barchetta1 Napisano 2 marca 2023 Autor Napisano 2 marca 2023 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Bo Audiolab 6000A gra skrajnie różnie od 8000M Skrajnie. Zgadza się, i choć obiektywnie 8000M grało lepiej od 6000A to brakowało mi tam tego czegoś w brzmieniu... Chyba po prostu lubię 6000A i na tą chwilę jest dla mnie wystarczający. Kable głośnikowe zdecydowanie wpływają na brzmienie zestawu. Każdy kabelek był fajny i może się świetnie wpasować w inny system. U mnie póki co najlepiej wpasowała się Melodika Brown Sugar - podczas gdy inne kable podbijały bas, tutaj ilość zmieniła się na jakość (mniejszy objętościowo, za to bardziej konturowy), pojawiło się sporo wyższej średnicy, góra też bardzo fajna, a to wszystko wciąż przy jednocześnie lekkim ociepleniu dźwięku. Można powiedzieć, że brzmienie się bardzo wyrównało. W skrócie D25 zaczęły grać równiej, jak D28. Dodatkowo - słychać dużą różnicę w filtrach w DAC-u Audiolaba, zwłaszcza pomiędzy SLOW i FAST. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 3 marca 2023 Napisano 3 marca 2023 Powiem Ci że wielu osobom czegoś brakowało w tej serii. To był taki produkt który w tamtych latach bardzo odstawał bo grał sucho. Dokładnie. Analitycznie. Nie było muzyki w muzyce mimo że potrafiło to napędzić praktycznie każde kolumny. Ja do tych monobloków podłączałem drogie Sonusu, Cantony, Dali i no nie gralo to dobrze. Jesli kabel Ci wpasował to dobrze Pozdrawiam Piotrek 1 Odpisz, cytując
barchetta1 Napisano 4 marca 2023 Autor Napisano 4 marca 2023 Dnia 3.03.2023 o 07:29, Piotr Sonido napisał: Powiem Ci że wielu osobom czegoś brakowało w tej serii. To był taki produkt który w tamtych latach bardzo odstawał bo grał sucho. Dokładnie. Analitycznie. Nie było muzyki w muzyce mimo że potrafiło to napędzić praktycznie każde kolumny. Ja do tych monobloków podłączałem drogie Sonusu, Cantony, Dali i no nie gralo to dobrze. Jesli kabel Ci wpasował to dobrze Pozdrawiam Piotrek Dokładnie, 8000M -grały technicznie super, ale trochę brakowało serca. Przynajmniej do mojej muzyki. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 6 marca 2023 Napisano 6 marca 2023 Dnia 4.03.2023 o 09:42, barchetta1 napisał: Dokładnie, 8000M -grały technicznie super, ale trochę brakowało serca. Przynajmniej do mojej muzyki. Do każdej muzyki Ciezko się to sprzedawało po odsłuchu 1 Odpisz, cytując
rms.pl Napisano 6 marca 2023 Napisano 6 marca 2023 Dnia 1.03.2023 o 22:01, barchetta1 napisał: No i posłuchałem Brown Sugar BSC38 Porównując do Purple Rain, Chord Clearway czy QED XT40 grało jakbym podłączył wzmacniacz o klasę wyżej (a przynajmniej tak sobie to wyobrażam). Audiolab 6000A zagrał dla mnie z Brown Sugar lepiej niż monobloki 8000M z Chordem (niestety nie sprawdziłem jak by grały monobloki z Brown Sugar bo już ich nie mam). Brown Sugar to tą chwilę mój ulubiony kabelek (Słuchałem też Cardas 101 i też mi sie podobał, ale niestety nie miałem okazji ich porównać bezpośrednio) i możliwe, że na nim zakończą się moje poszukiwania w dziedzinie audio. Biorąc pod uwagę jaką zmianę wniósł do mojego systemu uważam, że ten kabelek nie dostaje tu należnej mu uwagi. Miło słyszeć, że Brown Sugar sprawdził się u Ciebie i wyciągnął jeszcze więcej dobrego z brzmienia zestawu. Tak jak mówiłem w stosunku do Puprle Rain zapewnia granie o wyższej jakości. Odpisz, cytując
Recommended Posts