Majmaj. Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Właśnie dlatego fajna jest ta aplikacja VRadio ponieważ wyświetla metadane. W sumie teraz mam burze mózgu czy wybrać tą tage czy może wiim Pro. Będzie to grało po RCA, w przyszłości może zainwestuje w DAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majmaj. Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Że niby przewaga wiim Pro są częstsze aktualializacje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 To raczej nie "niby" przewaga a po prostu przewaga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majmaj. Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Ale nie do końca rozumiem, aktualizacje wiim home pojawiają się raczej w tym samym momencie dla każdego. Tu chodzi o aktualizacje wewnętrznego softu tagi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Tu nie mowa o aktualizacji aplikacji, a o wewnetrznym firmware urzadzenia. WiiM to marka Linkplay, tworcy modulu ktory jest rowniez w Tadze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majmaj. Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Takie jest ryzyko że wiim Pro w PL nie kupię, zostają Amazon itd. Brak możliwości zwrotu w razie w. Taga od ręki, i tak się bije z myslami. Chociaż taga pewnie lepiej zagra po RCA, DAC kupię ale po wakacjach dopiero. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 (edytowany) WiiMow nie kupuje sie dla wyjsc analogowych, jak ktos ma w tym wzgledzie wieksze oczekiwania, to raczej kieruje wzrok w inne strony. A zwroty na amazon to dosc nieklopotliwa sprawa. Edytowano 23 marca 2023 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majmaj. Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Większych oczekiwań nie mam, tym bardziej że zawsze można dokupić DAC. Widzę że sugerujesz bardziej kierunek wiim, dziękuję kolego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 1 godzinę temu, Majmaj. napisał: Takie jest ryzyko że wiim Pro w PL nie kupię, zostają Amazon itd. Brak możliwości zwrotu w razie w. Taga od ręki, i tak się bije z myslami. Chociaż taga pewnie lepiej zagra po RCA, DAC kupię ale po wakacjach dopiero. To może Wiim Mini (masz go od ręki) + Fiio D03 (używkę kupisz poniżej 100pln)? Lepszego Daca ogarniesz po wakacjach a całość Cię wyjdzie taniej niż Taga. Ja porównywałem oba dokładnie w takiej konfiguracji (Taga po RCA) i brzmiały identycznie (po aktualizacji Tagi w styczniu ale to inny temat). Taga nie jest taka rozwojowa - to na bank. Nie podpasuje to oddasz a Fiio się przyda choćby do TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 2 godziny temu, Majmaj. napisał: Większych oczekiwań nie mam, tym bardziej że zawsze można dokupić DAC. Widzę że sugerujesz bardziej kierunek wiim, dziękuję kolego. Nie, nie sugeruje. Nigdy nie doradzam WiiMa gdy ktos nastawia sie na RCA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majmaj. Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Dzięki za sugestie, pewnie się skończy wiim + magic 100. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 marca 2023 Udostępnij Napisano 24 marca 2023 To spiesz się. Bo to już nie produkowany model DACa Który sklep ma to te stany ale później już tylko używany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majmaj. Napisano 24 marca 2023 Udostępnij Napisano 24 marca 2023 Mam zestaw nad 355 i heco Aurora 700. Będę szukał DAC który będzie lepiej kontrolował niskie tony, i poprawi ilość szczegółów. Nawet nie wiem czy jest to osiągalne za pomocą DAC 😂 Czytałem jeszcze ze spoko jest topping e50. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 24 marca 2023 Udostępnij Napisano 24 marca 2023 Moim zdaniem nie jest. Do auror trzeba jaśniejsza elektronikę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majmaj. Napisano 24 marca 2023 Udostępnij Napisano 24 marca 2023 Tzn jaki? Jestem początkujący. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 24 marca 2023 Udostępnij Napisano 24 marca 2023 Najczęściej do auror polecamy coś z Cambridge albo np Yamahę. Są wyjątki ale żeby wydobyć szczegóły to trzeba więcej góry bo kolumny są dość ciemne. CA CXA 60,61,80,81 lub AXR1000. Yamahę to bym polecał od as701 w górę ale ceny są tragiczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majmaj. Napisano 24 marca 2023 Udostępnij Napisano 24 marca 2023 To jaki DAC szukać? Magic 100? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 24 marca 2023 Udostępnij Napisano 24 marca 2023 (edytowany) Myślę że magic będzie ok. Zwłaszcza że jest raczej po jaśniejszej stronie jeśli chodzi o brzmienie. U mnie w nadach gora sie otworzyla po zmianie zworek z tych ori drutow. Polecam zabieg. Spróbuj może jeszcze zmienić kable glosnikowe na jaśniejsze, posrebrzane. Możesz zrobić eksperyment z kablem ytdy 8x0,5. On jest tani i mógłbyś posłuchać czy jest różnica. Jeśli nie usłyszysz zmian to chociaż stracisz kilkanaście zł a nie kilkaset. Jak te zabiegi nie pomogą to już nic nie pomoże tylko zmiana kolumn lub wzmacniacza. Edytowano 24 marca 2023 przez Artur Charicki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majmaj. Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 Super ze wspominasz o tych zworka. Tam są aluminiowe chyba. Myślałem żeby to zmienić na 20cm melodika? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 Myślę że wszystko markowe będzie lepsze 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robs86 Napisano 10 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2023 co do jakości z TAGI nie mam zastrzeżeń, tylko mam inny problem, nie wiem czy to wina mojego egzemplarza czy TAGA tak ma, mianowicie aplikacje 4stream i WiimHome mają opóźnienia, tzn odsłuchuję utwór i jak chcę włączyć inny to pomimo wyświetlania w telefonie że zmieniłem TAGA nadal odtwarza ten poprzedni, dopiero w 14 sekundzie następuje zmiana, albo jeśli ręcznie przesunę suwak to wtedy wgra nowy utwór, to jest pierwszy problem. Kolejny jest z Tidalem, aplikacja Tidal łączy się bez problemu, jednak utwory delikatnie przeskakują, przycina jakby o ułamek sekundy, nie da się słuchać. Na Spotify żadnych problemów, jednak wolałbym mieć Tidal HiFi. Dodatkowo musiałem zrezygnować z Deezera ponieważ przez wspomniane aplikacje nie da się słuchać, a Aplikacja Deezer nie widzi TAGI, na co mam potwierdzenie producenta tego urządzenia. Też macie takie problemy z tymi aplikacjami? przycinanie z Tidal występuje zarówno na Androidzie jak i iOS. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 10 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2023 Jak miałem tą Tagę u siebie to nie było tych problemów. Chodziła tak samo jak wiim tylko nie działał korektor ale to ponoć naprawili Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrOwA Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 10 godzin temu, Palmos napisał: Jak miałem tą Tagę u siebie to nie było tych problemów. Chodziła tak samo jak wiim tylko nie działał korektor ale to ponoć naprawili I zamieniłeś Tagę na Wiim? JEsteś zadowolony z tej zamiany? JAkieś zauważalne różnice? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 Kupiłem na próbę podobnie jak wiim mini. Ja puszczałem sygnał cyfrowy do wzmacniacza i szczerze to nie było różnic. Ostatecznie zostałem przy wiim pro. Może spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne w tej Tadze... i/lub przeinstalować apki. A jak możesz oddać to oddaj i kup inną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek341 Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 Robs86 mam dokladnie to samo mikro przyciencja na tidal od pewnego czasu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts