Tobiahao Napisano 11 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2022 Hej, kupiłem ostatnio swój pierwszy wzmacniacz (Harman Kardon HK6500). Próbuję podłączyć pod niego kolumny (JBL LX 800), lecz kable odkupione w zestawie z kolumnami mają wtyki bananowe, które nie mieszczą się w wyjściach wzmacniacza. Na pierwszym zdjęciu poniżej są wyjścia ze wzmacniacza. Czy mogą być w nich jeszcze zaślepki? Próbowałem coś tam wykręcać, ale nie chcę niczego na siłę robić, żeby nic nie zepsuć. Na drugim zdjęciu tylko poglądowo złącze bananowe od kolumn, które dalej nie wchodzi. Jeżeli to nie zaślepki, to jaki to typ złącza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2022 Poświeć tam lepiej w tą dziurkę. Czy ona nie jest czasem zaklejona? Czy to nie atrapa ? Wąski śrubokręt wchodzi głebiej? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobiahao Napisano 11 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2022 (edytowany) 35 minut temu, Piotr Sonido napisał: Poświeć tam lepiej w tą dziurkę. Czy ona nie jest czasem zaklejona? Czy to nie atrapa ? Wąski śrubokręt wchodzi głebiej? Piotr Dzięki za odpowiedź. Chyba nie jest zaklejona, na końcu widać jakby styk, a śrubokręt wchodzi. Edytowano 11 sierpnia 2022 przez Tobiahao Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2022 Tak. No to mocniej włóż banana. "Use the force" Czasem tak wchodzą bardziej twardo. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 12 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2022 (edytowany) 40 minut temu, Piotr Sonido napisał: No to mocniej włóż banana. Sorry za offtopa ale Twoje stwierdzenie @Piotr Sonido zrobiło mi piątkowy ranek 😆😂👍 Edytowano 12 sierpnia 2022 przez Aprox 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobiahao Napisano 12 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2022 13 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Tak. No to mocniej włóż banana. "Use the force" Czasem tak wchodzą bardziej twardo. Piotr Pcham ile wlezie te banany, ale nie wchodzą. Kupiłem też adapter z 4mm bananów na 2mm, ale te są znowu zbyt luźne ¯\_(ツ)_/¯ Jakieś pomysły? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 12 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2022 Obetnij banany włóż gołe kable. Oczywiście nie w miejscu bananów tylko pod nakrętkę i przykręć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2022 22 minuty temu, Tobiahao napisał: Pcham ile wlezie te banany, ale nie wchodzą. Wg. mnie i instrukcji / załącznik/ te terminale przyjmują wyłącznie goły kabel. W środku terminala nie ma styku dla wtyku bananowego , jest tylko plastik. hfe_harman_kardon_hk6300_6500.pdf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2022 Wydaje mi się, że tam są zaślepki. Weź śrubokręt w miarę mały i wyciągnij zaślepki co są w środku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobiahao Napisano 13 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2022 3 godziny temu, Q21 napisał: Wydaje mi się, że tam są zaślepki. Weź śrubokręt w miarę mały i wyciągnij zaślepki co są w środku. Próbowałem włożyć śrubokręty różnych rozmiarów i wyciągnąć coś, ale nic z tego. Wygląda jakby ten wtyk był jednym plastikowym elementem i nie było tam żadnych zaślepek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobiahao Napisano 15 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2022 Uciąłem banany i włożyłem gołe kable. Grają aż miło. Dzięki wszystkim za pomoc! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 Dnia 12.08.2022 o 20:19, Tobiahao napisał: Pcham ile wlezie te banany, ale nie wchodzą. Kupiłem też adapter z 4mm bananów na 2mm, ale te są znowu zbyt luźne ¯\_(ツ)_/¯ Jakieś pomysły? 3mm? Dnia 12.08.2022 o 20:44, tomek4446 napisał: Wg. mnie i instrukcji / załącznik/ te terminale przyjmują wyłącznie goły kabel. W środku terminala nie ma styku dla wtyku bananowego , jest tylko plastik. hfe_harman_kardon_hk6300_6500.pdf 614 kB · 3 downloads No właśnie. O tym samym pisałem. 22 godziny temu, Tobiahao napisał: Uciąłem banany i włożyłem gołe kable. Grają aż miło. Dzięki wszystkim za pomoc! Włożyłeś czy przykreciłeś? Gole kable wkłada się tak zboku trochę. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobiahao Napisano 16 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 33 minuty temu, Piotr Sonido napisał: 3mm? No właśnie. O tym samym pisałem. Włożyłeś czy przykreciłeś? Gole kable wkłada się tak zboku trochę. Piotr Przykręciłem rzecz jasna 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts