Skocz do zawartości

WiiM Pro - a jak ten namiesza?

Recommended Posts

Napisano

Pomijajace cene, jest jeszcze kwestia supportu/serwisu. Linkplay z reguly bez oporow wymienia problematyczne urzadzenia, czy tez wrecz wysyla nowe, pod warunkiem, ze zakup byl z oficjalnego kanalu sprzedazowego na amazon.

Napisano
3 godziny temu, ProjectPi napisał:

Pomijajace cene, jest jeszcze kwestia supportu/serwisu. Linkplay z reguly bez oporow wymienia problematyczne urzadzenia, czy tez wrecz wysyla nowe, pod warunkiem, ze zakup byl z oficjalnego kanalu sprzedazowego na amazon.

Ty masz jakieś profity z pisaniia o tym Wiimie? 

Napisano
10 minut temu, KrólKiczu napisał:

Seba, ale ja na przykład jestem bardzo zainteresowany zakupem tego Wiima. Chłonę każdą informację.  Po to jest to forum. 

Z całą sympatią do Ciebie, nie musisz przecież czytać i komentować takich wątków.

Napisano
3 godziny temu, KrólKiczu napisał:

Dopóki @ProjectPi pisze o ciekawostkach i nowościach to co za różnica czy mu płacą czy nie? Ważne, że rozpowszechania przydatne informacje dotyczące wiima bo jak widać po wątkach te sprzęty interesują ludzi ;)

@ProjectPi możesz coś więcej o tym LMS ? Jakiś wiarygodny link do informacji, bo trochę szukam z ciekawości opcji roon dla ubogich ;D

Napisano
6 godzin temu, KrólKiczu napisał:

Przecież to jest wątek o wiim. Ciebie często coś boli chyba?

2 godziny temu, ProjectPi napisał:

LMS, czyli Logitech Media Server:

Czy masz / albo miałeś jakiś hardware do tego? Jak zaczynałeś z tym LG music coś tam? Ciekawe to jest. 

Napisano
12 minut temu, Bebop napisał:

Czy masz / albo miałeś jakiś hardware do tego? Jak zaczynałeś z tym LG music coś tam? Ciekawe to jest. 

Nie bardzo rozumiem to LG.

Hardware od Logitecha to stara sprawa jest, ale system pozostal i jest rozwijany, z protokolem SlimProto. WiiMy dostaly wlasnie natywna obsluge klienta o nazwie squeezelite, co pozwala im byc widocznymi w ekosystemie LMS.

Napisano (edytowany)

LG - to oczywista pomyłka. Palce poszły przed myślą. Przepraszam. 

9 minut temu, ProjectPi napisał:

WiiMy dostaly wlasnie natywna obsluge klienta o nazwie squeezelite, co pozwala im byc widocznymi w ekosystemie LMS.

Jak to (LMS) teraz obsługujesz? Z komputera, telefonu? 

Trzeba mieć coś w rodzaju "roon core" - odpowiednik LMS? Czy jakiś inny soft na kompie czy gdzieś? 

Edytowano przez Bebop
Napisano
17 minut temu, Bebop napisał:

Jak to (LMS) teraz obsługujesz? Z komputera, telefonu? 

Trzeba mieć coś w rodzaju "roon core" - odpowiednik LMS? Czy jakiś inny soft na kompie czy gdzieś? 

Tak, system gdzies musi byc postawiony. Ja to mam w kontenerze na Synology, ale mozliwosci sa rozne, dosc popularne sa, z tego co wiem, piCorePlayer na Pi. Obsluga interfejsowa jest przez przegladarke. Jest cos, co sie zwie Material Plugin, co pozwala na przyjemna obsluge zarowno desktopowa jak i mobile.

Glowna roznica na niekorzysc, w porownaniu do Roona, to jednak swoista geekowosc. No ale darmoszka ma pewna cene.

Napisano (edytowany)

Jedynym kontenerem jaki w życiu udało mi się ogarnąć na moim lapku  jest 'harmony roon extension' - do obsługi roon przez pilota harmony. 

Ale... znam jedną taką Beatę co ogarnęła wszystkie kontenery w kraju.  Może z nią pogadam. 

53 minuty temu, ProjectPi napisał:

Glowna roznica na niekorzysc, w porownaniu do Roona, to jednak swoista geekowosc.

Mnie to nie przeszkadza. Coś mi przypomniałeś, znasz albo kiedykolwiek słyszałeś o Geek Out 1000 - od LH Labs? 

Mam coś takiego i to jest unikat. Może napiszę w nowym wątku. Przepraszam za wtręt. 

Edytowano przez Bebop
Napisano
8 godzin temu, Bebop napisał:

Przecież to jest wątek o wiim. Ciebie często coś boli chyba?

Tak. Najczęściej plecy i kolana. 

A wracając do tematu. Jeśli szanowny kolega Pi jest dystrybutorem tego urządzenia to chyba warto byłoby pod nickiem zaznaczyć, że jest branżą. Jeśli nie, i jeśli jest tylko fanem wiima, może też warto byłoby przenieść rozmowę o nim do działu "kluby". W tej chwili dział stereo zdominowany jest tematami dwóch streamerów, a każdy inny wątek "zjeżdża" niżej. I ok, rozumiem, że sprzęt jest zapewne fajny, ale czy rozmowy o nim nie można przenieść do bardziej stosownego działu? 

A co do samego kolegi Pi. Nie przepadam za nim. Tak jak Ty też nie przepadasz za pewnymi osobami, czego dałeś swego czasu wyraz😉

Napisano
2 godziny temu, KrólKiczu napisał:

A co do samego kolegi Pi. Nie przepadam za nim. Tak jak Ty też nie przepadasz za pewnymi osobami, czego dałeś swego czasu wyraz😉

KIedyś, dawno temu traktowałem forum nieco inaczej. Obecnie dla mnie to jest miejsce do poczytania o audio. Tylko i wyłącznie. Nie mam i nie szukam tu przyjaciół ani wrogów. To nie jest dla mnie salonik towarzyski ;)

34 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Do klubu przenieść  najlepiej 👍

To chyba jest dobry pomysł. 

• 4 weeks later...