Wojciech Łasocha Napisano 31 lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 lipca 2022 Witam Was serdecznie. To mój pierwszy post na tym forum i od razu mówię, że na temat sprzętu audio wiem naprawdę mało, dlatego zwracam się do Was o pomoc. Otóż planuję zakup nowego wzmacniacza wraz z kolumnami podłogowymi stereo. Nie mam jakiś ogromnych wymagań co do brzmienia dźwięku, więc spróbuję dokonać zakupu "w ciemno" opierając się na Waszych propozycjach. Widełki? Kolomny plus wzmak w sumie około 5000 pln. Muzyka, którą słucham to głownie eleketoniczna, ale bardziej spokojna jak ambient (Steve Roach, Tim Hecker, Brian Eno, Eluvium, itd.) oraz chillout, psybient, idm itp. lecz czasami sięgam po klasyczne albumy (jak Jarre, Kitaro). Kolumny będą stały blisko ściany w pokoju o powierzchni 25 m2. Wzmacniacz będzie podłączony do DACa Aune X1s, więc źródłem będą pliki o wysokiej rozdzielości. Proszę Was o pomoc w jakie modele celować (i które będą najlepiej ze sobą współgrały). Dobrze, żeby sprzęt grał dosyć szczegółowo, nieco ciepło, z dużą sceną, tak jakby dźwięk roznosił się wokół słuchacza (i był blisko uszu). Podejrzewam, że wiele osób ma podobne preferencje jak moje, tak więc proszę o propozycje. 🙂 Pozdrowienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 Cambridge Audio AXR 100 + Heco Aurora 700 Cambridge Audio AXR 100 + KEF Q 750 AXR 100 + ELAC F6.2 Magnat MR 780 + Magnat Signature 507 Magnat MR 780 + Monitor Audio Bronze 500 Nie kupuj w ciemno. Jak już to dogadaj się z @Q21 na wypozyczenie całego zestawu na odsłuch domowy. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Łasocha Napisano 1 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 Dzięki za odpowiedź, skontaktuję się z Q21. Tylko jak mogę wypożyczyć sprzęt na odsłuch domowy? Przecież Pabianice leżą w centrum Polski a ja jestem z województwa Lubelskiego, a ten sprzęt przecież trochę waży... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Cambridge Audio AXR 100 + Heco Aurora 700 Cambridge Audio AXR 100 + KEF Q 750 AXR 100 + ELAC F6.2 Magnat MR 780 + Magnat Signature 507 Magnat MR 780 + Monitor Audio Bronze 500 Nie kupuj w ciemno. Jak już to dogadaj się z @Q21 na wypozyczenie całego zestawu na odsłuch domowy. Piotr Coś starej firmy nie polecasz???? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 Zapraszamy do kontaktu z nami, ustalimy szczegóły takiego wypożyczenia. Jeśli nie masz możliwości podjechania na odsłuch to zostaje jedynie wysyłka sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 21 godzin temu, Wojciech Łasocha napisał: Kolumny będą stały blisko ściany w pokoju o powierzchni 25 m2. Dobrze, żeby sprzęt grał dosyć szczegółowo, nieco ciepło, z dużą sceną, tak jakby dźwięk roznosił się wokół słuchacza (i był blisko uszu). Przykładowy zestaw tzn. szczegółowe kolumny z mocnym basem oraz cieplej grający wzmacniacz: https://audioplaza.pl/products/28804-polk-audio-signature-s55e-kolumny-podlogowe-salon-poznan?source=ceneo&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=20266ff6-54de-a89c-1179-d5b5848d7f15 https://audioplaza.pl/products/29629-vincent-sv-400-czarny-wzmacniacz-zintegrowany-salon-poznan Zestaw ponad budżet, aczkolwiek warto podzwonić po sklepach i pytać o korzystniejsze ceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2022 22 godziny temu, Wojciech Łasocha napisał: Dzięki za odpowiedź, skontaktuję się z Q21. Tylko jak mogę wypożyczyć sprzęt na odsłuch domowy? Przecież Pabianice leżą w centrum Polski a ja jestem z województwa Lubelskiego, a ten sprzęt przecież trochę waży... Wyślą na palecie aby bylo bezpiecznie. W razie czego odeślesz tak samo. To najlepsza metoda. nie kupujesz w ciemno. Sprawdzasz system w domowych warunkach 19 godzin temu, 1Ender napisał: Coś starej firmy nie polecasz???? Była jakaś kwestia z wypożyczeniem tam, coś nie pykło. Nie mieszam się. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Łasocha Napisano 7 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2022 Kupiłem proponowane przez Q21 wzmacniacz HTA-600B z kolumnami Q Acoustics 3050i plus kable 2x 1,5m Melodika BSSC3315 i interkontkt 2x RCA Chord C-Line no i jestem zachwycony! To brzmi wspaniale! 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 7 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2022 14 minut temu, Wojciech Łasocha napisał: Kupiłem proponowane przez Q21 wzmacniacz HTA-600B z kolumnami Q Acoustics 3050i plus kable 2x 1,5m Melodika BSSC3315 i interkontkt 2x RCA Chord C-Line no i jestem zachwycony! To brzmi wspaniale! Wiesz, że apetyt rośnie w miarę jedzenia 😀. Miłego słuchania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2022 Kolega musi uciekać teraz z forum aby nie jeść więcej Gratulację Enjoy Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Łasocha Napisano 8 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2022 Za jakiś czas pewnie jeszcze zgłodnieje to się odezwę.🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 Oczywiście zapraszamy ponownie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts