ferszcik Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 Tworzę nowy temat w tym dziale bo tutaj spodziewam się więcej odpowiedzi niż w dziale poświęconym akcesoriom. Witam wszystkich, poszukuję kabli głośnikowych do podłączenia monitorów Monitor Audio Silver 100 7g do wzmacniacza Roksan Streaming Amplifier. Sprzęt do mnie idzie, na razie na temat brzmienia nie mogę się wypowiedzieć, raczej bym poszukiwał czegoś neutralnego. Coś na początek muszę kupić/wypożyczyć żeby potem móc się do tego odnieść. Dodatkowo potrzebuję standów do nich, iść w oryginalne Monitor Audio Stand czy może coś innego? Budżet na wszystko: powiedzmy 3 tys złotych na początek. Coś w okolicach 20% całego zestawu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 Cześć, Jeśli chodzi o standy to spójrz na Norstone Stylum 2, Triangle Stand S02. Oba standy bardzo stabilne i kwestia tak na prawdę designu. Monitor Audio ma piękne standy ale zdecydowanie droższe i w mojej ocenie lepiej dorzucić tę kwotę do lepszych przewodów. Tutaj miałbyś świetne Ricable Magnus, które zapewnią przestrzenne brzmienie z łagodniejszą górą. Alternatywą mogłyby być Tellurium Q Silver, które wyciągną więcej szczegółów z nagrania oraz bardziej zwarty bas. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferszcik Napisano 7 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 @Q21 górna podstawa Norstone Stylum 2 ma wymiary 165x220 przy wymiarach Silver 100 - 230 x 332. Nie będzie to trochę mało? Czy głośniki nie będą na nich niestabilne? Jeżeli chodzi o design to ten model mi pasuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 listopada 2022 To zalezy od tego jaki masz ruch w pomieszczeniu. Ttuaj te standy Monitor audio sa faktycznie dedykowane bo to spore kolumny. Ewentualnie sprawdź po ile wykonają Ci w Rogoz. Na zamowienie. Kable: Oehlbach albo Chord, Kimber Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferszcik Napisano 8 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2022 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: To zalezy od tego jaki masz ruch w pomieszczeniu. Tutaj te standy Monitor audio sa faktycznie dedykowane bo to spore kolumny. Tylko z tego co widzę to nie jest tak łatwo z dostępnością ich, znalazłem jeden sklep może. Czy to jakiś model na wymarciu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabro Napisano 8 listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 listopada 2022 A jak ogólnie zestaw, słuchałeś wcześniej, bo rozumiem, że w domu jeszcze nie masz? Jestem bardzo ciekawy opinii, bo właśnie szukam wzmacniacza do MA 100 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 20 godzin temu, apodemus napisał: Tylko z tego co widzę to nie jest tak łatwo z dostępnością ich, znalazłem jeden sklep może. Czy to jakiś model na wymarciu? Te są ciągle na stronie więc powinny być w ofercie: https://www.monitoraudio.com/pl/akcesoria/podstawki-pod-kolumny/ Ale nie wiem prawde mówiąc. Musiał byś zapytać jakiegoś dealera Monitor audio o ich dostępność. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferszcik Napisano 9 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 Standy zamówione na wymiar, chwilę trzeba będzie poczekać ale może będzie warto. A co do kabli to czego warto posłuchać do tego zestawu? Szukać czegoś w Ricable a może Tellurium Q? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 Jeśli będą spawane to zawsze proponuję aby osoba wykonująca standy przesłała zdjęcie spawów. Niektóre są dla mnie po prostu nie do zaakceptowania. Jeśli chodzi o przewody to tak jak wspominałem, polecam Ricable Magnus lub Tellurium Silver Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 Gdzie kupiłeś na zamówienie. Kable: Tellurium, Chord, Kimber albo Oehlbach Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferszcik Napisano 10 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 8 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Gdzie kupiłeś na zamówienie. Kable: Tellurium, Chord, Kimber albo Oehlbach Piotr Znalazłem człowieka na Allegro, Tombase Audio. Z kablami myślę, że po prostu wezmę na razie coś taniego, po jakimś czasie będę wypożyczał dla porównania bo sceptycznie jestem nastawiony do "magii" kabli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 Ja akurat mam z nim dobre doświadczenie. Ale wiele krytyki pod jego wykonaniem. Rozumiem że jeszcze ich nie dostałeś? Zapłaciłeś całość? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferszcik Napisano 14 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Ja akurat mam z nim dobre doświadczenie. Ale wiele krytyki pod jego wykonaniem. Rozumiem że jeszcze ich nie dostałeś? Zapłaciłeś całość? Piotr Też doczytałem się na forach tematów, że coś zostało źle wykonane. Podobno przez outsourcing Jeszcze nie dostałem i tak, zapłaciłem całość. Czekamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 To ja miałem złe wspomnienia, fatalne spawy i rozbieżność w kolorach. Być może coś się zmieniło, bo lata temu miałem styczność. Pozostaje czekać i być dobrej myśli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 listopada 2022 Udostępnij Napisano 16 listopada 2022 Dnia 14.11.2022 o 11:50, apodemus napisał: Też doczytałem się na forach tematów, że coś zostało źle wykonane. Podobno przez outsourcing Jeszcze nie dostałem i tak, zapłaciłem całość. Czekamy To koniecznie napisz jak teraz wygląda ta produkcja bo ja miałem do czynienia wiele lat temu. On jest z Krakowa, ja odbierałem osobiście Dnia 14.11.2022 o 17:06, Q21 napisał: To ja miałem złe wspomnienia, fatalne spawy i rozbieżność w kolorach. Być może coś się zmieniło, bo lata temu miałem styczność. No Rogoz to nie jest. Ale łatwiej "o dziwo" się z nim gada. Zrobi szafkę na każdy wymiar. standy też. Jestem bardzo ciekaw finalnego rezultatu po tylu latach. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 listopada 2022 Udostępnij Napisano 16 listopada 2022 (edytowany) Dnia 10.11.2022 o 16:33, apodemus napisał: Znalazłem człowieka na Allegro, Tombase Audio. A ja odradzam, to o nim i jego radosnej twórczosci stworzyłem wątek na AS, uprzedzę pytania. Tak to ten stolik 😆😆😆 Miałem stolik 3 modułowy, spawany w ciemnej piwnicy i na kolanie. Gość nie ma pojęcia o połączeniach spawanych, odbarczaniu spawów, nie używa "spinek" itp. Każdy ma też inne wyczucie estetyki, ale to co zrobił ten gość to jakaś żenada. Pomijam już powłokę lakierniczą. Dziś mam już co innego, a standy mi robil forumowy kolega z AS, zupełnie inna bajka łącznie z powłoką lakierniczą. Edytowano 16 listopada 2022 przez DiBatonio 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 listopada 2022 No o tym mówię że opinie są skrajne. niektóre produkty dobre niektóre nie. I traf tu Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts