Skocz do zawartości

TWS ANC do 700 zł

Recommended Posts

Szukam dobrych, wygodnych TWSów z niezłym ANC. Nie jestem biegły w audiofilskiej nomenklaturze, ale na tyle na ile się znam, to lubię jak słuchawki grają czysto, blisko, ze sceną i rozsądnym basem (solidnym, bogatym, ale nie dudniącym tak, że zakrywa inne pasma). Nie lubię jak słuchawki sprawiają wrażenia przytłumionych i jak dźwięki zlewają się ze sobą.

Tutaj przykładowy kawałek, z którego chciałbym wykrzesać jak najwięcej na nowych słuchawkach:
https://youtu.be/l2IFji_6TVQ?t=44
Chciałbym, żeby te uderzenia były wyraźne i solidne, ale żeby nie przytłumiły wiolonczeli (to chyba wiolonczela), która gra tutaj jednak pierwsze skrzypce . Żeby ten dźwięk się nie zlewał. Krótko mówiąc chciałbym się poczuć jak na orkiestrze :P 

Wcześniej miałem 1more comforbuds, które fajnie grały, z tego co wiem miały brzmienie neutralne. Sprzedałem je bo siedziały zbyt płytko w uchu i wypadały. Wolę jak słuchawki siedzą głębiej. No i był to jednak sprzęt budżetowy (~300 zł), więc czuć było brak tego premium quality.

Potem kupiłem Jabry Elite 7 Active. Bardzo wygodne, super leżały w uchu, czuć było, że dźwięk bardziej premium, ale sam dźwięk sprawiał wrażenie trochę bardziej przytłumionego i zlewającego się.

Co byście polecili? Budżet do 700 zł. Odtwarzacz: Xiaomi Mi 9T Pro.

• 2 weeks later...