Skocz do zawartości

WiiM Pro - a jak ten namiesza?

Recommended Posts

Napisano
48 minut temu, tomek4446 napisał:

A ile masz kilometrów z kuchni do salonu ?

Niedaleko ale wygodny jestem. A jeszcze może trochę smarthome wpadnie i np kiedy powiem Alexa - zrób nastrój to zmieni barwę żarówek, opuści rolety i uruchomi odpowiednią playlistę. 

1 godzinę temu, Prawie Audiofil napisał:

chciałbym wiedzieć, czy przesiadka na Wiim Pro wnosi zauważalne i ewentualnie jakie zmiany w dźwięku.

Przesiadka na Wiim Pro nie wniesie żadnych słyszalnych zmian. Jak funkcjonalność nie jest Ci potrzebna to wiima pro nie kupuj.

Napisano
1 godzinę temu, Tomasz S. napisał:

Wyobraźmy sobie taką sytuację że gotuje coś w kuchni i chce ,żeby w salonie zaczęła grać już muzyka. Na telefonie ustawiam Spotify connect na Wiim, ten wybudza integrę i sobie gra. Jak skończy grać to wzmacniacz po 20 minutach idzie do trybu uśpienia.

Drugi przykład to jakbym połączył sobie alexę z wiimem to mogę głosowo uruchomić wzmacniacz.  

Wzmacniacz ma też trigger out i może być przedwzmacniaczem i wybudzać jeszcze np końcówkę mocy więc robi się taki łańcuszek.

Ano, acz ja takie rozmaite tego typu scenariusze wole obslugiwac softem typu Home Assistant. Odpowiednia scena, wlaczenie przez smart socket, i calosc odpalona tak, jak chce. Trigger tez sie nada, zeby nie bylo :)

Napisano
9 godzin temu, Tomasz S. napisał:

@Mariusz Kopacki home assistant z czasem też będzie. Na początek tak jest prościej. Kiedyś robiłem budzik na Spotify, home assistant, node-red i takim pilocie IR ,żeby Atoll in100 się włączył :) kombinacje alpejskie 

W moim przypadku trigger na WiiM nie wystarcza, bo mam 2 zrodla dzwieku. Niestety miniDSP Flex nie ma triggera.

Kawalek pudelka z ESPHome robiacy za odbiornik BT (stary pilot od MiBox) i nadajnik IR plus Home Assistant i integracja z Google Home do spiecia calego sterowania w calosc. Kombinacje alpejskie ale dziala bez zarzutu.

Napisano
2 godziny temu, Tomasz S. napisał:

Ludzie w NAD po zobaczeniu Wiim Pro:

Ej czyli można wypuścić prosty streamer  tyle ,że z Chromecastem i Tidal connect, wrzucić do niego jakiś starszy dac jak  bo ludzie i tak mają swoje i to się sprzedaje i jest dużo szumu ? Dobra robimy

https://nadelectronics.com/product/nad-cs1-network-audio-streamer/

Moze sie okazac, ze "robimy" to na wyrost.

"Linkplay, zrobcie dla nas swoje Pro w naszym opakowaniu, albo dajcie nam swoj modul, a my juz opakujemy sami, ok?"

Napisano
2 minuty temu, Palmos napisał:

Czy ktoś już może wie czy wiim pro już można kupić w Polsce?

Zalezy co przez to rozumiesz. Mozesz juz zlozyc zamowienie np. na amazon.de z wysylka do PL, ma byc fizycznie dostepne bodajze w przyszlym tygodniu.

Napisano
Przed chwilą, Palmos napisał:

Wolałbym (i chyba poczekam) na allego) - jest łatwiej oddać jakby co...

Latwiej niz na amazon??? Niemozliwe.

2 minuty temu, Tomasz S. napisał:

@Palmos jeszcze nie ma. Na Europejskich Amazonach też jeszcze nie ma ( Widze,że da się zamówić ale stanów magazynowych nie ma ). Pewnie będzie koniec stycznia / początek lutego.

Scislej - juz nie ma, bo sie bardzo szybko pierwsza partia wyczerpala.

Napisano
3 minuty temu, Tomasz S. napisał:

To na tyle szybko się wyprzedała ta partia,że mi to umknęło

Dokladnie to samo bylo na amazon.com, piewsza partia ekstremalnie krotko, pozniej zamiawianie na poczet przyszlych dostaw.

Napisano
8 minut temu, Palmos napisał:

Jak ktoś zobaczy do kupienia wiim pro to prośbą żeby napisał.

Mariusz @Mariusz Kopacki ty zdaję się masz i wiim mini i wiim pro. Czy jakość dźwięku jest taka sama?

Przy wykazaniu sie stosowna higiena polaczenia z odpowiednim DACem bedzie taka sama. W innych przypadkach Pro ma potencjal by brzmiec lepiej.

Napisano
1 godzinę temu, siwmad napisał:

Czy ktoś jest w stanie napisać czy jest jakaś zmiana na plus względem mini przy połączeniu optykiem z DAC?

Nie powinno być żadnej zmiany względem mini przy połączeniu optykiem z DAC. Mini dalej jest świetnym sprzętem. Wersja PRO rozszerza tylko funkcjonalność.

Napisano

Hej. Witam serdecznie.

Podobno ma pojawić się pilot. Wiecie może, czy będzie w sprzedaży osobno, czy może zestawy zawierające pilot pojawią się w sprzedaży.

Nie wiem czy zamawiać teraz wiim pro, potem dokupić pilot. 

Czy czekać na zestaw z pilotem.

Ktoś coś?