Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

W swoim małym pokoiku słucham dużo popu, rocka i jazzu na wzmacniaczu technics su-v620 wraz z tannoy mercury m1 shadow oraz aktywnym subwooferem Altus 100A. Muzyka głownie z CD i Spotify (jakość premium czy jak to się tam zwie), mam też kolekcje plików flac. Ogólnie jestem zwolennikiem ciepłego brzmienia z pięknym basem (sprężystym, soczystym, cieplutkim) i ten wzmak w połączeniu z DSP w zasadzie mi to daje. No ale w sieci wyczytałem, że new class A od technicsa to syf i nie nadaje się do słuchania, a su-v620 to ogólnie badziew... więc teraz myślę o wzmaku, który dałby mi coś więcej i stąd moje pytanie. Jaki amp kupić aby było jeszcze lepiej i abym mógł sobie powiedzieć, że było warto. Zakup najlepiej aby był sprzęt nowy , niekoniecznie z DAC, bo już mam w małym przedwzmacniaczu, którego używam podczas słuchania Spotify. Byłbym wdzięczny za propozycję. Kwota zbyt mała aby myśleć o lampowym, ale hybrydy mogą być ;)

Napisano

Dzięki za odpowiedź, ten wzmacniacz Cambridge AXR 85 bardzo mnie zaciekawił. Jak na razie jedyna jego wada to to że jest srebrny, a u mnie cała reszta klocków jest koloru czarnego :) Niemniej jednak postaram się go gdzieś posłuchać i jeśli nie będzie innych propozycji to może się na niego zdecyduję.

Napisano
8 godzin temu, Ketrab78 napisał:

A czy Xindak A-06 lub Rotel A-10 miałyby szanse spełnić moje wymagania? Nie mam za bardzo możliwości odsłuchać tych egzemplarzy w salonie...

Xindak A-06 to cieplejsze, spokojniejsze brzmienie 

Rotel A-10 to żywsze, energicznie granie

Napisano
19 godzin temu, Ketrab78 napisał:

A czy Xindak A-06 lub Rotel A-10 miałyby szanse spełnić moje wymagania? Nie mam za bardzo możliwości odsłuchać tych egzemplarzy w salonie...

Xindak tak. Rotel nie wiem.

Mimo że Xindak faktycznie jest cieplejszy to on gra przyjemnie z Tannoyem. bo wcale nie ma wycofanej góry

Piotr

Napisano

Weź pod pachę tannoye i podjedź je posłuchać np z magnatem ma 700 - hybryda z ciepłym dźwiękiem w twoim zasięgu cenowym

z używek poszukałbym raczej atoll lub cyrus one (używki w okolicach 2,2 Kzł), zwłaszcza ten drugi może zadziwić

Napisano

Witaj!
Znacznym problemem jest budżet, niestety wielkiego wyboru nie mamy.
Możesz spojrzeć na Yamahę A-S301. Dobrym wyborem w tych pieniądzach jest Rega io, ale nie ma wyjścia na suba.
Zwiększ nieco budżet, sprawdź Audiolaba 6000A, Atolla IN50, Vincenta SV-500. Są to wzmacniacze dużo wyższej klasy. Do 2500zł raczej jesteśmy skazani na budżetową, masową produkcję.

Zapraszamy na odsłuchy! :) 

Napisano (edytowany)

Dziękuję za wszystkie wasze propozycję, postaram się znaleźć czas i podjechać do salonu, po wcześniejszym umówieniu. Nigdy nie posiadałem wzmaka bez jakiejkolwiek korekcji tak jak jest to np. w cyrrus one... mam lekkie obawy, że np. nie będę miał możliwości dodania lekko basu... czy w razie czego dużym błędem w sztuce byłoby gdybym podłączył takiego dajmy na to cyrrus one pod DSP SG-90 ?

Audiolab 6000A fajny, ale nie ma wyjścia na suba. W takich wypadkach jest sens podłączyć go przez wyjście słuchawkowe czy to lipa?

Edytowano przez Ketrab78
Napisano

AXR 85 mógłby być jak czytam recenzje tylko szkoda, że robią go w srebrnej obudowie, a ja wszystko inne mam czarne: cd, tuner, korektor....

Audiolab 6000A - w recenzjach piszą że jest raczej zrównoważony, przeźroczysty nawet, a mi zależy na ciepłym ciepłym z soczystym basem.

Wszystko jak narazie przemawia za Xindakiem albo tym hybrydowym Magnatem.... 

Z innej beczki pomyślałem o Yaqin MS-30L , ale podłączenie suba będzie tu trudniejsze , no i nie jestem pewien czy warto wchodzić w lampę z tej półki cenowej...

Dylemat mam większy niż przy zakupie auta :D

Napisano
Dnia 6.09.2022 o 20:04, Ketrab78 napisał:

Nigdy nie posiadałem wzmaka bez jakiejkolwiek korekcji tak jak jest to np. w cyrrus one... mam lekkie obawy, że np. nie będę miał możliwości dodania lekko basu... czy w razie czego dużym błędem w sztuce byłoby gdybym podłączył takiego dajmy na to cyrrus one pod DSP SG-90 ?

Mniejszym błędem będzie obniżenie wszystkiego poza basem.

Dnia 6.09.2022 o 20:04, Ketrab78 napisał:

nie ma wyjścia na suba. W takich wypadkach jest sens podłączyć go przez wyjście słuchawkowe 

Raczej na własną odpowiedzialność tego typu podłączenia. Pozatym część sprzętów odłącza z "automatu" głośniki gdy w wejściu słuchawkowym pojawia sie wtyk.