masseur Napisano 6 października 2022 Udostępnij Napisano 6 października 2022 Szukam dobrych, wygodnych TWSów z niezłym ANC. Nie jestem biegły w audiofilskiej nomenklaturze, ale na tyle na ile się znam, to lubię jak słuchawki grają czysto, blisko, ze sceną i rozsądnym basem (solidnym, bogatym, ale nie dudniącym tak, że zakrywa inne pasma). Nie lubię jak słuchawki sprawiają wrażenia przytłumionych i jak dźwięki zlewają się ze sobą. Tutaj przykładowy kawałek, z którego chciałbym wykrzesać jak najwięcej na nowych słuchawkach:https://youtu.be/l2IFji_6TVQ?t=44 Chciałbym, żeby te uderzenia były wyraźne i solidne, ale żeby nie przytłumiły wiolonczeli (to chyba wiolonczela), która gra tutaj jednak pierwsze skrzypce . Żeby ten dźwięk się nie zlewał. Krótko mówiąc chciałbym się poczuć jak na orkiestrze Wcześniej miałem 1more comforbuds, które fajnie grały, z tego co wiem miały brzmienie neutralne. Sprzedałem je bo siedziały zbyt płytko w uchu i wypadały. Wolę jak słuchawki siedzą głębiej. No i był to jednak sprzęt budżetowy (~300 zł), więc czuć było brak tego premium quality. Potem kupiłem Jabry Elite 7 Active. Bardzo wygodne, super leżały w uchu, czuć było, że dźwięk bardziej premium, ale sam dźwięk sprawiał wrażenie trochę bardziej przytłumionego i zlewającego się. Co byście polecili? Budżet do 700 zł. Odtwarzacz: Xiaomi Mi 9T Pro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masseur Napisano 7 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2022 podbijam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 Spójrz w takim razie na Shanling MTW300, które zapewnią brzmienie z potężniejszą podstawą basu. Nieco ponad zakładany budżet miałbyś Beyerdynamic Free BYRD, które zapewnią szerszą prezentację sceny dźwiękowej oraz zagrają zdecydowanie dynamiczniej. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 16 października 2022 Udostępnij Napisano 16 października 2022 (edytowany) Dołóż 200 zł i kup sobie Devialet Gemini...Nie ma chyba na rynku bardziej efekciarskich i dających tyle fun'u słuchawek + świetne wręcz ANC. Nie wiem tylko czy da się ich posłuchać w Topach., - spytaj, zadzwoń Edytowano 16 października 2022 przez Miras23 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts