g88 Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 Cześć, szukam odtwarzacza CD, aktualnie gram z Cyrusa CD-T podłączonego do DACa Chord Qutest. Zastanawiam się jednak, czy może być lepiej Fajnie, gdyby miał analogowy dźwięk, ale nie pozbawiony detali, lekko wysuniętą średnicę. Budżet to 10 tys na używkę lub 15 tys za nowego, bardziej skłaniam się przy używanym odtwarzaczu. Fajnie by było, gdyby odtwarzacz miał wejście USB , wtedy mógłbym sprzedać Qutesta, bo mam już trzy przetworniki C/A w systemie: Pierwszy W Bluesound Node, Drugi we wzmacniaczu MOON 240i i trzeci Chord Moje typy to: Lector CDP 707 CEC CD5 Yamaha CD-S 2100 MCINTOSH MCD 301 Denon DCD 2500 SE Opcja Druga, to kupno samego transportu, który zagra lepiej niż Cyrus CD-T i dozbieranie (kiedyś) do lepszego DACa, ale z tego co słyszałem , to do 8000 ciężko znaleźć coś lepszego od Qutesta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 2 minuty temu, g88 napisał: czy może być lepiej Mscaler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 Nie chce , bo nie pamiętam, mącić ale czy Bogusław nie miał podobnego dylematu? Czy nie został CEC finalnie? Zapytaj go. @Bogusław Kożyczkowski Przepraszam jesli coś przekręciłem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g88 Napisano 2 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 14 godzin temu, moss napisał: Mscaler 14 godzin temu, g88 napisał: Budżet to 10 tys na używkę lub 15 tys za nowego 10 minut temu, Piotr Sonido napisał: Nie chce , bo nie pamiętam, mącić ale czy Bogusław nie miał podobnego dylematu? Czy nie został CEC finalnie? Posiada C.E.C TL-5, pisałem z nim 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 6 minut temu, g88 napisał: Budżet to 10 tys na używkę lub 15 tys za nowego W czym problem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 7 godzin temu, g88 napisał: 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Nie chce , bo nie pamiętam, mącić ale czy Bogusław nie miał podobnego dylematu? Czy nie został CEC finalnie? Posiada C.E.C TL-5, pisałem z nim Ale był też testowany CD5 i CD 10 II 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 listopada 2022 Czyli dobrze pamiętałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 listopada 2022 Dnia 1.11.2022 o 17:55, g88 napisał: Cześć, szukam odtwarzacza CD, aktualnie gram z Cyrusa CD-T podłączonego do DACa Chord Qutest. Zastanawiam się jednak, czy może być lepiej Fajnie, gdyby miał analogowy dźwięk, ale nie pozbawiony detali, lekko wysuniętą średnicę. Budżet to 10 tys na używkę lub 15 tys za nowego, bardziej skłaniam się przy używanym odtwarzaczu. Fajnie by było, gdyby odtwarzacz miał wejście USB , wtedy mógłbym sprzedać Qutesta, bo mam już trzy przetworniki C/A w systemie: Pierwszy W Bluesound Node, Drugi we wzmacniaczu MOON 240i i trzeci Chord Moje typy to: Lector CDP 707 CEC CD5 Yamaha CD-S 2100 MCINTOSH MCD 301 Denon DCD 2500 SE Opcja Druga, to kupno samego transportu, który zagra lepiej niż Cyrus CD-T i dozbieranie (kiedyś) do lepszego DACa, ale z tego co słyszałem , to do 8000 ciężko znaleźć coś lepszego od Qutesta. Cześć, Ciężki orzech do zgryzienia bo Twoja obecna konfiguracja jest naprawdę niezła, zwłaszcza Cyrus CD-t. W mojej ocenie jest to jeden z przyjemniej i analogowo brzmiących CD-ków Możesz spróbować z odtwarzaczem Musical Fidelity M6scd oraz Moon'em 260D. Być może wniosą one oczekiwany progres. Zapraszamy do nas na odsłuchy, ewentualnie możemy je za kaucją wypożyczyć na parę dni do testów... Pozdrawiam, Q21. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
essewissa Napisano 3 listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 listopada 2022 Gato CDD-1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g88 Napisano 4 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2022 Dnia 2.11.2022 o 16:15, Bogusław Kożyczkowski napisał: Ale był też testowany CD5 i CD 10 II A jak oceniasz DAC w CD5 ? Bo jeśli byłby lepszy od Qutesta, to pozbędę się jednego klocka i wtedy CD5 mógłby robić za przetwornik C/A np. dla streamera Mój Moon 240 i też ma niezłego DACa na pokładzie, ale Qutest po prostu lepiej dla mnie brzmi, słychać to szczególnie w kontroli basu i precyzji góry, średnica moim zdaniem bardzo podobna. 21 godzin temu, Q21 napisał: Ciężki orzech do zgryzienia bo Twoja obecna konfiguracja jest naprawdę niezła, zwłaszcza Cyrus CD-t. W mojej ocenie jest to jeden z przyjemniej i analogowo brzmiących CD-ków Myślę trochę przyszłościowo, bo za jakiś czas mam zamiar zmienić też kolumny na "półkę wyżej" , więc chce mieć już odtwarzacz docelowy Do CD-T nie mogę się przyczepić, nawet jego wygląd jest na żywo lepszy, niż na zdjęciach. Mam wrażenie, że nawet w połączeniu z lepszym DACie, nie dostanie on zadyszki. No ale zawsze da się lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 4 listopada 2022 Udostępnij Napisano 4 listopada 2022 (edytowany) 5 godzin temu, g88 napisał: A jak oceniasz DAC w CD5 ? Bo jeśli byłby lepszy od Qutesta, to pozbędę się jednego klocka i wtedy CD5 mógłby robić za przetwornik C/A np. dla streamera Mój Moon 240 i też ma niezłego DACa na pokładzie, ale Qutest po prostu lepiej dla mnie brzmi, słychać to szczególnie w kontroli basu i precyzji góry, średnica moim zdaniem bardzo podobna. Jak wiesz u mnie Moon 280D czysty, czyli bez Mind2 (tak chciałem) na pokładzie, niestety nie mam porównania z Questem (Piotrek nie oferował, że pożyczy) 😉 5 godzin temu, g88 napisał: No ale zawsze da się lepiej bywa często, że "lepiej" oznacza dużo drożej i nie zawsze się nie opłaca. Ja zrezygnowałem z DAC McIntosh D150 chociaż był lepszy we wszystkim, ale nie na tyle ile było różnicy w cenie między nimi. Edytowano 4 listopada 2022 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g88 Napisano 4 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2022 12 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Jak wiesz u mnie Moon 280D czysty, czyli bez Mind2 (tak chciałem) na pokładzie, niestety nie mam porównania z Questem (Piotrek nie oferował, że pożyczy) 😉 Myślałem, że masz wersję z DAC Chyba trochę potestuje u siebie, mam czas i nigdzie mi się nie spieszy. Rozum cały czas mi podpowiada, że Transport CD będzie lepszy, bo mogę modelować dźwięk za pomocą różnych przetworników C/A , z drugiej strony mam wrażenie, że teraz nowe odtwarzacze CD grają dość podobnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts