Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

ASW sa jednak mniej popularne do stereo niż wspomniane SVS, REL czy Velodyne.

Wiadomo gusta gustami, ale tamte marki nie tylko w Polsce sa wybierane pod stereo.

Ten CHT nie schodzi najniżej ale ma mikrofon i gra na prawde spoko w stereo. Będzie Pan zadowolony.

Piotrek

Napisano

BK Elec normalnie do EU wysyła. One nie tyle sa lepsze, co dużo atrakcyjniej wycenione. Natomiast wykonanie jest takie no - odpowiadające kwocie i estetów raczej nie zadowoli - mialem okazje ze starszym XLS200 sie zapoznac i no - takie subki z ubieglego dziesieciolecia wizualnie :) Na forach UK XLS300 i XXLS400 (inne w sumie tez, ale tymi sie glownie interesowalem) zbierają uniwersalnie pozytywne oceny pod względem wydajności. 

Napisano
23 godziny temu, maciek72 napisał:

A  , co warte uwagi jest z BK Elec.

?

Nie mam problemu z kupnem w UK 

Lepszy od Svs SB 2000 ? W czym ?

Cała oferta jest godna zainteresowania. ale mają kilka bardziej udanych modeli.

Są dobrze grające i tanie.

22 godziny temu, szyt napisał:

BK Elec normalnie do EU wysyła.

Tak, ale teraz chyba cena mocno rośnie? Bo jak byli w UE to nie było z tym problemu teraz ten transport uwzględnia cło. Przestaje być to opłacalne.

Takim sposobem mamy jeszcze XTZ

:)

Piotrek

Napisano

Czy osoby posiadające subwoofery na forum i TIDALA są w stanie sprawdzić jak zachowuje się ich subwoofer i głośnik w utworze Sting, Shaggy - Don't Make Me Wait?

Jak wejdziecie w TIDAL w Stinga to w zakładce utwory "wszystkie" jest to 7 pozycja od góry.

U mnie SVS strasznego pierdolca dostaje na tym utworze i wcale nie na jakichś bardzo głośnych poziomach. Membrana szaleje.

Ciekaw jestem czy u Was też się dzieje?

Napisano (edytowany)
12 minut temu, AudioTube napisał:

Pod 80dB/apka z 3mtr. Sub pracuje w tym utworze …standardowo. Nic szczególnego.

W pokoju schodzi do 20Hz.

Dziękuję za sprawdzenie.
Kurczę, a u mnie szaleje i to dość niebezpiecznie.
Fakt, mam trochę podbite niższe częstotliwości, ale generalnie tutaj zauważyłem taka anomalię.
Muszę to posprawdzać w jakiś sposób.

Edytowano przez zolt
Napisano
15 minut temu, AudioTube napisał:

Podaj jeszcze proszę inne utwory, przy których podobnie się zachowuje. Sprawdzę.

Może to u mnie jest „dziwnie”

Dsp pomogło przy „górkach”

Ja mam DSP.
Ale tak się dzieje niezależnie od DSP, bo przełączałem na bypass i po korekcie.
Na innych utworach jest normalnie. Wiadomo, w zalezności od basu w utworze raz bardziej się tam dynda, raz mniej, ale na tym Shaggy i Sting to strasznie szaleje.

Dziwna sprawa.

Napisano
4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Sprawdź na Hans Zimmer utwór z Batmana. Jest tam taki fragment że gra tylko bardzo głeboki bas

Under The Influence — The Chemical Brothers, początek z  zejściem

Tutaj jest wszystko w porządku.