MortalWombat Napisano 22 lipca 2022 Udostępnij Napisano 22 lipca 2022 Witam. Chciałbym podłączyć 3 zestawy kolumn do jednego wzmacniacza i przełączać miedzy mini w zależności od potrzeb (tzn. w którym miejscu chciałbym siedzieć i słuchać ). Nigdy jednocześnie. Wzmacniacz ma wyjścia na dwa zestawy. Czy zatem przełącznik kolumn to najlepsze rozwiązanie? Kesli tak, to jaki?Jak to się ma do jakości drzmienia dla zwykłego fana muzyki? Może ktoś ma inne propozycje? Z góry dziękuję i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 22 lipca 2022 Udostępnij Napisano 22 lipca 2022 Dynavox AMP-S MKII Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MortalWombat Napisano 22 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 lipca 2022 Wspomniany Dynavox służy chyba do podłączenia dwóch wzmacniaczy pod jeden zestaw kolumn. Mi chodzi o odwrotność Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 22 lipca 2022 Udostępnij Napisano 22 lipca 2022 Zazwyczaj nie ma znaczenia, czy przełącznik podłączamy jako "2 wzmacniacze - 1 para kolumn", czy " 1 wzmacniacz - 2 pary kolumn". Przełącznik Dynavox Amp-S ma o ile dobrze pamiętam @MariuszZ i pewnie mógłby przy najbliższej okazji coś na ten temat powiedzieć (tzn. napisać).... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 22 lipca 2022 Udostępnij Napisano 22 lipca 2022 Tymczasowo używam Dynavoxa. To proteza wg mnie nic nie usprawnia. Niestety coś kaszani bo styki. bo dodatkowe okablowanie i niby mogę w locie przełączać wzmaki (lampowy SET i Hypex) podłączone do jednej pary kolumn ale nie słyszę żadnej różnicy między nimi. Może ma taki Dynavox sens gdy przełączamy kolumny właśnie. Jest taka możliwość wg mnie. Warto przećwiczyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 22 lipca 2022 Udostępnij Napisano 22 lipca 2022 Odnośnie przełącznika - to kiedyś się przymierzałem, ale zamiast przełącznika stanęło na wzmacniaczach ( i amplitunerach) z przełącznikami A i B na 2 pary kolumn i "lekką nadmiarowością" sprzętu i też słucham w różnych miejscach w pokoju 🙂 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 22 lipca 2022 Udostępnij Napisano 22 lipca 2022 (edytowany) Korzystam z Dynavoxa także. Racja, to proteza, więcej kabelków, wtyków, ale póki co u mnie się sprawdza. Stereo z KD jakoś musiałem pogodzić. Edytowano 22 lipca 2022 przez Amarok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MortalWombat Napisano 23 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2022 10 godzin temu, RoRo napisał: Zazwyczaj nie ma znaczenia, czy przełącznik podłączamy jako "2 wzmacniacze - 1 para kolumn", czy " 1 wzmacniacz - 2 pary kolumn". Przełącznik Dynavox Amp-S ma o ile dobrze pamiętam @MariuszZ i pewnie mógłby przy najbliższej okazji coś na ten temat powiedzieć (tzn. napisać).... Pozdrawiam Sugerowałem się wyglądem tylnego panelu, gdzie są 2xamp input, 1xspeaker output Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts