tomek4446 Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 37 minut temu, Darek Zuk napisał: Zastanawiam się nad zakupem zasilacza od tomanka dedykowanego pod ten przedwzmacniacz. Obecnie w zestawie jest zasilacz impulsowy. Masz jakikolwiek przydźwięk z drapaka ? Jak nie masz, zostawiłbym ten co jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 4 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Masz jakikolwiek przydźwięk z drapaka ? Jak nie masz, zostawiłbym ten co jest. Nie nie mam. Miałem delikatne brumienie ale okazało się że po rozłączeniu magistrali łączącej mc-bus(końcówka-wzmak, służy ona do włączania wszystkiego jednym włącznikiem brumienie ustało) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 1 godzinę temu, Darek Zuk napisał: Nie nie mam I problem rozwiązany 😂 Też bym tak chciał . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 4 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 Chwilę to zajęło zanim do tego doszedłem 😁 Ty masz takie problemy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 16 minut temu, Darek Zuk napisał: Ty masz takie problemy? Już nie. Miałem przydźwięk sieciowy z racji ilości podłączonych sprzętów , ale opanowałem sytuację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 4 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 Czyli myślisz że dokładanie zasilania od Tomanka jest bez sensu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 18 minut temu, Darek Zuk napisał: Czyli myślisz że dokładanie zasilania od Tomanka jest bez sensu? Mam trzy Tomanki. I mam je tylko dlatego , że duża ilość zasilaczy impulsowych wprowadzało zakłócenia przy odtwarzaniu z gramofonu. Nie wszystkie , nie chcę generalizować. pisałem już kiedyś , mam dwie maliny , dwa identyczne zasilacze , jeden sieje , drugi nie. Natomiast dźwiękowo nie wyłapałbym różnicy między zasilaczem impulsowym a liniowym podłączonym do pre phono. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 4 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 Ok...Które wersje posiadasz? Dzięki za radę w takim razie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 Darek spróbuj coś lampowego. U mnie nie zagrało. Ale może u Ciebie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 5 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 4 godziny temu, 1Ender napisał: Darek spróbuj coś lampowego. U mnie nie zagrało. Ale może u Ciebie? Myślałem o tym tylko czy lampa polubi elektronikę... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 Moim zdaniem jak system jest na tranzystorach, to parę gramofonowe lampowe ma szansę się zgrać. Z hybrydą nie bardzo u mnie było. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 Wszedłem tutaj, powiem Wam szczerze, że ja noszę się zamiarem kupna gramofonu. Trochę mnie zaraził mój kolega. Jednak jak mam być szczery to te nowoczesne jakoś nie robią na mnie takiego wrażenia jak te stare , mam na myśli takie drewniane. Mój kumpel to ma mega fioła na pukncie nowego sprzętu ( co chwilę coś kupuje, potem sprzedaje, żona się już wścieka przez to, chociaż nie wiem o co jak chłopak ma taką pasję ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 Załóż osobny temat. @MarekPijowczyk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 5 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 58 minut temu, 1Ender napisał: Załóż osobny temat. @MarekPijowczyk. Przemek daj spokój 😉Ta rozmowa może być jak najbardziej luźna 😉Co proponujesz na lampie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 13 godzin temu, Darek Zuk napisał: Myślałem o tym tylko czy lampa polubi elektronikę... Wypożycz i sprawdź. Nie masz możliwości sprawdzenia i oddania odpuść. Dobre pre lampowe to spora kasa. Jak myślisz o czymś w stylu Tagi , odpuść. Pre tranzystorowe sprawia o wiele mniej kłopotów i jest tańsze w utrzymaniu 😃 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 (edytowany) Darek Mam kolegę z forum winyl.net od niego brałem klony preampów, które się u mnie kompletnie nie sprawdziły. Może to była wina tanich lamp zamontowanych w preampach? Miałem odczucie koca na wysokich. Jakby je kompletnie wycięto. Tam były lampy JJ. Ja Ci w tym względzie nie doradzę, bo u mnie była klapa. Ale może u Ciebie było by w porządku? Darek tylko odsłuch. Musisz sprawdzić u siebie. Tani preamp tranzystorowy grał dużo lepiej od wszystkich co miałem możliwość posłuchać. Ale byli tacy co się "rozpływali" . Edytowano 5 stycznia 2023 przez 1Ender 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 6 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2023 Przemek to samo doradził Marcin jak z nim rozmawiałem.Fakt będę musiał pożyczyć kilka i samemu sprawdzić jaką. Tylko w jaką cenę celować żeby nie przesadzić jeśli chodzi o jakość gramofonu względem pre? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 6 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2023 Darek - To zależy jaki masz budżet. Jak dasz 2-3 razy więcej niż za drapaka to tragedii nie będzie. Myślę o używanych. Może zobacz co da się wypożyczyć do 5-6k za nowy, a później szukaj używki. Masz konto na AS? Zapytaj w dziale DIY poszukuję/kupię o pre. Często można kupić już coś złożonego i wyregulowanego po kosztach elementów lub taniej. Jak nie podejdzie to wystawiasz na forum. Ewentualnie załóż temat na AS. Oni mają trochę inne spojrzenie. Jest też dużo troli, ale da się przeżyć. Pamiętaj, że pre kupujesz pod daną wkładkę. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 6 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2023 Nie mam konta na as Przemek.Poczytam dział DIY i zobaczę co tam można znaleźć. Jeśli chodzi o budżet to tak koło 4k tylko myślałem o nowym pre. Ale i tak mnie załamałeś że pre jest pod wkładkę 😁 Wychodzi że trzeba najpierw ją dobrać optymalnie a dopiero później zrobić to o czym piszesz.Tutaj jednak mam małe pole do popisu bo mam jeszcze tylko ortofona którego ewentualnie mógłbym zamienić z oryginałem technicsa.Nie słyszałem nigdy dobrego systemu z gramofonem więc nie mam żadnego odniesienia. Może sensownie będzie nic nie robić i słuchać poprostu a z czasem może samo wyjdzie co jest nie tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 6 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2023 (edytowany) Mam do złożenia pre gramofonowe. Jak się zbiorę i złożę to po testach u mnie mogę Ci podesłać. Ale kiedy to będzie? 🤗 W sumie to brak trafa i opakowania, chwila lutowania bo płytki zmontowane. Jakieś kabelki trzeba dokupić. Ale jakoś chęci brak. :)))) Jak chcesz to mogę kolegi zapytać ile by wziął za zrobienie od a do z. Preamp VSPS200. Podobno bardzo dobry. Tak myślę że do 500-800 zł byś się zamknął na gotowo. Strzelam. Może być mniej, może być więcej. Wszystko zależy od włożonych części. :)))) Edytowano 6 stycznia 2023 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 6 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2023 2 godziny temu, 1Ender napisał: Mam do złożenia pre gramofonowe. Jak się zbiorę i złożę to po testach u mnie mogę Ci podesłać. Ale kiedy to będzie? 🤗 W sumie to brak trafa i opakowania, chwila lutowania bo płytki zmontowane. Jakieś kabelki trzeba dokupić. Ale jakoś chęci brak. :)))) Jak chcesz to mogę kolegi zapytać ile by wziął za zrobienie od a do z. Preamp VSPS200. Podobno bardzo dobry. Tak myślę że do 500-800 zł byś się zamknął na gotowo. Strzelam. Może być mniej, może być więcej. Wszystko zależy od włożonych części. :)))) Jeśli możesz zapytać będę wdzięczny za pytanie o cenę końcową. Informacje na temat vsps wyglądają obiecująco i przyznam się że z miłą chęcią posłucham go w domu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 Darek @Darek Zuk 1. obudowa metalowa wersja oszczędnościowa, bez napisów? 2. Front panel - Kolor czarny/ srebrny? 3. Włącznik z tyłu/ z przodu? Podświetlenie lub dioda? Jaki typ włącznika: hebelkowy, kołyskowy, przycisk? 4. Jakie gniazda RCA? potrzebne 4 szt. Np. https://allegro.pl/oferta/gniazdo-rca-auden-a3-miedziany-pin-cute-teflon-7303590683?bi_s=ads&bi_m=showitem:active&bi_c=ZmI1ZmFiYmMtNTU2Ni00MWMyLWI4NjItNGQzYmQ0YjBjN2M5AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=e7a99b6c-562d-40bb-8931-9347727bd328 Jak masz jakieś sugestie to pisz. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 7 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 2 godziny temu, 1Ender napisał: Darek @Darek Zuk 1. obudowa metalowa wersja oszczędnościowa, bez napisów? 2. Front panel - Kolor czarny/ srebrny? 3. Włącznik z tyłu/ z przodu? Podświetlenie lub dioda? Jaki typ włącznika: hebelkowy, kołyskowy, przycisk? 4. Jakie gniazda RCA? potrzebne 4 szt. Np. https://allegro.pl/oferta/gniazdo-rca-auden-a3-miedziany-pin-cute-teflon-7303590683?bi_s=ads&bi_m=showitem:active&bi_c=ZmI1ZmFiYmMtNTU2Ni00MWMyLWI4NjItNGQzYmQ0YjBjN2M5AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=e7a99b6c-562d-40bb-8931-9347727bd328 Jak masz jakieś sugestie to pisz. 1 Obudowa oszczędnościowa jak najbardziej bez napisów 2Front czarny 3Wlacznik/wyłącznik z przodu -przycis 4Gniazda które wrzuciłeś z linka wyglądają jak najbardziej ok😉 Dzięki za Twój angaż w sprawę Przemek i czek na jakąś wiadomość 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 Dnia 6.01.2023 o 13:12, 1Ender napisał: Pamiętaj, że pre kupujesz pod daną wkładkę Co przez to rozumiesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 Zapewne MM lub MC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts