SlyNq13 Napisano 8 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2022 a jak do tych co wymieniliście mają się polk audio t50? mam troche mniejszy budżet i wydają się być fajne, dużo dobrych opinii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2022 Do tych używanych które wymienialiśmy to są wyraźnie słabsze. No ale te masz nowe. Coś za coś. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 8 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2022 Paradaim-y i Denon to jest niezłe granie ! kto nie słyszał a jedynie czytał ,niechaj sam się przekona i to jak najszybciej . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek Dymek Napisano 8 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2022 Kupiłem Paradigmy. Narazie mam wrażenie że jest dużo basu i mało średnicy. Protestuje i opiszę wrażenia... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 8 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2022 17 minut temu, Arek Dymek napisał: Kupiłem Paradigmy. Narazie mam wrażenie że jest dużo basu i mało średnicy. Protestuje i opiszę wrażenia... Z jakim wzmacniaczem graja? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek Dymek Napisano 8 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2022 53 minuty temu, Artur Charicki napisał: Z jakim wzmacniaczem graja? Technics su vx500 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 No ale one mogą tak grać. Inaczej, nie tego chciałeś? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 Wpierw wskazywany był Demon 350se ! ,i że to z nim ma współpracować a docelowo z Denon PMA 860 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek Dymek Napisano 9 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 Docelowo tak miało być, ale denon 350se okazał się trochę za słaby a 860 jest jednak za wysoki i mi się w szafce nie mieści. Technics jest tylko przejściowo. Szukam czegoś pod te konkretne głośniki. 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: No ale one mogą tak grać. Inaczej, nie tego chciałeś? Piotr Tego właśnie chciałem, bas mi nie przeszkadza. Wręcz mi się podoba. Ale przy wokalach brakuje średnicy ewidentnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 (edytowany) 16 minut temu, Arek Dymek napisał: 860 jest jednak za wysoki i mi się w szafce nie mieści Czekamy kiedy się zagotuje w szafce. Technics :)))) Pozdrawiam Edytowano 9 sierpnia 2022 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 (edytowany) Podłącz pierwszy lepszy odtwarzacz CD a przekonasz się jakie braki ma YouTube Edytowano 9 sierpnia 2022 przez P-na Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 14 godzin temu, Arek Dymek napisał: Technics su vx500 To połączenie niestety nie jest najlepsze w kontekście dobrej średnicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek Dymek Napisano 9 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 9 godzin temu, S4Home napisał: To połączenie niestety nie jest najlepsze w kontekście dobrej średnicy. A coś konkretnego do 7-8 stówek będzie? 10 godzin temu, P-na napisał: Podłącz pierwszy lepszy odtwarzacz CD a przekonasz się jakie braki ma YouTube To wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 Chcesz średnicę, szukaj z nada 320, 316, 326 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2022 20 godzin temu, Arek Dymek napisał: Tego właśnie chciałem, bas mi nie przeszkadza. Wręcz mi się podoba. Ale przy wokalach brakuje średnicy ewidentnie. Przy Denonie było by lepiej. 9 godzin temu, Arek Dymek napisał: A coś konkretnego do 7-8 stówek będzie? Wspomniany Denon PMA 860, Pioneer 676, Harmany cała rzesza. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2022 Powyższe propozycje, a oprócz nich można jeszcze spojrzeć w kierunku (tak na szybko znalezione): - Arcam Alpha 8 https://allegrolokalnie.pl/oferta/wzmacniacz-zintegrowany-arcam-alpha-8 - Rotel RA-01 https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz-rotel-ra-01-super-stan-okazja-12373663883 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek Dymek Napisano 24 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 Ok. Kupiłem Taga Harmony twa-10b. podłączyłem to bezpośrednio do nada c326bee. Grają Paradigmy monitor 7v4 ( muzyka ze spotify) . Wcześniej grało przez Spotify z PS4-telewizor-fiio d03k- nad c326bee. Ogólnie napewno poprawilo się całe pasmo, jest lepiej na dole, bas jest bardzo głęboki, średnica delikatnie się wysunęła a góra już nie jest tak bardzo jasna i wyostrzona jak była. Zniknęły denerwujące szelesty ( ś, ć, s itp.).Jednego mi jeszcze brakuje, żeby wokal się bardziej wysunął i był na pierwszym planie( słucham dużo rapu). Podłączyłem na chwilę jakiś stary korektor ( Technics sh-ge90 ) i podbiłem troszkę zakres między 1 a 3 kHz i jest wyraźna poprawa wokalu, jest bardziej wyraźny i słychać że dominuje. Ale poczytam trochę i wszyscy piszą że korektory psują jakość i nie warto tego badziewia podłączać . Pytanie co mogę zrobić zamiast korektora żeby poprawić ten wokal nie psując przy tym reszty? Może jakieś kable głośnikowe konkretne? Może zrobić bi-wiring na różnych kablach ? Macie jakieś sprawdzone sposoby ? Oczywiście zmiana kolumn to ostateczna metoda której wolałbym narazie uniknąć . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2022 I tak dużo poprawiłeś. Dobry wokal to jednak domena lepszych urządzen. Korektor nie. Wokal poprawisz chyba dopiero wymieniając Paradigmy Ewentualnie kable o cieplejszym brzmieniu? Ale to różnica będzie mała. Nie wiem czy taka wystarczy? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts