Skocz do zawartości

Yamaha RN 803D wymiana na Cambridge Audio Evo 150 czy warto?

Recommended Posts

Napisano
Dnia 31.12.2022 o 12:22, Mateo89 napisał:

Witam. Panowie mam dylemat i ograniczony budżet. Upatrzyłem sobie Cambridge Audio Evo 150 ale nie słuchałem. Chciałem wymienić moja Yamahe która funkcjonalnością jest bardzo podobna do tego Cambridge z tym że ten sprzęt niby dużo lepiej gra. Mam kolumny Monitor Audio Silver 10 i nie mam zamiaru ich zmieniać. Lubię dużo góry ale denerwuje mnie brak basu na Yamaha a dokładnie buczenie bardziej niz dobry miękki bass. Salon mam 30m2. Zależy mi na all in one więc nie chce nic innego bo nie pasuje mi to stylistycznie i koniec. Powiedzcie czy będzie przepaść między tymi urządzeniami czy szkoda kupować sprzętu za 3 razy większa kwotę nóż dałem za nową Yamahe. Druga sprawa to Cambridge Audio Evo 150 niby bardzo się zawiesza czytam na forach zagranicznych i nawet serwis sobie nie radzi bo odsyłają sprzęty a problem nie naprawiony. Jak działa w nim aplikacja czy się zawiesza? Radio internetowe dobrze działa? Coś na zasadzie ja w Yamaha że jest pełna lista stacji typowo klubowych bo takiej muzyki słucham typu Trance. Z góry dzięki za odpowiedzi. 

Cambridge Audio Evo 150 niby bardzo się zawiesza czytam na forach zagranicznych i nawet serwis sobie nie radzi bo odsyłają sprzęty a problem nie naprawiony. 

Niestety jest to prawda. Użytkuję go i po około 2 latach jak tylko minęła gwarancja zaczęły się problemy. Już mnie szlag trafia. ciągle się zawiesza. Codziennie. Tyle pieniędzy i takie g.......

Napisano

@Audiofil1 No  chyba masz pecha , brat ma od 1.5 roku , ja od roku i po aktualizacjach wszystko ,, gra ,, bez problemów . Pobrałeś ostatnią ( 2 dni temu ) aktualizację ? Z tego co pamiętam to na samym początku były problemy z wyświetlaczem ale aktualizacją dawno to usuneli. 

Napisano
21 godzin temu, Audiofil1 napisał:

Cambridge Audio Evo 150 niby bardzo się zawiesza czytam na forach zagranicznych i nawet serwis sobie nie radzi bo odsyłają sprzęty a problem nie naprawiony. 

Niestety jest to prawda. Użytkuję go i po około 2 latach jak tylko minęła gwarancja zaczęły się problemy. Już mnie szlag trafia. ciągle się zawiesza. Codziennie. Tyle pieniędzy i takie g.......

Bo miałes tą starsza wersje wlasnie.

Nowsze maja chyba inny soft? Coś innego poprawionego. Ale ani nie było problemów z wyswietlaczem ani z zaweiszaniem.

16 godzin temu, Daniel09 napisał:

@Audiofil1 No  chyba masz pecha , brat ma od 1.5 roku , ja od roku i po aktualizacjach wszystko ,, gra ,, bez problemów . Pobrałeś ostatnią ( 2 dni temu ) aktualizację ? Z tego co pamiętam to na samym początku były problemy z wyświetlaczem ale aktualizacją dawno to usuneli. 

Dokładnie tak.

Początkowe wersje bywały problematyczne. Te w aktualnej sprzedazy nie maja tego problemu.

Kolega zarejestrował się na forum żeby wylać żółć na produkt..... ciekawe.

Napisano
Dnia 31.12.2022 o 12:22, Mateo89 napisał:

Mam kolumny Monitor Audio Silver 10 i nie mam zamiaru ich zmieniać. Lubię dużo góry ale denerwuje mnie brak basu na Yamaha a dokładnie buczenie bardziej niz dobry miękki bass.

A skąd wiesz, że to Yamaha ma "brak basu" i "buczenie", a nie Twoje kolumny lub pomieszczenie?