d4hm6l Napisano 17 listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 listopada 2022 Witam wszystkich forumowiczów, Potrzebuje porady w kwestii doboru gramofonu do 4000zł. Obecnie mam Duala CS 415-2, którego dostałem, ale potrzebuje zmiany i czegoś wyższej klasy na tzw. lata. Pokój 20 metrów, kolumny Polk Audio Reserve R600, wzmacniacz Denon PMA-900HNE. Co polecacie? Gramofon nowy czy może jednak używany? Jeśli chodzi o gatunek muzyczny, to nie ograniczam się do jednego konkretnego. W kolekcji winyle m.in. Depeche Mode, The Cure, Pink Floyd, Deep Purple, Wu-Tang Clan, Notorious B.I.G., Niemen, Brodka, Maanam, Sevdaliza, Robbie Williams, Kasia Kowalska, Bob Marley, Alphaville i wielu innych. Wielkie dzięki za wszelkie sugestie i propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 listopada 2022 Gramofon z epoki do 2000 zł + przedwzmacniacz + porządna wkładka+ igła. Jaką masz wkładkę obecnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d4hm6l Napisano 17 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2022 Co do wkładki, to jest oryginalna DN251S. Mam jeszcze na stanie Ortofona OM10. Jeśli chodzi o używane gramofony z epoki, to obserwuje Technicsa SL-Q3/SL-3310. Co o nich sądzisz? Jaki przedwzmacniacz proponujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 listopada 2022 Cześć! Rzuć okiem na Pro-Jecta X1/Debut Pro oraz Regę Planar 2/3. Jest to dwójka najlepszych producentów na rynku. Rega gra dźwiękiem cieplejszym, bardziej nasyconym. Pro-Ject będzie bardziej transparentny, równy. Wiele również zależy od zamontowanej wkładki. Na początku możesz słuchać na wbudowanym preampie, z czasem warto zainwestować w zewnętrzny phono stage. Porządne preampy: Audiokultura Iskra, Rega Fono lub Pro-Ject Phono Box DS2. Zapraszamy na odsłuchy oraz po indywidualne wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 24 listopada 2022 Udostępnij Napisano 24 listopada 2022 A może tak Thorens 320 ewentualnie Telefunken s600, jak się dobrze rozejrzysz to znajdziesz coś ciekawego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 24 listopada 2022 Udostępnij Napisano 24 listopada 2022 Rega Planar 3 stoi u mnie jako zapasowy. Nie umywa się do Thorensa 320. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 25 listopada 2022 Udostępnij Napisano 25 listopada 2022 Roman akurat do twojej wersji Thorensa 320 (SME) to trudno równać gramofony do 3k, więc Rega jeszcze posiedzi na ławce rezerwowej 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts