Rafal Nowak Napisano 19 września 2022 Udostępnij Napisano 19 września 2022 Cześć, mam taki zestaw YAMAHA R-N303D + kolumny podłogowe Pure Acoustic Nova. W bardzo atrakcyjnej cenie go złapałem, natomiast nie mam miejsca obecnie na podłogowe kolumny. Chciałbym zakupić podstawkowe. Pomieszczenie ma 20m kwadratowych (4x5). Głośniki stałyby raczej centralnie w pokoju na komodzie. Po bokach są szafy. Słucham, rocka, metalu, jazzu, popu, muzyki filmowej - do tego platformy stramingu i filmy. Zależało by mi na czymś co brzmi czysto, wyraziście, basowo. Obawiam się trochę, że przesiadka z tych Pure (choć wiem że to tania chińszczyzna) może mnie rozczarować, w sensie obawiam się mniejszego rozmiaru kolumn. Budżet ok 1600zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 19 września 2022 Udostępnij Napisano 19 września 2022 Ustawiając kolumny podstawkowe na komodzie (zapewne jeszcze blisko siebie i blisko ściany) sporo stracisz. Ta Yamaha to kiepski amplituner. W 20m2 sprawdziłbym z nią moooże Polk Audio S20E/ES20, 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 września 2022 Udostępnij Napisano 20 września 2022 Polk S20 albo QAcustic 3030i, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 września 2022 Udostępnij Napisano 22 września 2022 Jeśli chodzi o Polk S20 to dobra opcja do Yamahy zagra łagodnie w górze pasma i da fajnego kopa w basie, ale jeśli chcesz nieco więcej detali to z Yamahą dobry rezultat otrzymasz kupując Indiana Line Tesi 261, ale w tym wypadku będzie nieco mniej dołu w porównaniu do Polka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 września 2022 Udostępnij Napisano 23 września 2022 Z wszystkich powyższych propozycji Polk może być fajną opcją, aczkolwiek docelowym na pewno rozwiązaniem były by Monitor Audio Bronze 100 i sprawa załatwiona na trochę dłużej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts