mateolo2 Napisano 1 stycznia 2023 Napisano 1 stycznia 2023 Panowie, Wiem, ze lepiej trzymać sygnałowe kable z dała od zasilających - to wszyscy wiemy. NATOMIAST Czy kable glosnikowe od lewego i prawego kanału mogą być spięte razem trytyką i lecieć do pewnego momentu rownolegle? Pytam ponieważ mam taka sytuacje, ze mam lekko dłuższe kable niż potrzebuje i przy wzmacniaczu na odcinku około metra spialem je razem żeby był porządek. Jak tu się ma temat jakiś zakłóceń itd? Dzieki za wszystkie wskazówki Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 stycznia 2023 Napisano 1 stycznia 2023 Nie wolno. Tracisz na stereofonii. Elektrony przeskakują Ci między kablami i trabke z lewego kanału słyszysz w prawym. A puzon nie może się zdecydować na kanał i jest wycofany. 2 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 1 stycznia 2023 Autor Napisano 1 stycznia 2023 1 godzinę temu, audiowit napisał: Nie wolno. Tracisz na stereofonii. Elektrony przeskakują Ci między kablami i trabke z lewego kanału słyszysz w prawym. A puzon nie może się zdecydować na kanał i jest wycofany. Dzieki za merytoryczna odpowiedz. To bardzo miłe. P.s. Wszystkiego najlepszego dla całego grona audiofilii w nowym roku!!! Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 stycznia 2023 Napisano 1 stycznia 2023 Nie ma problemu. Dodatkowo jeśli za mocno scisnoleś trytytką to większe instrumenty typu kontrabas czy fortepian mogą mieć problem z wybrzmieniem. Spróbuj zastosować kabel taki jak w wątku. Instrumenty pomimo trytytki przecisna Ci się i będziesz miał też " więcej powietrza" Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 2 stycznia 2023 Napisano 2 stycznia 2023 Mateolo tak z ciekawości o jakiej długości przytulania tych kabli mowimy? Metr? Odpisz, cytując
zolt Napisano 2 stycznia 2023 Napisano 2 stycznia 2023 Spinaj, nie ma to żadnego znaczenie. Nie dajmy sie ogłupiać. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts