fantazja13 Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia Wracając do mojego problemu z Alexa Cast - udało się naprawić i działa, co prawda sam musiałem powiedzieć supportowi Amazona co trzeba zrobić... Dla wszystkich z podobnym problemem w przyszłości: Trzeba napisać do supportu Amazon.com (nie Amazon.pl, oni nie są w stanie w niczym pomóc) prośbę o zmianę domyślnej lokalizacji całego konta na UK (amazon.co.uk). Ja nie byłem w stanie tego zrobić z poziomu swojego konta ponieważ wcześniej support przerzucił wszystkie mojego urządzenia do amazon.pl a tam "przepadły" bo polska strona nie wspiera urządzeń Alexa więc nie wyświetla ich na liście itp itd. Po przeniesieniu konta przywrócenie Wiim do ustawień fabrycznych, konfiguracja Alexa i w końcu działa Dzięki @ProjectPi za podpowiedź o przeniesieniu na co.uk, co prawda sam nie mogłem tego zrobić przez wcześniejsze kombinacje z lokalizacją ale ostatecznie wszystko skończyło się szczęśliwie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 15 stycznia Udostępnij Napisano 15 stycznia Jakie macie doświadczenia jeśli chodzi o zasilanie Wiim Pro? Czy warto zainwestować w lepszy zasilacz? Dodam że używam go z zewnętrznym DACiem ale przypuszczam że nawet jako transport może lepiej działać z lepszym zasilaniem. Myślę o czymś takim jak iFi iPower2 (~300 PLN) ewentualnie o Topping P50 (~650 PLN). A może stosujecie jeszcze coś innego? A może nie warto sobie głowy zawracać 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 stycznia Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 1 minutę temu, Paweł Pawlik napisał: Dodam że używam go z zewnętrznym DACiem ale przypuszczam że nawet jako transport może lepiej działać z lepszym zasilaniem. 1 minutę temu, Paweł Pawlik napisał: A może nie warto sobie głowy zawracać Nie warto sobie glowy zawracac. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 15 stycznia Udostępnij Napisano 15 stycznia 1 godzinę temu, ProjectPi napisał: Nie warto sobie glowy zawracac. Dzięki za odpowiedź. Piszesz tak bo testowałeś lepsze zasilacze czy dlatego że tak rozum podpowiada? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 stycznia Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia Bo jedno i bo drugie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Bobrowski Napisano 24 stycznia Udostępnij Napisano 24 stycznia Gdzie zniknał Tidal Connect? Wiim pod nazwą Muzik. Ok. Pomógł restart WiiM. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 stycznia Udostępnij Napisano 25 stycznia Uruchom ponownie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 28 stycznia Udostępnij Napisano 28 stycznia Mam pytanie odnośnie Wiim amp. Mysle żeby kupić go córce. Nie mam w domu routera wifi, internety w telefonach. Czy ten wiim będzie się bezpośrednio komunikował z iphonem w celu strumieniowania muzyki z Apple Music? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 28 stycznia Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia Nie bardzo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 28 stycznia Udostępnij Napisano 28 stycznia Jak dobrze rozumiem to do apple music musisz mieć urządzenia w sieci, a Wiim amp dopóki go nie podepniesz do sieci będzie w sumie zwykłym wzmakiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 28 stycznia Udostępnij Napisano 28 stycznia Apple Music jest na telefonie (iPhone). Pytanie czy przez AirPlay telefon może zapodać muzykę do streamera. Bo np. kupiłem ostatnio drukarkę i iPhone z nią się bezpośrednio komunikuje po wifi (nie mam routera). Czyli wiim robiłby tylko za „odbiornik” wskazany na iPhonie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 28 stycznia Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia Bedzie przez AirPlay, ale tylko po sieci, nie przy bezposrednim polaczeniu WiFi do Ampa. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 28 stycznia Udostępnij Napisano 28 stycznia Ok. Dzięki za info. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego Ostatnio nie mogę włączyć na laptopie wiim home. Na chwilę się włącza i nagle pojawią się komunikat jn i nic nie mogę zrobić. Czy ktoś spotkał się z tym problemem? W Tidal też nie działa tidal connekt. Przeinstalowalem program i nic. Z telefonu jest wszystko normalnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer121 Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego Witam Was z pytaniem technicznym. Chciałbym wykorzystać wiim pro także jako dac. Chce podpiac tv (zawsze wygaszony cosbala standby - tv sharp)pod wejscie optyczne i wrzucić rca na wzmacniacz. Czy źródło w wiim przestawi się automatycznie jesli wykryje dzwiek z tv? Bo chciałbym korzystać z 2 funkcji (oczywiście nie jednocześnie) apka tidala i tv. Jeśli zostawialbym źródło na streamer to przy włączeniu tv sam przerzuci jest taka opcja? I druga kwestia rozumiem że wiim może być ciągle włączony by przy oglądaniu czegoś nie włączać dodatkowego urządzenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 10 lutego Udostępnij Napisano 10 lutego 21 godzin temu, Killer121 napisał: Czy źródło w wiim przestawi się automatycznie Nie. Trzeba wybrać w aplikacji Ale to jest zaleta nie wada. Bo np jak słuchasz z netu to po co ma ci zawsze automatyczne przełączać na tv jak go włączysz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer121 Napisano 10 lutego Udostępnij Napisano 10 lutego 2 minuty temu, Palmos napisał: Nie. Trzeba wybrać w aplikacji Ale to jest zaleta nie wada. Bo np jak słuchasz z netu to po co ma ci zawsze automatyczne przełączać na tv jak go włączysz. Ok ale w tym samym czasie u mnie to nie będzie chodzić albo 1 albo 2. A kojarzysz co się mogłoby się automatycznie przestawić po optyku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 10 lutego Udostępnij Napisano 10 lutego 12 minut temu, Killer121 napisał: A kojarzysz co się mogłoby się automatycznie przestawić po optyku? No ne bardzo. Może są jakieś urządzenia ale nie znam, nie potrzebowałem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 12 lutego Autor Udostępnij Napisano 12 lutego Dnia 9.02.2024 o 17:05, Killer121 napisał: Witam Was z pytaniem technicznym. Chciałbym wykorzystać wiim pro także jako dac. Chce podpiac tv (zawsze wygaszony cosbala standby - tv sharp)pod wejscie optyczne i wrzucić rca na wzmacniacz. Czy źródło w wiim przestawi się automatycznie jesli wykryje dzwiek z tv? Bo chciałbym korzystać z 2 funkcji (oczywiście nie jednocześnie) apka tidala i tv. Jeśli zostawialbym źródło na streamer to przy włączeniu tv sam przerzuci jest taka opcja? I druga kwestia rozumiem że wiim może być ciągle włączony by przy oglądaniu czegoś nie włączać dodatkowego urządzenia? Jest funkcja auto sense do przełączania na toslink automatycznie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego 12 godzin temu, ProjectPi napisał: Jest funkcja auto sense do przełączania na toslink automatycznie. Faktycznie Nie widziałem tego. Sprawdziłem i działa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer121 Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego No i extra widzę że line in też ma auto sense...mam nadzieję że będzie działać tak jak myślę Czyli wpinam tv w optyk a cd w line in i dalej na rca na wzmacniacz (w postaci mini wieży-jest jak jest ze wzgledu na dzieci) i wybieram tylko wieży wejscie i dzieciaki sobie mogą przełączać miedzy tv a cd (bez obslugowo) a jak stary zechce tidala to sobie poradzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego 26 minut temu, Killer121 napisał: ma auto sense...mam nadzieję że będzie działać tak jak myślę Ja podpiąłem TV pod Optical In. Słuchając z WIFI jak włączyłem TV to sam się przełączył, ale z tego co pamiętam to po wył. TV wrócił na WIFI ale chyba już musiałem odpalić muzykę z telefonu z ręki. Niestety Line in nie mam jak Ci sprawdzić. 31 minut temu, Killer121 napisał: mini wieży-jest jak jest ze wzgledu na dzieci Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie audio jest długo i synek od urodzenia jest nauczony co może a co nie. Teraz ma 7 lat i nawet mi donosi na swoich kolegów lub koleżanki jak ci wpychają palce gdzie nie trzeba. Ogarnął audio na tyle że nawet sam jest w stanie uruchomić gramofon (łącznie z ręcznym ustawieniem obrotów). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 17 lutego Udostępnij Napisano 17 lutego Czy ktoś wie jak jest realizowana korekcja w wiim pro? Podłączyłem we po Line i wy po Line i korekcja działa. Ale czy np. sygnał jest zamieniany na cyfrowy korygowany i zamieniany na analogowy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 17 lutego Autor Udostępnij Napisano 17 lutego Konwersja AD > DSP > konwersja DA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer121 Napisano 17 lutego Udostępnij Napisano 17 lutego No i mam i ja...:D banan jest bo działa tak jak chciałem. Rca i optyk wybudza się sam (fakt z lekkim opóźnieniem ale jest) jupi!!!! Co do sterowania w miarę spoko tylko jak zrzucę apke w tle to nie mogę robić ciszej głośniej jak na zwykłym tidalu ( trzeba wejść w apke i regulować albo na wzmacniaczu). Apka w miarę do ogarnięcia co i jak na szybko. Ale czy mogę ustawić mu 2 siecie do łączenia eśli jedna traci zasieg? Nazwa ta sama tylko pasmo inne. Czekam teraz na topping mx3 i zobaczymy co dalej. Wszystko spięte pod panasonic s52 i noty 250x. Osobiście polecam pro a nie mini nie ogranicza nas wejściami i wyjściami. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts