Palmos Napisano 1 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2023 Dnia 30.03.2023 o 21:56, Q21 napisał: Z tego co widzę, to nie - sam kabel USB-A do USB-C. Zasilacz powinien mieć 5V i minimum 1,5A. Sprawdziliście na pewno? U konkurencji ta sama cena i z zasilaczem. Dnia 31.03.2023 o 12:48, Mariusz Kopacki napisał: Konsbud nie wspomina o zasilaczu Ale sprzedają z zasilaczem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 1 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2023 Czy z zasilaczem, czy bez, nie ma się co zastanawiać. Na Amazonie Wiim Mini jest już droższy niż u nas Pro… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 2 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2023 Czy używa ktoś tego: stanby Mode. Jak dziala? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 2 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2023 Ustawia czas, po ktorym wchodzi tryb idle przy pauzie, np. wylacza wtedy wyjscie cyfrowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VitOld Napisano 6 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2023 Dnia 31.03.2023 o 14:38, Majmaj. napisał: Dzięki, za link znalazłem fajną ładowarkę za 40zl Podaj prosze link. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrOwA Napisano 7 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 To jeszcze pytanko. Urządzenie cały czas jest włączone bo nie znalazłem nigdzie wyłącznika? Dużo pobiera, bo zasilacz będzie za szafka bez możliwości łatwego odłączania Pora wreszcie go zamowic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 7 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 @MrOwA Polecam gniazdko wifi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 7 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 1 godzinę temu, MrOwA napisał: To jeszcze pytanko. Urządzenie cały czas jest włączone bo nie znalazłem nigdzie wyłącznika? Dużo pobiera, bo zasilacz będzie za szafka bez możliwości łatwego odłączania Pora wreszcie go zamowic. Mini wychodzilo mi w zakresie 150-220 mA. Pro nie mierzylem, kojarze ze ktos deklarowal z grubsza x2 w stosunku do Mini. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrOwA Napisano 7 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 1 godzinę temu, tchocky napisał: @MrOwA Polecam gniazdko wifi. Chyba nie będzie wyjścia Ale trochę dziwne że urządzenie nie ma opcji off. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 7 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 2 godziny temu, MrOwA napisał: Chyba nie będzie wyjścia Ale trochę dziwne że urządzenie nie ma opcji off. Przy takim zuzyciu raczej mnie to nie dziwi. Nawet nie przyszlo mi do glowy wylaczac ktoregokolwiek z WiiMow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 (edytowany) 10 godzin temu, Mariusz Kopacki napisał: Mini wychodzilo mi w zakresie 150-220 mA. Jeśli się nie pomyliłem w obliczeniach to 7zł rocznie koszt energii przy włączeniu Wiim Mini non stop. Czyli zużycie energii przez Pro trzeba pomnożyć x2. Jeśli rozmawiamy o oszczędzaniu energii to gniazdko WiFi szybko się nie zwróci, ale tu chyba raczej o wygodę i bezpieczeństwo samego Wiima chodzi. Edytowano 8 kwietnia 2023 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Mi bardziej brakuje sygnalizacji diodami: daje sygnał na wznacniacz/ nie daje np jak słucham z innego źródła. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Dioda sie przyciemnia jak Pro jest w idle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Ooo Nie zauważyłem tego... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 2 godziny temu, Wito76 napisał: Jeśli się nie pomyliłem w obliczeniach to 7zł rocznie koszt energii przy włączeniu Wiim Mini non stop. Czyli zużycie energii przez Pro trzeba pomnożyć x2. Jeśli rozmawiamy o oszczędzaniu energii to gniazdko WiFi szybko się nie zwróci, ale tu chyba raczej o wygodę i bezpieczeństwo samego Wiima chodzi. Odcinanie doplywu pradu nie kojarzy mi sie tu z bezpieczenstwem. Bardziej z ryzykiem, ze stanie sie to w nieodpowiednim momencie. 1 minutę temu, Palmos napisał: Ooo Nie zauważyłem tego... A masz standby ustawione? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Tam mam ale na 1 lub 2 minuty. To chyba lepiej zmienić na mniej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Ustaw na najkrotszy i poobserwuj diode np. po pauzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 15 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: Odcinanie doplywu pradu nie kojarzy mi sie tu z bezpieczenstwem Mi się kojarzy. Nie zawsze jesteśmy w domu by wyłączyć w razie burzy czy jakichś prac powodujących przysiady napięcia czy z grubsza mówiąc stany nieustalone w sieci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Na mega plus jest też przycisk "ustawienia domyślne" odpowiednio konfigurując można jednym przyciskiem (nie używając telefonu) zacząć grać z wima 👌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 1 minutę temu, Wito76 napisał: Mi się kojarzy. Nie zawsze jesteśmy w domu by wyłączyć w razie burzy czy jakichś prac powodujących przysiady napięcia czy z grubsza mówiąc stany nieustalone w sieci. Nie mialem na mysli tego typu sytuacji, a uzywanie smartgniazdka jako substytutu wlacznika/wylacznika dla urzadzen, ktore wykonuja rozne operacje w tle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 17 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: Ustaw na najkrotszy i poobserwuj diode np. po pauzie. Faktycznie działa 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majmaj. Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Dnia 6.04.2023 o 23:25, VitOld napisał: Podaj prosze link. https://allegro.pl/oferta/zasilacz-usb-qc3-0-5v-3a-9v-2a-12v-1-5a-xtar-8849827075 Proszę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Czy puszczanie przez wiim muzykę z kompa (mp3, flac)? Jeśli tak to jak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 A konkretniej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Mam np na laptopie zgraną muzykę (mp3, flac) i chciałbym puszczać do wzmacniacza bez kabla USB. Nie wiem, może jakoś przez wifi do wiim... Np z telefonu da radę puścić do wiim (ale chyba idzie przez bt) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts