Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Ha! Właśnie w piątek miałam sposobność zobaczyć i posłuchać w Audio on 🙂.

Bardzo fajne kolumny, wykonanie oczywiście perfekcyjne, bardzo elegancko się prezentują, a przy tym są nieduże i nie przytłaczają wielkością. Ciekawa konstrukcja, przednie nóżki powodują lekkie nachylenie, szczelinowy bass reflex.

W salonie grały z Gato dia250 oraz nowym streamerem Auralica.

Bardzo fajny dźwięk! Przede wszystkim bardzo ładny, dość punktowy i dobrze kontrolowany bas. W takiej cenie bardzo ciekawa propozycja.

Napisano

Na co jeszcze zwróciłam uwagę to, że dźwięk był bardzo przestrzenny.

Słuchaliśmy paru kawałków i nie było to jazzowe plumkanie. Było dobrze!

Odsłuch nie był zbyt długi oraz w zaadaptowanym akustycznie salonie (a w nie moich pustych ścianach), ale mam odczucie, że w porównaniu z moimi vintage EV Gamma dźwięk był zdecydowanie bardziej wymagający uwagi słuchacza.

@tomek4446No co, jak dają trzeba brać (znaczy słuchać).

Napisano
57 minut temu, Asia napisał:

No co, jak dają trzeba brać (znaczy słuchać).

No co ? czy ja się czepiam ? :) 

Cieszę się , że nie spoczywasz na laurach. Na AVS te kolumny nie zrobiły wielkiego wrażenia. Wynika z twojego opisu brzmienia Jade 20 , że do kitu była prezentacja na AVS, a nie kolumny, co powinno ucieszyć producenta. 

Napisano

Tak, wygląda na to, że w Warszawie strzelili sobie w stopę łącząc kolumny ze wzmacniaczem Fezz Titania.

Chyba powinni odłożyć na bok względy towarzysko - biznesowe i włożyć więcej audiofilskiego serca w prezentacje 🙂.

Napisano

Dokładnie. Tam brzmiało to źle. Nie tyle neutralnie co słabo.

Mowiłem może to po raz kolejny nieudane połączenie Pylon + Fezz? Nie wiem.

Słuchałem ich wcześniej, ale krócej w innym salonie. Było ok. Ale mnie nie porwały. Z tym że nie skupiałem się a tym wtedy. Było przy okazji.

Musże nadrobić.

Piotr

Napisano

Ok , dziękuję wszystkim za spostrzeżenia i uwagi.

Rozumiem, że o jeśli już myśleć o kolumnach tego typu i w okolicach tego budżetu,  to raczej brać pod uwagę używane  Heresey'e ? 

Nie to, że z grania Opticonów jestem niezadowolony, ale ostatnimi czasy małżonka zamówiła większy/sporawy telewizor i obecny układ wizualny nie do końca mi odpowiada.

Wolałbym chyba kolumny niższe, a szersze . Zresztą sami oceńcie i może podpowiedzcie , czy nie byłoby lepiej.

IMG_3272.JPG

Napisano
26 minut temu, terracan1929 napisał:

Wolałbym chyba kolumny niższe, a szersze . Zresztą sami oceńcie i może podpowiedzcie , czy nie byłoby lepiej.

No , wreszcie bratnia dusza ! Jasne , że byłoby lepiej ! Niższe , a szersze wszyscy wiedzą , że grają lepiej ! 😃

Proponuję takie jak moje , żona będzie zachwycona ! 😃

A i TV nie dominuje 😂

20211126_192638.jpg

Napisano

heheh...Tomek, Twoje kolumienki to ja już z innych wątków znam :)  o aż taaaak szerokich nie myślałem :) zresztą, gdzie ja bym je miał wstawić. ?? :) No ale tv faktycznie nie byłby dominujacy hehehe

Ogólnie pomimo że salon mam35 m2 to  jeśli chodzi o ustawność sprzętu to szału nie ma...no tak to sobie jakoś wybudowałem... :) dlatego też jeżeli niższe, a szersze ,to trochę mniejszych gabarytów muszą być.

Napisano
29 minut temu, terracan1929 napisał:

dlatego też jeżeli niższe, a szersze ,to trochę mniejszych gabarytów muszą być.

😪

A już myślałem .......

pomyśl o Electro Voice , mniejsze , lub stare modele monitorów JBL , Yamahy.