmacniacz ponad 100W realnie na kanal  i musze przyznac ze to czuc ze graja jakby lzej .. 

10 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Reagują na ceny ELACa na Amazonie.

Tak. To działa. Masz prawo zwrotu.

Piotr

to pokazuje kosmiczne marze na sprzecie audio  :)  i ze tu dziala pozycjonowanie produktow nie majace duzo wspolnego z realnym kosztem produkcji :)