jjeszke Napisano 20 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2022 Cześć, posiadam Yamaha R-N602 oraz MusicCast 20, wpięte do tej samej sieci, pierwsze na kablu, drugie po WiFi. Mam problem ze strumieniowaniem muzyki do obu równocześnie z iPhona za pomocą AirPlaya - po połączeniu pokojów w aplikacji MusicCast pojawia się komunikat "Obecnie połączenie jest niedostępne. (Airplay)". Próbowałem uzyskać to samo z innymi źródłami - Optical, Spotify czy Net Radio - wszystkie działają i równocześnie grają w obu pokojach. Z góry dzięki za pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2022 @Top Hi-Fi & Video Design Dacie radę pomóc? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 22 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2022 Cześć Spróbuj połączyć się z RN602 również po wifi, eliminując przewód LAN. Doprowadź aby obydwa urządzenia były po sieci wi-fi Czy masz zrobione obydwie aktualizacje? -Jak jest sprzęt Apple do obsługi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2022 Po Airplay się to nie uda. Odpowiedź jest banalna - tylko Airplay 2 pozwala na połączenie większej ilości urządzeń i zrobienie a'la multiroom-u za pomocą nawet zupełnie innych urządzeń, nawet nie tej samej marki. A z tego co pamiętam (chyba, że coś mnie ominęło, to R-N602 nie ma Airplay2). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjeszke Napisano 26 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2022 Dzięki za pomoc! Przyznam, że bardzo mnie tym Yamaha rozczarowała... kupowałem R-N602 kilka lat temu z myślą, że rozszerzę kiedyś zestaw o MusicCasta 20 lub 50 właśnie do korzystania z Airplaya na obu równocześnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 Możesz to zrobić, ale poprzez MusicCast, wtedy jak najbardziej jest możliwe sterowanie kilkoma urządzeniami za pomocą urządzenia Apple, więc jeszcze nic straconego Chyba, że z jakiegoś konkretnego powodu chcesz to rozwiązać za pomocą AirPlay? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjeszke Napisano 27 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 (edytowany) Nie za bardzo wiem jak mogę to zrobić. Chcę strumieniować podcast z iPhona równocześnie na R-N602 oraz MusicCast 20 Edytowano 27 grudnia 2022 przez jjeszke Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2022 A ten podcast skąd chciałbyś strumieniować? Spotify, Lecton, Apple Podcasts, czy jeszcze z innego serwisu? Bo tutaj rzeczywiście wszystko będzie zależało od tego z jakiego serwisu będzie potrzeba strumieniowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjeszke Napisano 29 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2022 W tym konkretnym przypadku chodzi o aplikacje Radia357, z której strumieniować można tylko przez AirPlay Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjeszke Napisano 30 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 Wrócę jeszcze do samego MusicCasta - jeżeli na R-N602 korzystam z np. wejścia optycznego, to bez problemu MusicCast potrafi sobie to strumieniować na inne głośniki, sam MusicCast jest za to odpowiedzielny. Analogicznie dzieje się w przypadku innych źródeł, które podpięte są bezpośrednio do ampli. Nie rozumiem dlaczego w takim razie, jeżeli strumieniuje coś z np. telefonu do ampli AirPlayem to sam apli nie potrafi strumieniować tego na inne MusicCastowe głośniki. Przyznam, że zastanowiłbym się dwa razy nad MusicCasem wiedząc o tym ograniczeniu Yamahy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts