piotr89 Napisano 16 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 (edytowany) 3 minuty temu, kiki2010 napisał: Coś w stylu tego filmu "Głupi i głupszy", gość który nie potrafi robić kolumn, zrobił kolumny gościowi który nie potrafi robić wzmacniaczy a ten w zamian zrobił mu wzmacniacz. Kabaret Miałeś dream amp? Ja mam. To świetny wzmacniacz. Kolumn wilka nie słuchałem ale podejrzewam, że Ty też nie. Edytowano 16 lutego 2023 przez piotr89 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Niestety teraz po tej aferze z Wilkiem chyba mu popularność zmaleje. Jaka afera? 12 minut temu, kiki2010 napisał: Coś w stylu tego filmu "Głupi i głupszy", gość który nie potrafi robić kolumn, zrobił kolumny gościowi który nie potrafi robić wzmacniaczy a ten w zamian zrobił mu wzmacniacz. Kabaret Może jakieś konkrety? 11 minut temu, piotr89 napisał: Kolumn wilka nie słuchałem ale podejrzewam, że Ty też nie. A ja tak... Swoje. Ciekaw jestem co tam się działo że "afera" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 W skrócie jest dym że Wilk robi kolumny nie mierząc głośników w konkretnej obudowie, tylko jadąc z katalogu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 Dla zainteresowanych tematem "afery Wilka" ... https://www.audiostereo.pl/topic/160590-wilk-audio-project-uwaga-fuszera/page/44/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 38 minut temu, piotr89 napisał: Miałeś dream amp? Ja mam. To świetny wzmacniacz. Tak, tak klon śmiecia z lat 60tych. Na pewno jest świetny. Nie może być inaczej. 39 minut temu, piotr89 napisał: Kolumn wilka nie słuchałem ale podejrzewam, że Ty też nie. Nie masz pojęcia co słuchałem a co nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 3 minuty temu, kiki2010 napisał: Tak, tak klon śmiecia z lat 60tych. Na pewno jest świetny. Nie może być inaczej. Nie masz pojęcia co słuchałem a co nie. Kiki czy Ty jesteś kolejną inkarnacja Paula Klaczki? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bastek Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 31 minut temu, Butler napisał: Jaka afera? Może jakieś konkrety? A ja tak... Swoje. Ciekaw jestem co tam się działo że "afera" Butler to wtrąc swoje trzy grosze jako, że Ty posiadasz kolumny owego Pana jako jedyny z naszego towarzystwa to Twoja opinia jest tutaj najcenniejsza. Zadowolony jesteś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 (edytowany) 52 minuty temu, Bastek napisał: Zadowolony jesteś? To nie była budowa od nowa, bo Wilk dostał ode mnie do upgradu nowe nieużywane kolumny. W samych głośnikach zostały jedynie wzmocnione karkasy. Cały tor elektryczny wymieniony (zwrotnice, przewody) na nowy, bo to co daje Klipsch w środku to tragedia. Dostałem wykres przebiegu przed modyfikacją (z widoczną "V") i wykres po, gdzie przebieg jest już zdecydowanie bardziej wyrównany. Tylko nie pytajcie po co i dlaczego, mogłem przecież inne kolumny kupić. Taka mam naturę, po prostu lubię to i owo tuningować. Tak, jestem zadowolony, przed wysłaniem określiłem wymagania, przystałem na kosztorys, dostałem to co zleciłem. Edytowano 16 lutego 2023 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr89 Napisano 16 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 32 minuty temu, Butler napisał: To nie była budowa od nowa, bo Wilk dostał ode mnie do upgradu nowe nieużywane kolumny. W samych głośnikach zostały jedynie wzmocnione karkasy. Cały tor elektryczny wymieniony (zwrotnice, przewody) na nowy, bo to co daje Klipsch w środku to tragedia. Dostałem wykres przebiegu przed modyfikacją (z widoczną "V") i wykres po, gdzie przebieg jest już zdecydowanie bardziej wyrównany. Tylko nie pytajcie po co i dlaczego, mogłem przecież inne kolumny kupić. Taka mam naturę, po prostu lubię to i owo tuningować. Tak, jestem zadowolony, przed wysłaniem określiłem wymagania, przystałem na kosztorys, dostałem to co zleciłem. No i o to chodzi, być zadowolonym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 (edytowany) 4 godziny temu, mkk napisał: tylko jadąc z katalogu. Na poczatku "drogi" dozwolone jest zszycie na podstawie danych katalogowych by pozniejszym czasie dopieszczać roznymi metodami w tym na "ucho" Edytowano 16 lutego 2023 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 Tak , yhm , jasne Żeby nie było, wielkim zwolenikiem pomiarów nie jestem (pod kątem odsłuchów ), ale są pewne granice , szczególnie dla konstruktora Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 (edytowany) 🤔 Edytowano 16 lutego 2023 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 20 godzin temu, Bastek napisał: Jaka to afera? https://www.audiostereo.pl/topic/160590-wilk-audio-project-uwaga-fuszera/ 44 strony. Mi to wyskoczyło jako reklama w google i tak to znalazłem 19 godzin temu, Butler napisał: Jaka afera? Link wyżej. A wczoraj wyskoczył mi jakiś filmik na YT gdzie też było o tym wspominane. Co prawda temat był o czymś innym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bastek Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 (edytowany) Mały raport bo jestem po odsłuchu Gustarda x26 pro. Miłym zaskoczeniem jest poprawa brzmienia względem node. Jednakże poprawa jest mniej dostrzegalna niż ewidentny regres brzmienia chorda względem node. Basu przybyło na tyle, że musiałem odsunąć kolumny od ściany. Poprawiła się też srednica, jest jej więcej. Fajnie, że jest poprawa ale jest ona niewielka. A mówimy o urządzeniu za 10k. (Warunki mam idealne. Ten sam utwór, poziom głośności i tylko kabelki przepinam, nie wyobrażam sobie jak mozna uznać poprawę odsłuchując DAC w salonie audio gdzie praktycznie wszystko jest inne o ile nie zabierzemy ze sobą własnego sprzętu). Sam nie wiem co dalej. Posłucham parę dni i zadecyduję. Myślę czy by jeszcze czegoś nie spróbować. (sorki za zamieszanie z kontami, inne mam zalogowane na desktop a inne na telefonie. Mam nadzieje ze to nie problem.) Edytowano 17 lutego 2023 przez Bastek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 1 godzinę temu, Bastek napisał: Ten sam utwór, poziom głośności i tylko kabelki przepinam Jak zadbales o ten sam poziom glosnosci, gdy dwa rozne DACe beda miec rozne napiecia na wyjsciach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bastek Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 Przed chwilą, Mariusz Kopacki napisał: Jak zadbales o ten sam poziom glosnosci, gdy dwa rozne DACe beda miec rozne napiecia na wyjsciach? nie ma to większego znaczenia. Bo idąc tym tropem wydaje mi się, że ten głośniejszy wygrał by na całej Lini gdybym tego nie zauważył Mój post mówi natomiast że różnica jest niewielka. Chyba że sugerujesz że oba grają tak samo i różnią się jedynie niewielką różnica głośności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 2 minuty temu, Bastek napisał: nie ma to większego znaczenia. Bo idąc tym tropem wydaje mi się, że ten głośniejszy wygrał by na całej Lini gdybym tego nie zauważył Mój post mówi natomiast że różnica jest niewielka. Chyba że sugerujesz że oba grają tak samo i różnią się jedynie niewielką różnica głośności. Nic nie sugeruje, bo i nie wiem, jak graja, ale tez wiem, ze glosnosc na sluch ustawic nielatwo, a nawet dosc niewielkie roznice przekladaja sie na wrazenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bastek Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 Przed chwilą, Mariusz Kopacki napisał: Nic nie sugeruje, bo i nie wiem, jak graja, ale tez wiem, ze glosnosc na sluch ustawic nielatwo, a nawet dosc niewielkie roznice przekladaja sie na wrazenie. Ok, cofam więc co powiedziałem o tym, że poziom głoanosci był ten sam. Nie wiem tego na pewno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 Można by sie pokusić o "kalibrację" generatorem 1khz plus apka w smartfonie poziomu dB🤔 jak myślicie, ma to sens? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 Predzej rozowym szumem niz sinusoida. Np. z REW Acz z drugiej strony przy calej reszcie toru bez zmian to i sine nie powinno byc zle. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts