flash Napisano 6 września 2022 Napisano 6 września 2022 Witam, od razu zaznaczę, że jestem raczej zielony jeśli chodzi o sprzęt audio. Posiadam głośniki Edifier R1280T. Czy warto inwestować do nich w jakiś sprzęt (kartę dźwiękową, wzmacniacz, interfejs audio, etc?) pod komputer PC ? Czy może zwykła zintegrowana karta dźwiękowa wystarczy ? Chciałbym "wycisnąć" z głośników maksimum możliwości. Z góry dzięki za każdą sugestię. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 września 2022 Napisano 13 września 2022 Witaj Zawsze jest sens coś zrobić W tej sytuacji najlepszym i najszybszym rozwiązaniem będzie zastosowanie przetwornika Audioquest Dragonfly. Są trzy odmiany, ale nawet najprostsza, podłączona do komputera już zauważalnie wpłynie Ci na system: https://www.tophifi.pl/sluchawki/wzmacniacze-sluchawkowe/audioquest-dragonfly-black.html?gclid=CjwKCAjw1ICZBhAzEiwAFfvFhJbnL2MdcswsJdnFtovzAokudgsQWiH-ESjm9KIgYYWlhG2wiJl4FBoC5tIQAvD_BwE a to wszystko za 300 zł Odpisz, cytując
Paweł_K Napisano 21 września 2022 Napisano 21 września 2022 Jestem, można powiedzieć, głuchy jak pień. Ale gdy w swoim PC zastąpiłem zintegrowaną kartę SoundBlasterem AE-5, to już pierwszy odsłuch wbił mnie w fotel. Byłem szczerze zaskoczony, ze nawet ja potrafię usłyszeć różnicę. Tak więc moim zdaniem warto zainwestować w jakiś sprzęt. A co to ma być? To już Twój wybór. Dla mnie bezwzględnie musiała to być wewnętrzna karta dźwiękowa, nie potrzebuję mobilności i dodatkowych pudełek na biurku. A porty USB i tak muszę rozszerzać hubem, bo cierpię na wieczny niedostatek.. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 października 2022 Napisano 11 października 2022 Dnia 21.09.2022 o 14:35, Paweł_K napisał: Jestem, można powiedzieć, głuchy jak pień. Ale gdy w swoim PC zastąpiłem zintegrowaną kartę SoundBlasterem AE-5, to już pierwszy odsłuch wbił mnie w fotel. Byłem szczerze zaskoczony, ze nawet ja potrafię usłyszeć różnicę. Tak więc moim zdaniem warto zainwestować w jakiś sprzęt. A co to ma być? To już Twój wybór. Dla mnie bezwzględnie musiała to być wewnętrzna karta dźwiękowa, nie potrzebuję mobilności i dodatkowych pudełek na biurku. A porty USB i tak muszę rozszerzać hubem, bo cierpię na wieczny niedostatek.. Na marginesie, Nasz klient kupił ostatnio do głośników Edifiera, Audioquesta Dragonfly'a RED i był mile zaskoczony jak wiele może dać ten mały "pen drive" Odpisz, cytując
Q21 Napisano 12 października 2022 Napisano 12 października 2022 Zewnętrzny DAC zawsze poprawi brzmienie i w przypadku Edifiera r1280t nie ma sensu iść w nie wiadomo jak wysoką półkę, ponieważ ograniczeniem będą już głośniki. Od siebie zaproponowałbym Toppinga D10s, który wyciągnie więcej detali i poprawi kontrolę basu. Odpisz, cytując
Miras23 Napisano 16 października 2022 Napisano 16 października 2022 Dnia 12.10.2022 o 12:32, Q21 napisał: Zewnętrzny DAC zawsze poprawi brzmienie i w przypadku Edifiera r1280t nie ma sensu iść w nie wiadomo jak wysoką półkę, ponieważ ograniczeniem będą już głośniki. Od siebie zaproponowałbym Toppinga D10s, który wyciągnie więcej detali i poprawi kontrolę basu. Też jest to dobra propozycja. Trzeba byłoby porównać z Dragonfly-ami z tego samego pułapu ceny. Nie wiem ile potencjału jest w tych Edifierach... Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 listopada 2022 Napisano 11 listopada 2022 Dragonfly-e już zasiliły wiele głośników marki Edifier. Sprzedaliśmy już chyba wszystkie możliwe konfiguracje. Każdy jest zadowolony. Jakimś trafem, dobrze się to wszystko zgrywa ze sobą Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 listopada 2022 Napisano 21 listopada 2022 Swoją drogą, mamy teraz grubą promocję na model COBALT https://www.tophifi.pl/sluchawki/wzmacniacze-sluchawkowe/audioquest-dragonfly-cobalt.html?gclid=Cj0KCQiA4OybBhCzARIsAIcfn9mPHJ4scsRCMOqKg7FAfHP-EFCfGMqT73lnRkO0DCCJvS24vmSTV84aAmc8EALw_wcB Odpisz, cytując
Rozalinda Napisano 28 listopada 2022 Napisano 28 listopada 2022 Dnia 16.10.2022 o 14:40, Miras23 napisał: audytpsychologiczny.pl Też jest to dobra propozycja. Trzeba byłoby porównać z Dragonfly-ami z tego samego pułapu ceny. Nie wiem ile potencjału jest w tych Edifierach... Mam i polecam różnica jest widoczna na Dragonach << mam je Odpisz, cytując
Miras23 Napisano 7 grudnia 2022 Napisano 7 grudnia 2022 Edifier się rozwija, patrzę. Mają już nawet głośniki za 7 tysięcy... Ale sądzę że tam bez takiego Dragonfly'a Cobalta to nie ma z czym podchodzić . Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 lutego 2023 Napisano 14 lutego 2023 A w tym czasie u nas, doszły do oferty fajne głośniczki (może je zastosować też do komputera) - ELAC CONNEX https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-connex.html Odpisz, cytując
Recommended Posts