terracan1929 Napisano 27 listopada 2022 Udostępnij Napisano 27 listopada 2022 Czy ktoś z Was szanowni forumowicze, zna te kolumny ? Słuchał, widział ? Może podzielić się jakimiś informacjami, spostrzeżeniami ? Warte zainteresowaniem się nimi , za te 11 000 zł ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 listopada 2022 Udostępnij Napisano 27 listopada 2022 Ha! Właśnie w piątek miałam sposobność zobaczyć i posłuchać w Audio on 🙂. Bardzo fajne kolumny, wykonanie oczywiście perfekcyjne, bardzo elegancko się prezentują, a przy tym są nieduże i nie przytłaczają wielkością. Ciekawa konstrukcja, przednie nóżki powodują lekkie nachylenie, szczelinowy bass reflex. W salonie grały z Gato dia250 oraz nowym streamerem Auralica. Bardzo fajny dźwięk! Przede wszystkim bardzo ładny, dość punktowy i dobrze kontrolowany bas. W takiej cenie bardzo ciekawa propozycja. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 27 listopada 2022 Udostępnij Napisano 27 listopada 2022 @Asia ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 listopada 2022 Udostępnij Napisano 27 listopada 2022 Na co jeszcze zwróciłam uwagę to, że dźwięk był bardzo przestrzenny. Słuchaliśmy paru kawałków i nie było to jazzowe plumkanie. Było dobrze! Odsłuch nie był zbyt długi oraz w zaadaptowanym akustycznie salonie (a w nie moich pustych ścianach), ale mam odczucie, że w porównaniu z moimi vintage EV Gamma dźwięk był zdecydowanie bardziej wymagający uwagi słuchacza. @tomek4446No co, jak dają trzeba brać (znaczy słuchać). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 27 listopada 2022 Udostępnij Napisano 27 listopada 2022 57 minut temu, Asia napisał: No co, jak dają trzeba brać (znaczy słuchać). No co ? czy ja się czepiam ? Cieszę się , że nie spoczywasz na laurach. Na AVS te kolumny nie zrobiły wielkiego wrażenia. Wynika z twojego opisu brzmienia Jade 20 , że do kitu była prezentacja na AVS, a nie kolumny, co powinno ucieszyć producenta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 listopada 2022 Udostępnij Napisano 27 listopada 2022 Tak, wygląda na to, że w Warszawie strzelili sobie w stopę łącząc kolumny ze wzmacniaczem Fezz Titania. Chyba powinni odłożyć na bok względy towarzysko - biznesowe i włożyć więcej audiofilskiego serca w prezentacje 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 listopada 2022 Udostępnij Napisano 28 listopada 2022 Dokładnie. Tam brzmiało to źle. Nie tyle neutralnie co słabo. Mowiłem może to po raz kolejny nieudane połączenie Pylon + Fezz? Nie wiem. Słuchałem ich wcześniej, ale krócej w innym salonie. Było ok. Ale mnie nie porwały. Z tym że nie skupiałem się a tym wtedy. Było przy okazji. Musże nadrobić. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 28 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2022 Ok , dziękuję wszystkim za spostrzeżenia i uwagi. Rozumiem, że o jeśli już myśleć o kolumnach tego typu i w okolicach tego budżetu, to raczej brać pod uwagę używane Heresey'e ? Nie to, że z grania Opticonów jestem niezadowolony, ale ostatnimi czasy małżonka zamówiła większy/sporawy telewizor i obecny układ wizualny nie do końca mi odpowiada. Wolałbym chyba kolumny niższe, a szersze . Zresztą sami oceńcie i może podpowiedzcie , czy nie byłoby lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 listopada 2022 Udostępnij Napisano 28 listopada 2022 26 minut temu, terracan1929 napisał: Wolałbym chyba kolumny niższe, a szersze . Zresztą sami oceńcie i może podpowiedzcie , czy nie byłoby lepiej. No , wreszcie bratnia dusza ! Jasne , że byłoby lepiej ! Niższe , a szersze wszyscy wiedzą , że grają lepiej ! 😃 Proponuję takie jak moje , żona będzie zachwycona ! 😃 A i TV nie dominuje 😂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 28 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2022 heheh...Tomek, Twoje kolumienki to ja już z innych wątków znam o aż taaaak szerokich nie myślałem zresztą, gdzie ja bym je miał wstawić. ?? No ale tv faktycznie nie byłby dominujacy hehehe Ogólnie pomimo że salon mam35 m2 to jeśli chodzi o ustawność sprzętu to szału nie ma...no tak to sobie jakoś wybudowałem... dlatego też jeżeli niższe, a szersze ,to trochę mniejszych gabarytów muszą być. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 listopada 2022 Udostępnij Napisano 28 listopada 2022 29 minut temu, terracan1929 napisał: dlatego też jeżeli niższe, a szersze ,to trochę mniejszych gabarytów muszą być. 😪 A już myślałem ....... pomyśl o Electro Voice , mniejsze , lub stare modele monitorów JBL , Yamahy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 listopada 2022 Udostępnij Napisano 29 listopada 2022 Heresy to może być dobry pomysł do Yamahy 1200. Nigdy tego połączenia nie słuchałem. Ale może może. nie stracisz na wyższych rejestrach. Doł stanie się bardziej kontrolowany. Ze Spendorów i Herberthów chyba się nie uda z nowych. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts