flash Napisano 6 września 2022 Udostępnij Napisano 6 września 2022 Witam, od razu zaznaczę, że jestem raczej zielony jeśli chodzi o sprzęt audio. Posiadam głośniki Edifier R1280T. Czy warto inwestować do nich w jakiś sprzęt (kartę dźwiękową, wzmacniacz, interfejs audio, etc?) pod komputer PC ? Czy może zwykła zintegrowana karta dźwiękowa wystarczy ? Chciałbym "wycisnąć" z głośników maksimum możliwości. Z góry dzięki za każdą sugestię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 września 2022 Udostępnij Napisano 13 września 2022 Witaj Zawsze jest sens coś zrobić W tej sytuacji najlepszym i najszybszym rozwiązaniem będzie zastosowanie przetwornika Audioquest Dragonfly. Są trzy odmiany, ale nawet najprostsza, podłączona do komputera już zauważalnie wpłynie Ci na system: https://www.tophifi.pl/sluchawki/wzmacniacze-sluchawkowe/audioquest-dragonfly-black.html?gclid=CjwKCAjw1ICZBhAzEiwAFfvFhJbnL2MdcswsJdnFtovzAokudgsQWiH-ESjm9KIgYYWlhG2wiJl4FBoC5tIQAvD_BwE a to wszystko za 300 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_K Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 Jestem, można powiedzieć, głuchy jak pień. Ale gdy w swoim PC zastąpiłem zintegrowaną kartę SoundBlasterem AE-5, to już pierwszy odsłuch wbił mnie w fotel. Byłem szczerze zaskoczony, ze nawet ja potrafię usłyszeć różnicę. Tak więc moim zdaniem warto zainwestować w jakiś sprzęt. A co to ma być? To już Twój wybór. Dla mnie bezwzględnie musiała to być wewnętrzna karta dźwiękowa, nie potrzebuję mobilności i dodatkowych pudełek na biurku. A porty USB i tak muszę rozszerzać hubem, bo cierpię na wieczny niedostatek.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 Dnia 21.09.2022 o 14:35, Paweł_K napisał: Jestem, można powiedzieć, głuchy jak pień. Ale gdy w swoim PC zastąpiłem zintegrowaną kartę SoundBlasterem AE-5, to już pierwszy odsłuch wbił mnie w fotel. Byłem szczerze zaskoczony, ze nawet ja potrafię usłyszeć różnicę. Tak więc moim zdaniem warto zainwestować w jakiś sprzęt. A co to ma być? To już Twój wybór. Dla mnie bezwzględnie musiała to być wewnętrzna karta dźwiękowa, nie potrzebuję mobilności i dodatkowych pudełek na biurku. A porty USB i tak muszę rozszerzać hubem, bo cierpię na wieczny niedostatek.. Na marginesie, Nasz klient kupił ostatnio do głośników Edifiera, Audioquesta Dragonfly'a RED i był mile zaskoczony jak wiele może dać ten mały "pen drive" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 października 2022 Udostępnij Napisano 12 października 2022 Zewnętrzny DAC zawsze poprawi brzmienie i w przypadku Edifiera r1280t nie ma sensu iść w nie wiadomo jak wysoką półkę, ponieważ ograniczeniem będą już głośniki. Od siebie zaproponowałbym Toppinga D10s, który wyciągnie więcej detali i poprawi kontrolę basu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 16 października 2022 Udostępnij Napisano 16 października 2022 Dnia 12.10.2022 o 12:32, Q21 napisał: Zewnętrzny DAC zawsze poprawi brzmienie i w przypadku Edifiera r1280t nie ma sensu iść w nie wiadomo jak wysoką półkę, ponieważ ograniczeniem będą już głośniki. Od siebie zaproponowałbym Toppinga D10s, który wyciągnie więcej detali i poprawi kontrolę basu. Też jest to dobra propozycja. Trzeba byłoby porównać z Dragonfly-ami z tego samego pułapu ceny. Nie wiem ile potencjału jest w tych Edifierach... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 Dragonfly-e już zasiliły wiele głośników marki Edifier. Sprzedaliśmy już chyba wszystkie możliwe konfiguracje. Każdy jest zadowolony. Jakimś trafem, dobrze się to wszystko zgrywa ze sobą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 listopada 2022 Swoją drogą, mamy teraz grubą promocję na model COBALT https://www.tophifi.pl/sluchawki/wzmacniacze-sluchawkowe/audioquest-dragonfly-cobalt.html?gclid=Cj0KCQiA4OybBhCzARIsAIcfn9mPHJ4scsRCMOqKg7FAfHP-EFCfGMqT73lnRkO0DCCJvS24vmSTV84aAmc8EALw_wcB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozalinda Napisano 28 listopada 2022 Udostępnij Napisano 28 listopada 2022 Dnia 16.10.2022 o 14:40, Miras23 napisał: audytpsychologiczny.pl Też jest to dobra propozycja. Trzeba byłoby porównać z Dragonfly-ami z tego samego pułapu ceny. Nie wiem ile potencjału jest w tych Edifierach... Mam i polecam różnica jest widoczna na Dragonach << mam je Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 7 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2022 Edifier się rozwija, patrzę. Mają już nawet głośniki za 7 tysięcy... Ale sądzę że tam bez takiego Dragonfly'a Cobalta to nie ma z czym podchodzić . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 A w tym czasie u nas, doszły do oferty fajne głośniczki (może je zastosować też do komputera) - ELAC CONNEX https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-connex.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts